Miért nem lehet elfogadni, hogy nem szeretnénk megmondani előre a nevét, nemét?
Mi a férjemmel már tudjuk, hogy milyen nemű lesz a gyerekünk, nevet is választottunk, de nem szeretnénk senkinek sem elmondani előre. Ezt megértette mindenki, kivéve anyósom, aki személyes támadásnak vette és úgy állitja be, hogy ki van hagyva a (még meg sem született) unoka életéből. Ő így nem tud előre bevásárolni, nem tudja elújságolni stb.
Mi nem szeretnénk rózsaszín cukormázat és a tiszta kék sem a mi világunk, tehát ha akarna, akkor vehetne mondjuk fehér dolgokat. Egyébként is unisex dolgokban gondolkodunk, hogy jó legyen több gyereknek is.
Ő egyszerűen nem akarja elfogadni, hogy nem tudhatja előre. Nem érdekli, hogy mi így szeretnénk... sírással zsarolja a férjemet, apóst is idegesíti már.
Félek, hogyha most beadjuk a derekunkat, akkor mindenbe bele akar majd szólni később.
Eddig egyébként nem volt vele semmi baj, most “kattant be”..
Mit tennétek?
10-es eltalálta.
Egyébként azt gondoltuk, hogy ez nem lesz probléma senkinek. Az én szüleim, testvérek, mindenki elfogadta.
És nem én találtam ki alapvetően, hanem a férjem. :) ez nem pozícióharc, csak így szerettük volna csinálni.
Ha tudtuk volna előre, hogy ilyen műsor lesz, akkor bekamuztuk volna, hogy mi sem akarjuk tudni. De azért nem azt csináltuk, mert akkor is jöttek volna a kéretlen ötletek, hogy mi legyen a neve, ki után legyen elnevezve, legyen-e második neve..
Azért mert unatkozik és egy kíváncsi vénasszony. Fontoskodó, mert nem érzi magát jól, ha nem ő irányít. És ezzel idegesíted. Hisz ő "jobban tudja", meg hát, a szokások stb....
Meg tudlak érteni.
A környezetemben is mindíg bele szólnak az öregek, hogy miért így akarják elnevezni a gyereket és nem úgy. Meg hogy lányra ne adjanak kéket vagy szürkét. Olyat is hallottam, hogy "fiúnak nem való plüss maci".
Én sem fogom elmondani a rokonoknak hogy fiú lesz-e vagy lány. Nem szeretem ha előre el van ársztva nemi sztereotípiákkal. (Fiúnak nem való baba, vagy plüss. Lány ne játszon kisautóval. Ilyesmi.) A csupa kék, vagy vattacukor rózsaszínt sem akarom hogy túl legyen tolva.
Anno anyám is össze veszett apám anyjával, hogy miért nem a dédi nevét kaptam. Plussz bevásároltak csupa rózsaszínből. Pedig akkoriban még nem lehetett tudni milyen nemű lesz a baba.
Mondjuk ha ennyire hisztizik anyósod, mondhatjátok neki hogy nem látszik az ultra hangon a neme. A nevét illetően meg... ha fiú lesz X, ha lány, akkor Y. És pont. El van döntve. Ha nem tetszik neki, akkor legalább addig is ezen hisztizik és nem azon hogy nem tud bevásárolni.
Egyébként mit nem tud bevásárolni? Mit mond arra hogy lehetnének a dolgok fehérek és egyéb uniszex színüek?
Kedves #16-os!
Nem minden anyuka/anyós ilyen "minden lében kanál". Vannak akik tudják tisztelni a gyermeküket. Vannak akiknek már az is boldogság, hogy unokájuk lesz. A többit meg majd utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!