Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem lehet elfogadni,...

Miért nem lehet elfogadni, hogy nem szeretnénk megmondani előre a nevét, nemét?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel már tudjuk, hogy milyen nemű lesz a gyerekünk, nevet is választottunk, de nem szeretnénk senkinek sem elmondani előre. Ezt megértette mindenki, kivéve anyósom, aki személyes támadásnak vette és úgy állitja be, hogy ki van hagyva a (még meg sem született) unoka életéből. Ő így nem tud előre bevásárolni, nem tudja elújságolni stb.

Mi nem szeretnénk rózsaszín cukormázat és a tiszta kék sem a mi világunk, tehát ha akarna, akkor vehetne mondjuk fehér dolgokat. Egyébként is unisex dolgokban gondolkodunk, hogy jó legyen több gyereknek is.

Ő egyszerűen nem akarja elfogadni, hogy nem tudhatja előre. Nem érdekli, hogy mi így szeretnénk... sírással zsarolja a férjemet, apóst is idegesíti már.

Félek, hogyha most beadjuk a derekunkat, akkor mindenbe bele akar majd szólni később.

Eddig egyébként nem volt vele semmi baj, most “kattant be”..

Mit tennétek?

2020. okt. 8. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 anonim ***** válasza:
27%

69, ha ennyire bele akarsz turkálni az életembe: nekem nem élnek a szüleim, a párom szülei pedig másik országban élnek, mint mi. Mégis megoldjuk, két gyerekünk van. Létezik a világon pl. bébiszitter, au pair, nanny stb. Nem mindenki akarja/tudja a nagyszülőket használni ingyen bébicsősznek.

És nem arról van szó, hogy nem nézhet rá senki a gyerekre, ne forgasd ki a szavaimat. Vendégségbe menni rokonokhoz vagy meghívni őket magunkhoz, hogy időt töltsenek a gyerekünkkel teljesen más dolog, mint rájuk sózni a gyereket, amikor mi szórakozni akarunk. 69 válaszából látszik, hogy ő az utóbbira gondolt, nem az előbbire.

2020. okt. 9. 18:15
 72/87 A kérdező kommentje:

Itt azért eléggé elment a téma tök más irányba.

Nem kommentálom azokat, akik nem tudnak szöveget értelmezni, és az én játszmázásomnak nyilvánítják a dolgot, miközben többször leírtam, hogy a párom ötlete volt.

Az általam leírt kompromisszumra kevesen tudtak érdemben reagálni. Kérlek ne személyeskedjetek velem se, egymással se. Intelligensen is lehet társalogni.

Azért mert te valamit nem értesz, vagy nem értesz vele egyet, nem lesz a másik ember hülye/beképzelt/önző.

Humankind. Be both.

2020. okt. 9. 18:20
 73/87 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező, én írtam egy - szerintem - tök jó kompromisszumos megoldást, de nem reagáltál rá. Kívncsi lennék a véleményedre. (#50)
2020. okt. 9. 18:33
 74/87 anonim ***** válasza:
46%

71, te leszel a nagymamák gyöngye ha szerinted az hogy a nagyszülők vigyáznak a gyerekre, nekik egy teher és "rásózás"

Sajnálom ha a családodban nem láttál normális, pozitív példát, de attól még a legtöbb nagyszülő imádja az unokáit és alig várja hogy vele lehessenek. Hogy vihesse ide-oda őket, hogy játszhasson velük, hogy nála aludjanak az unokák. Hogy minőségi időt tölthessen velük, csak velük.

Ahogy valaki írta, a gyerek családba születik. Attól hogy a ti életeteknek egyetlen nagyszülő sem a része, nem kéne ennyire lenézni az átlag családmodellt, amibe a nagyszülők is beletartoznak.

A gyereknek is sokkal jobb ha a nagyszülővel tölti az idejét, mintha valami "nannyvel vagy dadával"...

Oké, nektek máshogy alakult, nem is ez a baj hanem az hogy ítélkezel az átlag felett a magas lóról.

2020. okt. 9. 18:41
 75/87 anonim ***** válasza:
53%

Szomorú hogy ingyen bébicsőszként utalsz a nagyszülőkre és hogy nem érted a különbséget hogy a nagyszülő szeretetből, önként vigyáz az unokákra mert imádja őket, mert az ő vérei, míg a bébiszitter meg az au pair pénzért. Neki ez a munkája, üzlet.

Egyáltalán nem lehet összehasonlítani a kettőt.

2020. okt. 9. 18:44
 76/87 anonim ***** válasza:
30%

Egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy nem tudjátok a nemét mert nem mutatja meg. 🤣

Amúgy meg, ne adjátok be a derekatokat.

2020. okt. 9. 20:35
 77/87 A kérdező kommentje:
Tetszett amit írtál, 50-es :) komolyan megfontoljuk! Bocsi, hogy nem köszöntem meg, tényleg jó kompromisszum lehetne.
2020. okt. 9. 21:06
 78/87 anonim ***** válasza:
38%

Most kell erősnek lenni és nem el mondani! Ez a ti döntsétek, a ti babátok, a ti életetek. Ezt el kell fogadja....

Csak feldühít, ha egyes anyósok azt hiszik nekik mindent szabad. Hát nem.

2020. okt. 10. 08:19
 79/87 anonim ***** válasza:
33%
Sajnos a legtöbb anyós tényleg azt hiszi magáról, hogy ő a minden, és csak neki lehet igaza. Tisztelet a kivételnek.
2020. okt. 10. 09:24
 80/87 anonim ***** válasza:
16%

szerintem tartsatok egy partit ahol a szín alapján derül ki a neme és akkor mindenki boldog lesz.Ha bejelentitek, hogy majd xy-kor lesz egy ilyen buli akkor anyós is lenyugszik, legalábbis nem támad tovább. De ez ügyben titkolózni amúgy tök felesleges...

https://www.youtube.com/results?search_query=gender+reveal

2020. okt. 11. 00:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!