Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Bunkóság letegeződni anyósomma...

Bunkóság letegeződni anyósommal anélkül, hogy felajánlaná?

Figyelt kérdés

18 évesen jöttünk össze akkor természetesne nem foglalkoztatott egyértelmű volt , hogy magázom. 23 évesen összeköltöztünk. Akkor megromlott a kapcsolatom anyósomékkal.(nézeteltérések lényegtelen szerintem a szokásos) 24 évesen meghazasodtunk. 25 évesen megszületett a fiunk. Most 26 vagyok ők 58-59. Eddig nem zavart, hogy ők tegeztek én magázódtam. Van egy " még nem hivatalos sógórnőm". Ugyanannyi idős a kapcsolatuk mint a miénk kb. Pár napja esett le, hogy ők tegeződnek.

Ők nem házasok, nincs gyerek. Nem tudom mennyire számít ez.

Nos az a helyzet azóta elég kellemetlenül érzem magam a családi összejöveteleken , lekezelve érzem magam.

Változtathatok ezen , magamtól? Legszivesebben én is megkérném magazódjanak velem de az úgy nem illik nyilván. Mintha nem egyenrangú lennék a leendő sógórnőmmel. Egyértelmű, hogy nem jó a kapcsolatunk , nem is zavarna a tegeződés részükről csak mióta megalázónak éreztem.

Elkell fogadnom vagy van erre olyan megoldas ami baráti?

2021. jan. 29. 18:53
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
98%
Ha örülne, 10-es, akkor felajánlotta volna magától. Esze ágában sincs.
2021. jan. 29. 20:10
 12/66 anonim ***** válasza:
86%

Én sem tegezem le az anyósomat, sőt, ő meg is mondta, hogy nem szeretné. Ettől függetlenül nem utál és nem fúj rám.

Egyetlen egy esetben volt fura: mikor egy családi összejövetelen a távolabbi rokonság (anyós testvérei, nekik a családjuk) megismerkedésnél mindenki rögtön mondta, hogy tegezzem, még anyós legidősebbik bátyja is.

Na, akkor tényleg fura helyzet alakult ki, de ez egyszeri eset volt, az ő rokonságukkal tényleg nemigen találkozom. És nem érzem magam kellemetlenül attól, hogy ő tegez, nem ezen múlik a tisztelet.

Egyszerűen így alakult, ő is így szokta meg, én is, meg számára van ebben valami elvszerűség. Mivel tudom, hogy nem ellenem szól, nem kombinálok, elfogadom, kész.

Én a te helyedben nem rágnám magam ezen, és megalázónak sem érezném. De ha ennyire zavarj: szólj a férjednek, hogy a legközelebbi családi banzájon szóljon már négyszemközt az anyjának. "Anya, légyszi, ajánld már fel Marinak, hogy tegezzen ő is, tök kellemetlen, hogy mindenki tegeződik, csak tőle várod el a magázást."

Talán így lehet a legkevesebb kellemetlenséggel megoldani.

2021. jan. 29. 20:20
 13/66 A kérdező kommentje:

Szerintem direkt nem ajánlotta fel nekem mivel , megkérdeztem a sógórnőm azt mondta nem ő kezdeményezett.

Nem nevezném álszentnek.

Számomra annyiról szól ez az egész , hogy ne úgy tűnjön "alatta" állok.

2021. jan. 29. 20:26
 14/66 A kérdező kommentje:
Van pár jó ötletetek , a legjobbnak azt találtam, ha a férjem kérem meg rá, de olyan nemtörődömnek reagálja le mikor felhozom neki. Megpróbálom meggyőzni. Köszönöm a válaszokat
2021. jan. 29. 20:28
 15/66 anonim ***** válasza:
15%
Nem neked kellene megkerdezni az anyost, hanem a feleseged kell beszeljen az anyjaval, hogy itt az ideje, ajanljafel a tegezodest. A felesegedet ez nem zavarja? O KELL EZT MEGTEGYE, MEGHOZZA UGY, HOGY NEM TE KERTED MEG RA, HANEM EZ A SAJAT ESZREVETELE. AHOGY AZ LEHETNE IS, HA JOBBAN FIGYEL.
2021. jan. 29. 20:32
 16/66 anonim ***** válasza:
79%

50 felé tartó nő vagyok. S bár szeretek magázodni (pl. magam koránál idősebb férfiakkal), de általában tegeződöm mindenkivel. (Így jön össze az a fura helyzet, hogy melóban a hatvasnas férfikollégával kezátcsókolom-jónapot kívánok, míg a 22 éves informatikus sráccal hellósziahogyvagy nexusban vagyunk.

A világon egyetlen ember van már csak, akitől a csendőrpertut elvislem: a 85+ éves EX(!!!)anyósom. Csókolom, hogy tetszik lenni M. néni?! Szia kedves K., éppen most főztem meg az ebédet, hogy vagytok?

Ha M. néni egyszer nem lesz, valami eltűnik majd az életemből.

(És ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne vívd ki az egyenlő bánásmódot a rokonaiddal. Inkább arra céloznék, hogy vannak viszonyok, melyek még annyira régiek és védendők, hogy az ember kicsivel többet elvisel. Pl. dédanyámat magáztam, nagyanyámat nem, de nagyanyám testvérét és unokatestvérét nem. Rég meghaltak, és mit nem adnék, ha még magázhatnám őket egy kicsit...

2021. jan. 29. 20:32
 17/66 A kérdező kommentje:

Mint írtam , engem nem zavart amíg nem halottam, hogy vele tegeződik.

De ez már egyertelmű kifejezése annak, hogy őt szeretik engem nem. Azért ezt nem szererném rájuk hagyni mint minden mást a béke kedvéért.

2021. jan. 29. 20:33
 18/66 anonim ***** válasza:
32%
nagyanyám testvérét meg unokatestvérét meg igen
2021. jan. 29. 20:33
 19/66 anonim ***** válasza:
12%
Anyuka, tegezzem magát, vagy magázzalak téged? Oszt majd ő megmondja, ha ilyen tutyimutyi vagy.
2021. jan. 29. 20:40
 20/66 anonim ***** válasza:
56%
Felnőtt ember vagy. A felnőttek egymás közt vagy tegeződnek vagy magázódnak. Ha ő nem magáz, neked sem kell, más kérdés, hogy a becsontosodott proli szokás szerint meg mindig divatos a csendőr pertu és a sok gyökér besértődik.
2021. jan. 29. 20:46
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!