Bunkóság letegeződni anyósommal anélkül, hogy felajánlaná?
18 évesen jöttünk össze akkor természetesne nem foglalkoztatott egyértelmű volt , hogy magázom. 23 évesen összeköltöztünk. Akkor megromlott a kapcsolatom anyósomékkal.(nézeteltérések lényegtelen szerintem a szokásos) 24 évesen meghazasodtunk. 25 évesen megszületett a fiunk. Most 26 vagyok ők 58-59. Eddig nem zavart, hogy ők tegeztek én magázódtam. Van egy " még nem hivatalos sógórnőm". Ugyanannyi idős a kapcsolatuk mint a miénk kb. Pár napja esett le, hogy ők tegeződnek.
Ők nem házasok, nincs gyerek. Nem tudom mennyire számít ez.
Nos az a helyzet azóta elég kellemetlenül érzem magam a családi összejöveteleken , lekezelve érzem magam.
Változtathatok ezen , magamtól? Legszivesebben én is megkérném magazódjanak velem de az úgy nem illik nyilván. Mintha nem egyenrangú lennék a leendő sógórnőmmel. Egyértelmű, hogy nem jó a kapcsolatunk , nem is zavarna a tegeződés részükről csak mióta megalázónak éreztem.
Elkell fogadnom vagy van erre olyan megoldas ami baráti?
A fia szóljon neki, ha akar, akkor fog változtatni.
Nekem anyósom felajánlotta a tegeződést, mert olyan esetlenül hangzott a beszélgetés vele. Apósom további 2 évig nem. Addigra a családból mindenki tegezett mindenkit, kivéve én őt. Így érkezéskor köszönni, kérdezni, stb. nagyon fura volt. A férjem sokalt be és szólt, hogy most már hagyja abba, mert ez neki ciki. Após nem gondolta ezt semminek, őt is így kezelték friss házasként az új családban, ezt gondolta normálisnak. A fia szavára viszont váltott, időbe telt, de valahogy a viszonyunk is közelibb lett.
Ha nem ajanljak fel akkor illetlenseg letegezni oket, meg akkor is ha 26 eves vagy.
Apam mindig is magazta anyanak az anyukajat, tehat az anyosat, pedig a mama veluk el es 30 eve a csaladban van. Sot emlekszek ra hogy anya is magazta az apai nagymamamat.
Szerintem nem gaz, miert lenne gaz? Magazodva is lehet ugyan ugy beszelni barkivel.
Sajat peldat nem tudok, ezert irtam a szuleim peldajat. Nekem kulfoldi a felesegem, nem beszel magyarul de ha tudna akkor anya biztos mondana neki hogy tegezodjenek. En anyosomat egyszer hivtam Mrs-nek, utana mondta hogy csak siman a neven hivjam de hat angolul nincs kulon tegezodes csak a megszolitasban ter el. A sogornom baratja Mr es Mrs-nek szolitja oket, bar ok nincsenek regota egyutt.
Tesom osszes baratja tegezte anyamat, a mostani is mert anyam mindig felajanlja a tegezodest. Apam soha nem ajanla fel a tegezodest de volt aki letegezte es nem szolt erte, viszont ugy fura ha valakit evekig magazol es egyszer csak letegezed.
En szemely szerint magaznam oket ha magyarok lennenek es nem ajanlanak fel a tegezodest, engem nem zavar ez es igy illik mert idosebbek. Nem voltam ilyen szituacioban soha mert elozo baratnom szuleivel nem talalkoztam, a felesegem szulei meg nem tudnak magyarul :D
Egyik vejemmel vagyok csendőrpertuban, az is az ő kérésére.
Én rögtön az elején mindegyiknek felajánlom a tegeződést, részben mert nem vagyok távolságtartó a gyerekeim párjával, másrészt meg ha ha komolyra fordulnak a dolgok, évek múlva sokkal nehezebb átállni magázódásból tegeződésre.
Nos az egyik vejem erdélyi, ő meg is mondta, hogy ne haragudjak, de nem áll rá a szája, náluk minden tőlük idősebb rokont magáznak, de én tegezzem nyugodtan.
Hát így is lett, megszoktam már, de ha más is hall minket, nekem kínos, mert az a kép alakul ki rólam, hogy én vagyok a paraszt.
Nálunk is volt. Egyszer még is kérdette a sógornőm (anyós lánya, gyengébbek kedvéért), hogy én miért magázom, mikor mindenki tegezi. Megmondtam, hogy azért, mert egyedül nekem nem ajánlotta fel, addig még nem illik letegezni, gondolom mert nem vagyunk rokonok, nem vagyok közeli családtag. Akkor lett egy jó hosszú csend az asztal körül, mivel már évek óta voltam a fia felesége, szülte két unokát, és mi mentünk mindig segíteni, mert mi laktunk a közelben, a többi gyereke az ország másik végében.
Egyszer akarta felajánlani, évekkel később, de akkor mondtam, hogy ha 10+ évig megfelelt, nekem már jó lesz ha így marad, megfelel a távolságtartás, nem most kell elkezdeni nyitni meg barátkozni.
Nem illik csak úgy letegezni. Én sem vagyok híve a csendőrpertunak, de itt több mint 30 év kükönbségről van szó. Majd ő felajánlja ha akarja, ha nem, akkor meg nem.
Nálunk az én férjemnek 4 év ismerettség után ajánlották fel a szüleim a tegeződést, a testvérem barátjának 10 év után, egyszerűen mert más volt a viszonyuk a két fiúval. Előbb ajánlod fel annak, akivel jobban jóban vagy és sűrűn találkoztok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!