Hogyan lehet elviselni az ilyen anyóst?
Én ezt az egész szituációt nem értem.
Milyen okból mentek minden héten ebédelni anyóshoz, ez hogyan alakult így ki és miért?
Miért pont akkor mentek családi ebédre, amikor Te fáradtan munkából beesel délben (?) Ezen a napon a férjed mit csinál délelőtt?
Miért nem oldjátok meg máshogy az ebédelést, ha neked teher egy készre főzött ebédhez megteríteni, kenyeret szelni, savanyúságot hozni, stb és ebben miért nem tud részt venni pl a férjed is?
Ha alapvetően egy olyan család az anyósodéké, ahol a férfiakat az asztalnál kiszolgálják, akkor neki természetes, hogy a nők ugrálnak. Ő délelőtt az ebédfőzésnél pattogot, ezért neki az a természetes, hogy Te meg a végén segítesz, de ha Te nem ilyen családban nőttél fel és ez neked így egyáltalán nem tetszik, akkor ezt miért nem beszéled meg a férjeddel és utána az anyósoddal?
Én pl alapból nem járkálnék senkihez minden héten ebédelni, vagy ha igen, akkor teljesen természetes lenne számomra, hogy valamivel kompenzálni illik az ebéd meghívást.
Nálunk a férfiak is főznek, teríteni is szoktak, minden munkában mindenki részt vesz, így senki, vagyis gyakorlatilag mindenki "csicska".
Pwr napja is volt egy hasonló kérdés ahol a nő a férje csicskája... a férj nem vesz neki mosogatógépet és ordibál vele ha ebéx után 10 perccel nincs elmosogatva....
Míért vagytok ennyire önkéntes rabszolgák??
Hat. 2 lehetoseg.
Vagy ott hagyod a hihetetlenul hatarozott, anyuci kisfia ferjedet, aki elvarja hogy kinyald a s.gget (en szegyelnem magam felnott ferfikent a helyeben) .
Vagy kiallsz magadert es elmondod hogy mar nem a 80as evekben vagyunk vagy korábban, es a nok nem rabszolgak. Kell neki kenyer? Hozzon magának. Pont. Rohadt nehez lehet felallni es vagni maganak. Meg úgy amblokk szerintem kva gaz, hogy a kvazi szulohazaban nem O, hanem a "vendeg" (Te) szolgalsz ki.
22 évesen ne ugy viselkedj mar mint egy idos no aki attol fel mit szólnak hozza, meg hogy minden ugy legyen ahogy az anyos mondja.
Ezt mondjuk en sem ertem minek jartok heti szinten, ha meg csak joba se vagytok. Beszelj a ferjeddel hogy valtozasok lesznek! Ha nem adja be a derekat akkor rajossz miert nem kell 22 evesen ferjhez menni.
Szóval van egy munkahelyed, e mellett otthon is melózol egy csomót a kertben (2hektáron ha jól sejtem már eladásra is termeltek, az nem egy konyhakert mérete) és még tiéd az összes házimunka is? Hát gratulálok. A férjed amúgy csinál is valamit vagy csak ül és dirigál, hogy mikor legyen előtte a kaja? Mi az, hogy elé KELL tenni? Egy felnőtt embernek. Tőlem kb. éhen döglene ilyen hozzáállással. Arról hallottál már, hogy ha mindkét fél dolgozik, akkor a házi és ház körüli munkát is megosztják? Mármint normális helyeken.
A másik, hogy minek minden héten a kedves mamával együtt ebédelni? Ha ehhez a férjed ragaszkodik akkor fel kéne tenni magadnak a kérdést, hogy ki a legfontosabb nő az életében.
Amúgy te nem feleség vagy hanem egy rabszolga. Soha nem leszel ott első, majd max. akkor ha anyuci meghal 20-30 év múlva. Te kellesz kiszolgálni meg majd gyereket szülni. Elég fiatal és naív ahhoz, hogy erre még büszke is legyél. Szóval próbálj meg változtatni a kiszolgáláson a látogatások gyakoriságán meg ezen az egész felálláson és ha nem megy inkább lépj le. Ellenkező esetben mindig is csicska leszel. Lehet nem ártana egy pszichológus sem, mert ha te ezt békén tűröd akkor kb. semmire nem becsülöd magad. Ő ebben tudna segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!