Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez zavaró beleszólásnak vagy...

Ez zavaró beleszólásnak vagy tukmálásnak számít anyós részéről?

Figyelt kérdés

Ti fent akadtok pl. ilyen kisebb, de rendszeres (tehát kb mindig előforduló dolgokon)?

-kaja állandó tukmálása, megjegyzések hogy keveset szedtél/ettél, miért nem vettél még egy répát a húslevesbe stb.

- cseszegetés, hogy miért nem akarsz a kajából többet elcsomagolni, miért nem eszel süteményt és miért nem viszel el egy egész tálcával haza

- megjegyzések hazainduláskor hogy öltözz fel melegebben, vegyél fel sálat is stb. (szerintem ez a legdedósabb, fordított helyzetben ha anyósnak lenne mondva, biztos nézne egy nagyot)

- hűvösebb időben hiába szólsz, hogy tv nézés közben nem fázol, csak azért is adnak egy plédet betakarózni, mert anyós fázik

- szóltok, hogy most nem tartotok velük tavolabbi családhoz ebédre, és amúgy is van kaja mert főztetek, de csak azért is bejönnek visszafelé és hoznak minimum egy tál levest

- ha hetvegi látogatás után indulnátok vissza mert más dolgotok is van "miért nem maradtok még" - sosincs az, hogy "oké, menjetek csak", vagy éppen megjegyzések, hogy miért ebben vagy abban a boltban álltok meg bevásárolni

Tudom ezek apróságok, főleg ahhoz képest hogy milyen sztorikat olvasni itt, viszont ha rendszeresen előfordulnak titeket bosszantana egy idő után? És nem azzal van a baj, hogy kínálnak, vagy hogy mondanak valamit, hanem hogy mindig legalabb három körön keresztül megy a vegyél-nem veszek-vegyél - de nem kérek, ugyanez kaja csomagoláskor vagy öltözéskor is. Vagy éppen ha azt mondjuk, hazafelé megállunk az Auchanban, tuti jön, hogy miért nem a Tescoban. Nincs olyan, hogy megjegyzés nélkül legyen hagyva.

Nektek ez még tűréshatáron belül van?

2021. ápr. 4. 20:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%

Ezeket türelemmel, szeretettel elviseli az ember, ha néhanapján fordul elő, és akkor csak apró, pillanatnyi bosszúság. De ha heti/napi rendszerességgel kell futni ezeket a köröket, az tényleg marha idegesítő.

A 7-esnek vagy nem is olyan nehéz eset az anyósa, vagy a saját válasza után kikapcsolja az agyát, mert az igazi tukmálósokat nem lehet leszerelni egy "köszönöm, de nem"-mel. Mert akkor jön, hogy "Dehát nem laksz jól/megfázik a füled/meg tudjátok ezt is enni, nem sok ez" stb. Megint mondod, hogy nem, megint jön valami "dehát". És megint és megint, legalább 4-5 oda-vissza válasz van, mire valamelyik fél megtörik. Agyrém, ha rágondolok is lefáradok :D.

Olyan családból jövök, ahol mindenki mindent elsőre vagy legkésőbb másodjára felfogott, ezért én is nehezem viselem, mikor mások játsszák az értetlent és ilyen hülyeségekkel pingpongozunk. Nem is tudom udvariasságként felfogni ezt a szokást, hiszen senkinek semmi jó nem származik belőle, csak egymás idegeire megyünk. De szerencsére nem túl gyakran van ehhez szerencsém, így azt a néhány alkalmat kibírom valahogy.

2021. ápr. 4. 22:25
 12/19 anonim ***** válasza:
40%

11!

Én a 7-es válaszoló vagyok, általában anyós szokott megtörni, én ragaszkodom az álláspontomhoz :D persze ez lehet, hogy azt jelenti, hogy nem olyan nehéz eset az anyósom, ezt nem tudom.

2021. ápr. 4. 22:37
 13/19 anonim ***** válasza:
85%
De igen, iszonyat idegesítő. A férjem teheti meg, hogy elhallgattatja egy "anya ugye tudod, hogy az év 340 napját az ötleteid nélkül oldjuk meg?" költői kérdéssel. Ráadásul anyósom nagyon tud mártírkodni is. Pl. Ha nem szedünk 2x repetát az ebédből, akkor kivonul az étkezőből morogva, hogy "hát akkor ez sem sikerült jól". Pedig istenien főz, süt, mindig dicsérjük. De persze dicsérni is óvatosan kell, máskülönben az adott ételt ehetjük követhetetlen mennyiségben.
2021. ápr. 5. 06:35
 14/19 anonim ***** válasza:
71%
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de az én anyósom ugyanez a kajával, és igen, rohadtul idegesítő.Csakhogy őneki nem elég a "köszönöm, nem kérek többet" válasz, hanem csakazértis fogja, és kiszed neked még egy tányérral.Ha meg nem eszem meg,(mert már egyszerűen nem fér), akkor a hátam mögött a másik szobában megy a "Olyan szépen megcsináltam, megmelegítettem és nem ette meg"szöveg.Ha meglátogat, képes két nagy szatyrot végigcipelni a buszon, és közli is, hogy ezt mindet meg kell enni.Fogalmam sincs, miért csinálja.
2021. ápr. 5. 07:32
 15/19 anonim ***** válasza:
81%

Nekem a szüleim ilyenek. Ebedkor állandóan kínálnak minket borral, vodkaval, sörrel, ha nem fogadjuk el akkor mormogjak az orruk allatt hogy nem kell ez sem, pedig direkt a drágát vettük. Mindig nyomják a coca colat és fantat, tudjak nagyon jól, hogy nem iszunk ilyeneket. Általában vizet iszunk, nagyon ritkán fogyasztunk alkoholt. Aznap este mindig megyünk tovább anyosekhoz, van, hogy parom egyedul megy, kocsival, megis tukmaljak rá az alkoholt, azt mondják neki, hogy ne menjen akkor...

Mindig úgy főznek, hogy nekünk is tegyenek, de sokszor olyan kajakbol készítenek többet, amit mi nem is szeretünk, és tudják is. Mindig nyomják rank a sok hazilekvart, kolbaszt, hurkát, amiket szintén nem eszünk és hiába mondjuk, hogy kicsi a huto, be sem fér, akkor is teszik. Az a helyzet, hogy sokat kidobnak ok is, és inkább ideadjak.

Volt olyan, hogy mondtuk, hogy megallunk vásárolni, vagy meg találkozni valakivel, egyből az volt, hogy persze, nekünk mindig dolgunk van...

Állandóan megjegyzéseket tesznek. Például "itt nem kell dietazni, mi mindig veszunk üdítőt és édességet is" vagy "pedig megehetned a halat is, nem lenne semmi bajod" tudják hogy életemben utaltam a halat. Utolso beszólás, ami felidegesitett "szedhetnel meg, radferne. Nem tudom otthon miért nem eszel". Talán azt hiszik, hogy mi azért nem tomjuk magunkba a sok cukrot és alkoholt mert nem telik... pedig ha látnák, hogy a kicsit egészségesebb táplálkozás mennyivel több pénzbe kerül:) szerintük mi ezt csak kitalaljuk.

2021. ápr. 5. 08:28
 16/19 anonim ***** válasza:
65%

Egyszer mondom el, hogy nem kérek, és ha tovább tukmál, megköszönöm és felállok az asztaltól. Iszonyú bnkóságnak és tiszteletlenségnek tartom. Számomra a nem, az nem, mindig.

Akkor is, mikor nekem mondják. Veszem a lapot, és békén hagyom az illetőt, tiszteletben tartom a kérését, hogy nem kér többet vagy nem szeretne velem jönni.

Egyebekben pedig: felnőtt vagyok, nem egy dedós, akinek meg kell mondani, hogyan öltözzön fel, vagy plédet kell rá teríteni, mert xy fázik, vagy beleugatni, melyik boltban állunk meg.

Ezeket a saját szüleimtől nem tűröm el - csak ők felfogják, amit mondok -, nemhogy mástól és ha nem ért a szóból, akkor nem megyek hozzájuk.

Magamat kímélem meg a felesleges köröktől.

2021. ápr. 5. 10:17
 17/19 anonim ***** válasza:
84%

Off, de vajon ki lehet az az 55%-os, aki minden anyósos kérdésnél lepontozza az összes olyan választ, ami az anyóst egy kicsit is kritizálja?

Itt is, ha valaki leírja, hogy a tukmálás és a nyaggatás idegesítő, repül az 55%-os piros. Miért, mit mondjunk, hogy jó móka? :D

Várom az 55%-ost, hogy elmesélje, mit kéne ebben élvezni és miért, és hogy az anyóstól (vagy anyukától) miért nem számít udvariatlanságnak, ha le se szarja, mit szeretne vagy nem szeretne a másik.

2021. ápr. 5. 13:17
 18/19 anonim ***** válasza:
89%

Istenem, de irigylem a problémáidat😀

Megértem hogy zavaró, nekem anyukám ilyen, néha rászólok de igazából megpróbálom úgy felfogni hogy szeret és jóindulatbóp teszi. Ilyenkor el is szégyellem magam hogy rászóltam.

Eszembe nem jutna erről kérdést kiírni. Elég magadnak való lehetsz.

2021. ápr. 8. 10:07
 19/19 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem ez nem cseszegetés, és végképp nem direkt csinálja. Ő ilyen. Túl gondoskodó. Elhiszem, hogy 128x alkalom már baromi idegesítő de ők ezt észre sem veszik.
2021. ápr. 8. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!