Normàlis dolog,hogy a pàrom x összeget ad havonta a szüleinek ?
igen, teljesen normalis. feneveltek, mindent megadtak neki, most o igy torleszt, ne sajnald toluk
en is segitem anyamat, szerintem ez termeszetes
Ne martirkodj! Az jol esik a gyereknek, amikor mar tudja segiteni a szuleit.
En pl. csak az anyamat, mert az apam lelepett kiskoromban. Azutan amikor oreg es beteg lett, akkor hiretelen ramtalalt, de akkor mar hiaba.
29-es vagyok, aki mindkét "módszert" helyesnek látja. Abban viszont egyetértek a 33-assal, hogy a költségekbe való beszállás nem lehet a felnevelés törlesztése.
Én vállaltam gyereket. Ez a döntésem nyilvánvaló módon azzal jár, hogy a felnevelése során sokmindenről "lemondok" az ő javára. Ez a gyerekvállalástól elválaszthatatlan kötelezettség, ami normális határokon belül nem mártírság, hanem olyan szimpla tény, mint hogy ha be akarom kötni a cipőmet, ahhoz le kell hajolnom. És én akartam ezt, nem ő. Valaki vagy meg akarja tartani magának minden létező pénzét, idejét és energiáját, vagy gyereket vállal, a kettő együtt nem megy. A gyerek nem bank, pénztár, vagy nyugdíjelőtakarékossági-számla, hogy most beleteszem a pénzt, aztán majd 25 év múlva törleszt. Aki esetleg eleve ilyen elvárással indul neki, az őrült, hiszen a világ azért nincs tele szuperül kereső huszonévesekkel, akiknek más pénzigényes tervük/céljuk sincs a szüleiknek való hálálkodáson kívül.
Ahol a gyerek hazaad, és ahol a gyereknek részt kérnek a keresetéből, az nem hála, visszaadás, és jó esetben még csak nem is segítés címén történik (elég gáz, ha a szülők az alapvető mindennapi kiadásaikat nem tudják fedezni a gyerekük anyagi segítsége nélkül). Ennek a dolognak a jogcíme véleményem szerint inkább "a felnőttséggel járó felelősségvállalás gyakorlása, illetve az arra való nevelés". Ettem a hűtőből, használtam a villanyt, ezek pénzbe kerültek, ezért kifizetem. Nem pedig "anyukám pelenkázott, és felkelt hozzám éjszaka, ezért most fizetek".
De valahol felelősségvállalás az is, ha a gyerek gyűjt a különköltözésre, és ha többet tehet félre a pénzéből, hamarabb összegyűlik egy kaucióra vagy egy önerőre való összeg.
Létezik, és szép dolog a szülőknek hálából, szeretetből adott anyagi segítség is, de az inkább alkalmi szokott lenni (pl valami nagyobb felújításhoz kisegíti őket a gyerek), mert ritka az, akinek - főleg külön élve, családosan - havonta vannak a saját biztonsági megtakarításán felül is annyira felesleges tízezrei, amiket mindig a szüleinek adhat.
Evszazadok ota bevett szokos, hogy a gyerekek segitik az idos szuleiket.
Persze nyilvan vannak jo modu nyugdijasok is, de sokaknak azert jol jon a kis segitseg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!