Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehet elviselni az...

Hogyan lehet elviselni az ilyen anyóst?

Figyelt kérdés
Heti egyszer van családi ebéd anyosomnal, ilyenkor ferjemmel ott ebédelünk nála. A problémám az hogy ilyenkor engem mikor elkezdunk ebédelni kb mint egy cselédet elkezd ugraltatni hogy ezt hozzak még az asztalhoz, azt hozzak még az asztalhoz, szeljek kenyeret bár kb senki nem kér de álljak fel és szeljek. Töltsek vizet, hozzak ki savanyúságotba spajzbol stb. Még a levest be se fejeztem már felallit hogy tegyem a másodikat az asztalra. Nem esik nehezemre de ez nekem rosszul esik. Délre megyünk hozzá mindig, eddig 5 év alatt egyszer nem volt az asztal megteritve mikor mentünk, azt is nekem kell anyosomnal, fáradtan, munkából beesve. Ha ferjemmel nem egyezik valamiről a véleményünk mint egy kis kakas nekem esik anyósom és kipartolja akkor is a kisfiát amikor tudja jól hogy nekem van igazam. Ha én szólok anyosnak abbol hatalmas cirkusz lenne, de a ferjem meg észre se veszi ezt vagy nem is. akar tudomást venni róla.

2020. dec. 27. 20:08
 71/93 anonim ***** válasza:
100%
67: :-DDDDDDDD
2020. dec. 28. 13:23
 72/93 anonim ***** válasza:
100%
68: és ezt még soha nem mondtad el anyósnak....?????
2020. dec. 28. 13:24
 73/93 anonim ***** válasza:
92%

Hàt minden vasarnap atmennek kethetente vasarnap delelott otthon foz es atviszi az anyosnak a nagy vasarnapi lakomat. ugy hogy elotte valami ejszakai munkabol johet es persze utana el is mosogat majd hazamegy locsol, szuretel es csinalja a vacsorat ejjel meg a palacsintat az uranak mert ot el kell latni kulonben lecsereli egy mèg fiatalabbra.

Ez teljesen rendben van, de hogy anyos nem terit meg a hàzàban az micsoda dolog, milyen haziasszony az ilyen, tiszta szegyen, nem?

Talan a kerdezo valami màrtìr vagy valami ki a jobb anyuka /cselèd a férjènek esetleg ki a jobb gazdasszony versenyben kepzeli magat.

2020. dec. 28. 14:16
 74/93 anonim ***** válasza:
100%
Most már csak - ha nem kamu - azt az egyet mondd meg, hogy minek mentél hozzá, és ráadásként még azt, hogy minek vagy még mindig vele? Mit tesz ő hozzá az életedhez a túlterhelésen, bántáson és gyerektelenségen kívül?
2020. dec. 28. 14:16
 75/93 anonim ***** válasza:
100%
hát ez egyre jobb (rosszabb). a gyermektelenségben meg lehet egyezni, de hogyha te esetleg a jövőben akarsz majd gyereket, akkor ez komoly nézeteltérés lehet. bár nekem már az válóok lenne hogy téged szolgának tart.
2020. dec. 28. 14:55
 76/93 Molyember ***** válasza:
92%

Két dolog lehet:

1: büdös nagy kamu az egész (ebből a szempontból ez a kategória betegesebb, mint a mentális egészség, legalábbis nagy az átfedés).

2: egy végtelenül szánnivaló csicska vagy, akit még annyira se tartanak embernek, mint azt ő képzeli.

Ha a második lehetőség igaz, akkor:

2/a: el fogod hagyni a férjed, ha egyszer felfogod, hogy te csak az anyja megdugható, pótolható verziója vagy.

2/b: korai halállal fizetsz a gyávaságodért. Így nem lehet élni.

2020. dec. 28. 15:04
 77/93 anonim ***** válasza:
91%

Rengeteg ehhez hasonló kérdést olvasok itt menyektől, hogy hogyan tegyék helyre az anyóst / mondják meg ezt azt az anyósnak. Sehogy. Ezt azoknak az áldott jó férjecséknek kellene megtenni, akiknek ilyen anyja van.

Nekem viszopnylag jó anyósom van, a kapcsolatunk is jó, de azért ő se hibátlan (nyilván én se). Ő rendes, aranyos, segítőkész, de ha feleslegesnek érzi magát egy adott társaságban, vagy olyan téma jön fel amihez nem tud hozzászólni, akkor hároméves módjára duzzog és hisztizik. A legutóbbi hisztije a költözésünknél volt, ahol nem tudtam neki feladatot adni, mert még én magam se tudtam mit hova rakjak. Behisztizett, hogy akkor ő most feleslegesen jött és elment haza. Nyílt konfliktus nincs ebből persze, de a férjemnek azért megemlítettem hogy jól elszúrta anyós az első napot az új házban. A férjem nekem adott igazat, nbagyon jól tudja hogy milyen az anyja és többször próbált már vele beszélni erről. Anyós később egy SMS-ben bocsánatot kért a viselkedéséért, fáradtságra fogta a dolgot.

2020. dec. 28. 15:39
 78/93 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem se kene senkit ugraltatni, vagy max a ferjet, elvileg az o szulohaza. Viszont, hetente ott enni baromi sok, ekkor mar lehet nem art, sot illik segiteni kicsit, persze nem csicskanak kell lenni meg ket kanal leves kozott felallni. Bar anyos a leoras alapjan azon is problemazna ha ritkitanatok a latogatast “pedig o olyan szivesen lat titeket”. De ezt mar leirtak. Es kit erdekel ha naluk az a szokas hogy hetente ott kell enni? Nalatok meg nem. Na akkor mi van? Miert elorebb valo a ferj csaladjanak szokasa mint a felesege?

Nektek amugy nincs igenyetek minosegi idore egyutt hetvegen? En imadom anyosomat, de miert kene ott ennem hetente? Meg annyit akartam irni majd lesz meg itt baj ha unoka lesz, de ugy latom ettol nem kell felni. :D

2020. dec. 28. 15:48
 79/93 anonim ***** válasza:
86%
Fozz egyszer te ebédet és ne találj meg mire jönnek, hanem most csicskaztasd te anyosodat, mivel úgy gondolja, hogy ő főzött nehogy ő szolgáljon meg titeket is ki, fordítsd meg a dolgot. Ugraltasd te is! Nálunk kb ez van csak még nekem kell el is mosogatni, de ha én nálam vannak ugyanúgy szinte nem is eszek, ugralok, hogy mindenkinek jó legyen, elpakolok és elmosogatok ja és kb mint az étteremben úgy találok fel hidegtől többféle töltött rántott hús,stb...
2020. dec. 28. 18:05
 80/93 anonim ***** válasza:
84%
78-as vagyok, meg annyit hogy en is utalnam, ha meghivnak valahova aztan elvarnak a segitseget. Meg sokkal nagyobb macera kerdezgetni mi hol van, hogy tedd ki a szalvetat, ez hol van az hol van, vekonyabbra vagd a kenyeret stb... Ha en vendegeket hivok, ugy csinalom hogy en gondoskodjak mindenrol. Viszont, ha ti hetente ott vagytok az mar mas kategoria egy kicsit szerintem. Bar gondolom anyuka miatt kell ott lenni akkor meg magara vessen. Miert csak az o szokasaikat kene tisztelni? Nalatok meg innentol az a szokas hogy a felntott ferj es feleseg kettesben tolt idot, nem ul hetente az anyosnal, hanem ritkabban. Ezen mi olyan bonyolult megbeszelni a ferjeddel? Ennyi kozos elmenyt akartok egesz eletetekre hogy anyukahoz jartok?
2020. dec. 28. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!