Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normàlis dolog,hogy a pàrom x...

Normàlis dolog,hogy a pàrom x összeget ad havonta a szüleinek ?

Figyelt kérdés
Nàlunk ez fordítva szokàs, a szülő segíti a gyereket. Igaz mèg mind a a ketten otthon èlünk, de èv vègère szeretnènk össze költözni. Nekem azt mondjàk otthon "tedd fèlre kislànyom a pènzed",tőle meg simàn el kèrik. Règebben mèg az öccse telefonszàmlàjàt is ő fizette ki,de aztàn mondtam neki hogy ez így nagyon nincs rendben.
2021. jún. 8. 15:38
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
77%
Ez nagyrészt a szülők anyagi helyzetétől függ. Nálunk nem volt szokás, inkább azt mondták, hogy gyűjtsünk magunknak. Tesóm volt férjééknél más volt a szokás, ott a gyerekek pénzelték a szülőket, mert azok sz@rtak félretenni. Amíg jól ment, szórták a pénzt, márkás cuccok, mindig az aktuális elektronikai eszközök, amikor meg minimál nyugdíj volt nulla megtakarítással, akkor a gyerekeket húzták le, pedig azoknak már saját életük lett volna. Ezt nem tartom fairnek. De ha úgy szorulnak rá, hogy nem tehetnek róla, akkor a gyerekek segítsenek be.
2021. jún. 9. 19:56
 32/38 anonim ***** válasza:
78%

igen, teljesen normalis. feneveltek, mindent megadtak neki, most o igy torleszt, ne sajnald toluk

en is segitem anyamat, szerintem ez termeszetes

2021. jún. 14. 13:36
 33/38 anonim ***** válasza:
32%
32 ott baj van, ahol a gyereknek törlesztenie kell, amiért felnevelték. Mint anya írom, hogy sosem kérnék/fogadnék el a gyerekeimtől pénzt, nem azért szültem, neveltem őket, hogy visszafizessenek nekem mindent. Az irántuk érzett szeretetem mély és örök, nem hátráltatnám őket az életben! Megint más, ha betegek a szülők, és segítek nekik, de így...
2021. jún. 14. 14:30
 34/38 anonim ***** válasza:
40%

Ne martirkodj! Az jol esik a gyereknek, amikor mar tudja segiteni a szuleit.

En pl. csak az anyamat, mert az apam lelepett kiskoromban. Azutan amikor oreg es beteg lett, akkor hiretelen ramtalalt, de akkor mar hiaba.

2021. jún. 14. 14:33
 35/38 anonim ***** válasza:
20%
34 ez nem mártirkodás, szomorú hogy neked az.
2021. jún. 14. 14:35
 36/38 anonim ***** válasza:
73%

29-es vagyok, aki mindkét "módszert" helyesnek látja. Abban viszont egyetértek a 33-assal, hogy a költségekbe való beszállás nem lehet a felnevelés törlesztése.

Én vállaltam gyereket. Ez a döntésem nyilvánvaló módon azzal jár, hogy a felnevelése során sokmindenről "lemondok" az ő javára. Ez a gyerekvállalástól elválaszthatatlan kötelezettség, ami normális határokon belül nem mártírság, hanem olyan szimpla tény, mint hogy ha be akarom kötni a cipőmet, ahhoz le kell hajolnom. És én akartam ezt, nem ő. Valaki vagy meg akarja tartani magának minden létező pénzét, idejét és energiáját, vagy gyereket vállal, a kettő együtt nem megy. A gyerek nem bank, pénztár, vagy nyugdíjelőtakarékossági-számla, hogy most beleteszem a pénzt, aztán majd 25 év múlva törleszt. Aki esetleg eleve ilyen elvárással indul neki, az őrült, hiszen a világ azért nincs tele szuperül kereső huszonévesekkel, akiknek más pénzigényes tervük/céljuk sincs a szüleiknek való hálálkodáson kívül.

Ahol a gyerek hazaad, és ahol a gyereknek részt kérnek a keresetéből, az nem hála, visszaadás, és jó esetben még csak nem is segítés címén történik (elég gáz, ha a szülők az alapvető mindennapi kiadásaikat nem tudják fedezni a gyerekük anyagi segítsége nélkül). Ennek a dolognak a jogcíme véleményem szerint inkább "a felnőttséggel járó felelősségvállalás gyakorlása, illetve az arra való nevelés". Ettem a hűtőből, használtam a villanyt, ezek pénzbe kerültek, ezért kifizetem. Nem pedig "anyukám pelenkázott, és felkelt hozzám éjszaka, ezért most fizetek".

De valahol felelősségvállalás az is, ha a gyerek gyűjt a különköltözésre, és ha többet tehet félre a pénzéből, hamarabb összegyűlik egy kaucióra vagy egy önerőre való összeg.

Létezik, és szép dolog a szülőknek hálából, szeretetből adott anyagi segítség is, de az inkább alkalmi szokott lenni (pl valami nagyobb felújításhoz kisegíti őket a gyerek), mert ritka az, akinek - főleg külön élve, családosan - havonta vannak a saját biztonsági megtakarításán felül is annyira felesleges tízezrei, amiket mindig a szüleinek adhat.

2021. jún. 14. 15:44
 37/38 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, az a nem normális ha te ingyen otthon élősködsz a szüleiden.
2021. jún. 14. 15:54
 38/38 anonim ***** válasza:
36%

Evszazadok ota bevett szokos, hogy a gyerekek segitik az idos szuleiket.

Persze nyilvan vannak jo modu nyugdijasok is, de sokaknak azert jol jon a kis segitseg.

2021. jún. 14. 16:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!