Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem lehet elfogadni,...

Miért nem lehet elfogadni, hogy nem szeretnénk megmondani előre a nevét, nemét?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel már tudjuk, hogy milyen nemű lesz a gyerekünk, nevet is választottunk, de nem szeretnénk senkinek sem elmondani előre. Ezt megértette mindenki, kivéve anyósom, aki személyes támadásnak vette és úgy állitja be, hogy ki van hagyva a (még meg sem született) unoka életéből. Ő így nem tud előre bevásárolni, nem tudja elújságolni stb.

Mi nem szeretnénk rózsaszín cukormázat és a tiszta kék sem a mi világunk, tehát ha akarna, akkor vehetne mondjuk fehér dolgokat. Egyébként is unisex dolgokban gondolkodunk, hogy jó legyen több gyereknek is.

Ő egyszerűen nem akarja elfogadni, hogy nem tudhatja előre. Nem érdekli, hogy mi így szeretnénk... sírással zsarolja a férjemet, apóst is idegesíti már.

Félek, hogyha most beadjuk a derekunkat, akkor mindenbe bele akar majd szólni később.

Eddig egyébként nem volt vele semmi baj, most “kattant be”..

Mit tennétek?

2020. okt. 8. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/87 anonim ***** válasza:
79%
Mi a nemét simán megmondjuk. Nem értem az miért baj? Viszont a nevét azt most mi sem... második baba és tanultunk az elsőnél abból, hogy csak a fikázás ment hogy ne máár.. Meg de furi.Jaj legyen már más..Marhára nincs ehez most kedvem. Nem érdekel a sok okoskodás. Az lesz amit mi választunk úgy is. Most majd szépen megtudják a születése napján és ennyi.
2020. okt. 14. 19:38
 82/87 anonim ***** válasza:
0%
Sosem értettem, hogy egy gyermek születése miért nem csak és kizárólag a szülőkre tartozik? Miért nem élhetnek a szülők döntési jogokkal, mint például mit mondanak el a gyerekről, hogyan nevezik, hogyan nevelik, mit adnak rá, mivel játszhat stb. Vannak tényleg jófej nagyszülők is, de többnyire inkább fontoskodó kotnyeles kivagyi emberek azok a többnyire nagymamák, akiknek okvetlenül mindent is tudniuk kell, hogy aztán jól megmondhassák, hogy ők biza jobban tudják, mint az aktuális szülők! Persze vannak dolgok, amiket valóban jobban tudnak, de attól még a szülőnek joga van kitaposni a saját szülői útját és kéretlen tanácsok és zsarolás helyett inkább a gyermekükre figyelni. Nyilván mindenki a saját szüleihez fordul majd ha elakad, de azért ez, hogy csak azért is bele kell ütnie az orrát a kedves nagyinak, na az már mindennek a teteje!
2022. dec. 17. 13:25
 83/87 anonim ***** válasza:
72%
Én el vagyok képedve, hogy ilyen sok ember megérti az anyóst. Semmi köze hozzá, nem az ő gyereke, ő csak örüljön, hogy van. Mindegy miért nem akarják elmondani, babonából, praktikus okokból, vagy csak élvezik, hogy egy ideig ez csak hármuk titka, joguk van hozzá, és teljesen megértem. Nem értem miért jobb hazudni, ennyire kerülni kell a konfliktust? Anyós értse meg, hogy nem tud és soha nem is fog annyit tudni a gyerekről, mint a szülei, mindig egy lépéssel le lesz maradva, és ez így normális.
2022. dec. 18. 01:21
 84/87 anonim ***** válasza:
De azért örült neki?
2022. dec. 18. 01:22
 85/87 anonim ***** válasza:
26%

Én pedig azon vagyok elképedve, hogy vannak menyek, akik csak ennyibe nézik az anyóst.

Mert, hát neki semmi köze hozzá, de majd, ha pesztrálni kell a gyekeket, mert az anyuka fáradt, akkor ugorjon, merthát örüljön, hogy van unokája.

Meg persze, majd hozza-vigye a gyereket az oviba, mert ha nem, akkor a legutálatosabb anyós lesz megint, mert így, nem tud dolgozni az anyuka és így már a rosszabb anyagi helyzetért is ő a hibás.

Folytassam??

2022. dec. 18. 13:52
 86/87 anonim ***** válasza:
56%
Ez olyan mint, amikor azon hisztizik valaki, hogy a gyerekének nem olyan esküvője van, amilyet szeretett volna. Ez nem az ő döntésük és kész.
2022. dec. 18. 13:56
 87/87 anonim ***** válasza:
56%
Egyébként meg vagye úgy, hogy meglepetés. A karácsonyi ajándékát is előre meg kell neki mutatni?
2022. dec. 18. 14:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!