Miért nem lehet elfogadni, hogy nem szeretnénk megmondani előre a nevét, nemét?
Mi a férjemmel már tudjuk, hogy milyen nemű lesz a gyerekünk, nevet is választottunk, de nem szeretnénk senkinek sem elmondani előre. Ezt megértette mindenki, kivéve anyósom, aki személyes támadásnak vette és úgy állitja be, hogy ki van hagyva a (még meg sem született) unoka életéből. Ő így nem tud előre bevásárolni, nem tudja elújságolni stb.
Mi nem szeretnénk rózsaszín cukormázat és a tiszta kék sem a mi világunk, tehát ha akarna, akkor vehetne mondjuk fehér dolgokat. Egyébként is unisex dolgokban gondolkodunk, hogy jó legyen több gyereknek is.
Ő egyszerűen nem akarja elfogadni, hogy nem tudhatja előre. Nem érdekli, hogy mi így szeretnénk... sírással zsarolja a férjemet, apóst is idegesíti már.
Félek, hogyha most beadjuk a derekunkat, akkor mindenbe bele akar majd szólni később.
Eddig egyébként nem volt vele semmi baj, most “kattant be”..
Mit tennétek?
Én elfogadnám, mint az összes többi rokon, de azért kíváncsi vagyok: miért nem akarjátok elmondani?
Olyan volt a rokonságomban, hogy a szülők sem akarták tudni (kérték a nőgyógyászt, hogy ne árulja el), de olyat, hogy a szülők tudják, de mindenki más elől titkolják, ilyet még nem hallottam.
"Félek, hogyha most beadjuk a derekunkat, akkor mindenbe bele akar majd szólni később."
Ez úgy hangzik, mintha ez a titkolódzás valami pozícióharc lenne ez a részetekről.
Anyósod méltó párja vagy menyként. A férjedet rendkívül kellemetlen helyzetbe hozod anyósoddal vállvetve. Olyan miatt, aminek semmi gyakorlati jelentősége nincs.
Semmit. Majd megtudja, ha megszületett.
Ti vagytok a szülei éljetek a jogaitokkal.
Én sem értem minek titkolózni.
Sokaknak az a baja hogy a nagyszülők konkrétan leszarják az unokáikat, örüljetek neki hogy őt érdekli, olyan izgatott mint ti és veletek együtt akar örülni az új jövevénynek.
Miért nem azt mondtatok hogy nem tudjátok? Ezzel tényleg nem ezt a titkolozos újhullámos "mi aztán újszerűen csináljuk a gyerekvarast" dolgot erősítettettek volna.
Mi a második gyereknél pl azt mondtuk h nem tudjuk, mert minket is idegesített a nyomulas hogy ki mit remél, meg a nev-otleteik. Így viszont nem sértődött meg senki. Megmondom őszintén engem magamat sem érdekelt előre :)
Én azért kicsit megértem az anyóst.
Lehet,hogy nekem is rosszul esne.Mondjuk én elfogadnám ettől függetlenül a döntésetek és nem hisztiznék.
Szerintem csak annyit tudtok tenni,hogy elviselitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!