Bunkóság letegeződni anyósommal anélkül, hogy felajánlaná?
18 évesen jöttünk össze akkor természetesne nem foglalkoztatott egyértelmű volt , hogy magázom. 23 évesen összeköltöztünk. Akkor megromlott a kapcsolatom anyósomékkal.(nézeteltérések lényegtelen szerintem a szokásos) 24 évesen meghazasodtunk. 25 évesen megszületett a fiunk. Most 26 vagyok ők 58-59. Eddig nem zavart, hogy ők tegeztek én magázódtam. Van egy " még nem hivatalos sógórnőm". Ugyanannyi idős a kapcsolatuk mint a miénk kb. Pár napja esett le, hogy ők tegeződnek.
Ők nem házasok, nincs gyerek. Nem tudom mennyire számít ez.
Nos az a helyzet azóta elég kellemetlenül érzem magam a családi összejöveteleken , lekezelve érzem magam.
Változtathatok ezen , magamtól? Legszivesebben én is megkérném magazódjanak velem de az úgy nem illik nyilván. Mintha nem egyenrangú lennék a leendő sógórnőmmel. Egyértelmű, hogy nem jó a kapcsolatunk , nem is zavarna a tegeződés részükről csak mióta megalázónak éreztem.
Elkell fogadnom vagy van erre olyan megoldas ami baráti?
Én az esküvő előtt magáztam őket, férjem (akkor barátom) is magázta az én szüleimet, nekem ez telejsen normálisnak tűnt. Az esküvő után az én szüleim mondták a férjemnek, hogy tegezze őket, én továbbra is magáztam anyósékat, engem ez nem zavart, én nem szeretem ezt a "mostatntól tegeződjünk" dolgot, ha én valakit tegezek/magázok, jobb szeretem, ha úgy is marad.
Na most, mikor anyósék megtudták, hogy a férjem már tegezi a szüleimet, ők is kvázi felajánlották, hogy tegezzem őket, de nagyon látszott rajtuk, hogy amúgy nem hozták volna fel (amúgy ezt nem is értem, nekem egyáltalán nem lett volna gond). Viszont ha már felhozták, jó, akkot tegeződjünk. Azonban van egy vejük is, a sógorom aki a férjem húgának a férje, ő továbbra is magázza őket, pedig ők sokkal gyakrabban is találkoznak, és közvetlenebb a kapcsolatuk. Nekem is fura ez, nem tudom, ő rájött-e már, hogy én tegezem őket (nem igazán szólítok meg senkit így közvetlenül, ha nem muszáj :D), de lehet neki is rosszul esne. Miközben pl. én érzem, hogy anyśéknak se igazán fűllött hozzá a foguk, csak mivel az én szüleim felajánlották, akkor ők is. Ennek ellenére én úgy látom, hogy bár én tegezem őket sógorom meg magázza, vele jobb a kapcsolatuk (legalábbis közvetlenebb).
Az én menyemnek nem volt ilyen gondja.Egybõl letegezett és az utónevemen szólitott és szólit:).Nekem fel sem tünt, hogy hoppá miért nem magáz engem.A férjem családjában a fiatal generációban néhányan néniznek, de inkább tegeznek, az én családomban inkább minden fiatal tegez.
Kérdezõ talán téged az nyugtalanit,hogy nem szeretnek ugy mint a másik sógornõt.Szerintem vagy már annyira felnõtt,hogy te kérdezed meg,hogy letegezheted_e.Nem hiszem,hogy ebben az ügyben a férjedet kellene beavatnod,az olyan gyerekes.
Én mondjuk ex-anyjának megmondtam, hogy felnőtt ember vagyok, szóval lesz szívesen NEM tegezni (ha már én is magázódok).
Pont. Az arca megért egy misét, de leszrom.
Nálunk is ez van. És az a furcsa, hogy anyós és após testvéreit meg tegezem, mert ők felajánlották.
Én így szoktam meg, most x év után nem kezdek el rugózni rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!