Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem lehet elfogadni,...

Miért nem lehet elfogadni, hogy nem szeretnénk megmondani előre a nevét, nemét?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel már tudjuk, hogy milyen nemű lesz a gyerekünk, nevet is választottunk, de nem szeretnénk senkinek sem elmondani előre. Ezt megértette mindenki, kivéve anyósom, aki személyes támadásnak vette és úgy állitja be, hogy ki van hagyva a (még meg sem született) unoka életéből. Ő így nem tud előre bevásárolni, nem tudja elújságolni stb.

Mi nem szeretnénk rózsaszín cukormázat és a tiszta kék sem a mi világunk, tehát ha akarna, akkor vehetne mondjuk fehér dolgokat. Egyébként is unisex dolgokban gondolkodunk, hogy jó legyen több gyereknek is.

Ő egyszerűen nem akarja elfogadni, hogy nem tudhatja előre. Nem érdekli, hogy mi így szeretnénk... sírással zsarolja a férjemet, apóst is idegesíti már.

Félek, hogyha most beadjuk a derekunkat, akkor mindenbe bele akar majd szólni később.

Eddig egyébként nem volt vele semmi baj, most “kattant be”..

Mit tennétek?

2020. okt. 8. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/87 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem mindenki úgy intézi ezt, ahogy neki tetszik. Ti vagytok a szülők, a ti döntésetek, hogy beavatjátok a családot a részletekbe, vagy meglepetésnek szánjátok. Anyós érzelmi zsarolásával, hisztinjével nem értek egyet. Elhiszem, hogy kíváncsi, de akkor sem így kell ezt lereagálni. Azoknak igazuk van, akik azt írták, hogy kár volt elmondani, hogy titudjátok a nemét. Akkor elkerülhető lett volna a hiszti. A babához gratulálok.
2020. okt. 8. 17:01
 52/87 anonim ***** válasza:
75%

51, nincs azzal semmi baj, ha meg akarja valaki tartani magának. Egészen addig, amíg azt mondja, nem mondom meg, mert így döntüttönk és kész.

De idióta kamu indokkal nagyon gáz. Márpedig az nagyon hülye indok, hogy akkor kék meg rózsaszín ruhát vesz a nagyi.

2020. okt. 8. 17:03
 53/87 A kérdező kommentje:
52, nem ez az indok és ezt neki nem is mondta senki. Ezt csak megemlítettem, hogy ezt sem szeretnénk. De korábban ezt már leírtam.
2020. okt. 8. 17:13
 54/87 anonim ***** válasza:
66%

"Márpedig az nagyon hülye indok, hogy akkor kék meg rózsaszín ruhát vesz a nagyi."

Miért lenne ez hülye indok? Amíg a baba olyan kicsi, hogy önállóan nem tudja ezt eldönteni, addig hadd döntse már el a szülő, hogy mibe öltözteti!

2020. okt. 8. 17:26
 55/87 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk a rokonságban volt aki a nevét tartotta titokban, de a nemét elárulta. Tulajdonképpen mindenki elfogadta a döntésóket (volt aki kicsit nehezebben...) Megértettem hogy így döntöttek, legalább senki nem jött a javaslatokkal. Mi is elég sokáig elhúztuk, hogy eláruljuk, azzal az indokkal, hogy még mi se tudtuk megbeszélni, de végül elárultuk.

A nemét nem tartottuk magunkban, a ne vegyenek csupa kék/rózsaszín ruha kérdést mi elintéztük annyival, hogy mindenkivel közöltük, hogy ne vegyenek ruhát, mert már így is annyi van (családból örököltük) ami bőven sok. Azt még nem tudom, hogy ez mennyire volt elég...

2020. okt. 8. 17:50
 56/87 anonim ***** válasza:
100%
"A nemét nem árulom el, de a neve József lesz" :D
2020. okt. 8. 17:56
 57/87 anonim ***** válasza:
67%

Amint elmondjátok a baba nemét, anyósod biztosan belelkesül és néhány kislány ruhát tuti megvesz előre, ami "jajdejó lesz a kisunokának".

A lányom nem az első lány gyerek volt a családban, mégis minden nagymama öltöztetős babának nézte. Annyi fodros, rózsaszín, szívecskés, funkciótlan (gombos ingecske babáknak?) ruhát kaptunk, amit el se tudott hordani a gyerek. Másodszor fiunk lett, akinek teljesen új ruhatárat kell venni, mert csupa csajos cucc volt a nővérének pici baba korától, semmi semleges vagy átmenet a fiús-lányos között. Ezért értem, miért nem szeretnéd, hogy a leendő nagymama elárasszon mindenfélével. Ezt elkerülni nem tudod, csak csökkenteni, ha hajlandó visszafogni az örömét. Ezt kérheted tőle. Azt is mondhatod, higy azért ne vegyen ruhát pl, mert nem tudni, milyen méretekkel születik majd a baba és ab túl pici, rá se tudod adni a csodaszép csipkés ingecskét, amit olyan jó szívvel vett a terhesség 30. hetében.

2020. okt. 8. 18:41
 58/87 anonim ***** válasza:
33%

Én azért sem mondanám el neki, a szánalmas kis hisztikéje miatt. És meg is mondanám neki, hogy ha nem bőgött volna, elmondtam volna.

Ez a vén qrva a fejedre fog nőni.

2020. okt. 8. 19:23
 59/87 anonim ***** válasza:
66%
Aztán majd jön a sirám,hogy "anyósom nem szereti úgy a babánkat, mint a másik gyerekéét".
2020. okt. 8. 19:57
 60/87 anonim ***** válasza:
28%
Anyósod egy hisztigép. Egyébként sose értettem, hogy az anyósok milyen jogon szólnak bele a meny életébe...az enyém is folyton próbálkozik, de sose engedek neki. Tanulják már meg a helyüket.
2020. okt. 8. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!