Normàlis dolog,hogy a pàrom x összeget ad havonta a szüleinek ?
Szerintem ha jól keres, és nélkülöznek a szülei akkor egy kisebb összeg normális (max 40e).
Az viszont hogy már dolgozol, párod van és még mindig anyádék támogatnak anyagilag nem normális szerintem. Én ezt tartom nagyobb szégyennek.
Nem lenne pofámon bőr anyáméktól elvenni a pénzt. Beosztom amiért megdolgozok, amim van.
#23 Ha ez nekem szólt (#22), akkor bocsánat :D
Hat éve vagyunk együtt, most tudtunk összeköltözni. Az egyetem melletti részmunkaidős állásból végzettség nélkül vagyonokat nem fogok keresni. Anyáék nem sajnálják, sőt. Ha megtehetem, akkor majd én támogatom őket. Ezért nem fogom szégyellni magam.
23.vagyok
A kérdező kiírására írtam csak, nem olvastam előtte a kommentedet
Nem a tiédet adja,akkor mi közöd hozzá?
Ha van egy csepp esze a párodnak, akkor futva menekül tőled. Elkényeztetett nyafkàval nem szép az élet...
Felnott ember, hasznalja a vizet, aramot, eszik, stb...
Teljesen normalis kifizetnie a raeso reszt, nem kell mamahotelezni.
A férjem (akkor még barátom) mikor még a szüleivel élt, és dolgozni kezdett, a szülei mondták neki, hogy úgy látják helyesnek, ha a keresetéből x összeget hazaad (ha jól emlékszem 30 ezer), és ezzel hozzájárul az étkezése, rezsije költségeihez.
Nekem nem kellett ilyet csinálnom, engem ezzel is akartak segíteni a szüleim, hogy tegyek félre az életkezdésre, amennyit csak tudok. Hozzáteszem, tisztában voltak vele, hogy nem szórom el a pénzt, sőt. Mondjuk ugyanezt tudniuk kellett a barátomról is az ő szüleinek.
Mióta különköltöztünk, a férjem szülei is mindig csak adnak, sosem kérnek.
Szóval az, hogy most kérnek a fizetéséből, nem jelenti azt, hogy örökké le akarják majd húzni.
Én nem szóltam annak idején sem semmit arra, hogy neki haza kell adni valamennyit. Ahogy többen is írják itt: olyan szempontból, hogy van keresete, és fogyasztja a közöset, tulajdonképpen korrekt és igazságos az is, hogy beszáll a költségekbe, nem százszázalékban a szüleivel tartatja el magát.
Családja válogatja, mindkét módszer ellen és mellett is vannak érvek, mindkettő helyes a maga módján.
Persze mindennek van határa, mert ha pl. a gyereket 35 éves koráig kell ingyen eltartani, vagy annyit elkérnek a fizetéséből a szülei, amiből kijönne egy komplett albérlet rezsivel, akkor már nincs rendben.
Öhm, mivel ott él, használja a villanyt, gázt, kajál, ALAP, hogy belead a rezsibe és kajába.
Az, hogy a szülei elteszik neki és egy összegben odaadják az ő döntésük, de nekem lesült volna a bőr a képemről, ha dolgozó felnőttként eltartatom magam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!