Hogyan lehet elviselni az ilyen anyóst?
Minek kell minden héten ott ebédelni?
Ha ott ebédeltek, az nyilván vasárnap, vagy legalábbis hétvégén van. Akkor hogyan esel be oda "munkából fáradtan"? Amúgy főzz te egy vasárnapi ebédet, kb. ezerszer akkora munka, mint vizet tölteni, meg kenyeret vágni az ebédhez.
Nekem nagyon pofátlan dolognak tűnik, hogy megfőzik neked, felnőtt embernek a vasárnapi ebédet, elmosogatnak utánad, és neked az a bajod, hogy miért nem terítenek meg, miért nem anyósod (aki idősként valószínűleg nehezebben mozog) szeli a kenyeret, rakja ki a savanyúságot stb.
Ha azt mondanád, hogy terhedre van, hogy minden hétvégén oda kell menni, és szívesebben főznél te a férjedre és magadra, azt, és csakis azt (!) megérteném.
Én meg azt mondom, hogyha vendéget hívok, akkor kiszolgálom.
Ha vén leszek és nem bírom, akkor nem hívok ebédre senkit, de nem csicskáztatom a menyemet.
Kérdező! Ne menj oda, ha bunkók veled. A férjed majd elcicizik anyuci emlőjén egyedül.
Eszem megáll...
13-ra:
Azért ha hetente ott ebédel a fia meg a menye, az nem olyan vendégség, mint amikor félévente meglátogatja valaki.
Másrészt, ha már vendégnek nevezed őket: a vendégséget viszonozni is illik ám! Hányszor hívta meg a kérdező az anyósát? Hányszor rittyentett neki ünnepi ebédet?
Majd ha ő is legalább feleannyiszor főz ünnepi ebédet az anyósának, mint az neki, akkor majd beszéljünk újra a kenyérszeletelés és a víz kitöltésének fárasztó munkájáról!
13 vagyok.
De ez vendégség. A kérdező pedig cselédként van kezelve. Ilyen szipirtyót miért hívna meg, főleg ha hétvégén is dolgozik. Ez nem család ahol így bánnak az ebédre meghívottal.
Nyílván csak a pici fiú miatt van az etetés, ahol a kérdező megtűrt valami.
Ti nem látjátok át?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!