Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehet elviselni az...

Hogyan lehet elviselni az ilyen anyóst?

Figyelt kérdés
Heti egyszer van családi ebéd anyosomnal, ilyenkor ferjemmel ott ebédelünk nála. A problémám az hogy ilyenkor engem mikor elkezdunk ebédelni kb mint egy cselédet elkezd ugraltatni hogy ezt hozzak még az asztalhoz, azt hozzak még az asztalhoz, szeljek kenyeret bár kb senki nem kér de álljak fel és szeljek. Töltsek vizet, hozzak ki savanyúságotba spajzbol stb. Még a levest be se fejeztem már felallit hogy tegyem a másodikat az asztalra. Nem esik nehezemre de ez nekem rosszul esik. Délre megyünk hozzá mindig, eddig 5 év alatt egyszer nem volt az asztal megteritve mikor mentünk, azt is nekem kell anyosomnal, fáradtan, munkából beesve. Ha ferjemmel nem egyezik valamiről a véleményünk mint egy kis kakas nekem esik anyósom és kipartolja akkor is a kisfiát amikor tudja jól hogy nekem van igazam. Ha én szólok anyosnak abbol hatalmas cirkusz lenne, de a ferjem meg észre se veszi ezt vagy nem is. akar tudomást venni róla.

2020. dec. 27. 20:08
 11/93 anonim ***** válasza:
94%
Ne haragudj, de ha te nem teszel magadért más sem fog. Kemény helyzet lehet így belegondolva... én a helyedben azt csinálnám h amikor kezdené a csicskáztatást azt mondanám h nem. Gondolom kigúvadva a szeme, ha elkezdené firtatni megmondanám h nem vagyok csicska. Ezt így ahogy most leírtam. Egyébként nem kötelező minden héten családi ebédre járni főleg nem így. Állj ki magadért.
2020. dec. 27. 20:45
 12/93 anonim ***** válasza:
59%

Minek kell minden héten ott ebédelni?

Ha ott ebédeltek, az nyilván vasárnap, vagy legalábbis hétvégén van. Akkor hogyan esel be oda "munkából fáradtan"? Amúgy főzz te egy vasárnapi ebédet, kb. ezerszer akkora munka, mint vizet tölteni, meg kenyeret vágni az ebédhez.

Nekem nagyon pofátlan dolognak tűnik, hogy megfőzik neked, felnőtt embernek a vasárnapi ebédet, elmosogatnak utánad, és neked az a bajod, hogy miért nem terítenek meg, miért nem anyósod (aki idősként valószínűleg nehezebben mozog) szeli a kenyeret, rakja ki a savanyúságot stb.

Ha azt mondanád, hogy terhedre van, hogy minden hétvégén oda kell menni, és szívesebben főznél te a férjedre és magadra, azt, és csakis azt (!) megérteném.

2020. dec. 27. 20:48
 13/93 anonim ***** válasza:
86%

Én meg azt mondom, hogyha vendéget hívok, akkor kiszolgálom.

Ha vén leszek és nem bírom, akkor nem hívok ebédre senkit, de nem csicskáztatom a menyemet.

Kérdező! Ne menj oda, ha bunkók veled. A férjed majd elcicizik anyuci emlőjén egyedül.

Eszem megáll...

2020. dec. 27. 20:56
 14/93 anonim ***** válasza:
89%
Goldmund vannak emberek, akik vasárnap is dolgoznak. Egészségügy, vendéglátás, stb. Ha az anyósnak teher a vasárnapi ebéd, akkor nem kell csinálni. Át lehet hívni délutáni teára vagy sütire is. De rákényszeríteni valakire a tálalást meg mosogatást, mintha cseléd lenne enyhén szólva érdekes. Gondolom a kérdezőnek jobb dolga is lenne munka után, mintsem az anyósnál ebédelni.
2020. dec. 27. 20:56
 15/93 anonim ***** válasza:
67%
13, bebacna, ha a szülői házban vendégek lennénk.
2020. dec. 27. 20:57
 16/93 anonim ***** válasza:
100%
A férjed egyetlen egyszer se szólt, hogy drágám csak egyél, majd én hozom, szelem a kenyeret, stb??
2020. dec. 27. 21:02
 17/93 anonim ***** válasza:
27%

13-ra:

Azért ha hetente ott ebédel a fia meg a menye, az nem olyan vendégség, mint amikor félévente meglátogatja valaki.

Másrészt, ha már vendégnek nevezed őket: a vendégséget viszonozni is illik ám! Hányszor hívta meg a kérdező az anyósát? Hányszor rittyentett neki ünnepi ebédet?

Majd ha ő is legalább feleannyiszor főz ünnepi ebédet az anyósának, mint az neki, akkor majd beszéljünk újra a kenyérszeletelés és a víz kitöltésének fárasztó munkájáról!

2020. dec. 27. 21:05
 18/93 anonim ***** válasza:
76%

13 vagyok.

De ez vendégség. A kérdező pedig cselédként van kezelve. Ilyen szipirtyót miért hívna meg, főleg ha hétvégén is dolgozik. Ez nem család ahol így bánnak az ebédre meghívottal.

Nyílván csak a pici fiú miatt van az etetés, ahol a kérdező megtűrt valami.

Ti nem látjátok át?

2020. dec. 27. 21:11
 19/93 anonim ***** válasza:
94%
Én pl. nem érzem magam otthon anyós hazában. Csak vendégnek.
2020. dec. 27. 21:12
 20/93 anonim ***** válasza:
94%
Akkor se mennèk hetente ha noràmis lenne...
2020. dec. 27. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!