Miért nem lehet elfogadni, hogy nem szeretnénk megmondani előre a nevét, nemét?
Mi a férjemmel már tudjuk, hogy milyen nemű lesz a gyerekünk, nevet is választottunk, de nem szeretnénk senkinek sem elmondani előre. Ezt megértette mindenki, kivéve anyósom, aki személyes támadásnak vette és úgy állitja be, hogy ki van hagyva a (még meg sem született) unoka életéből. Ő így nem tud előre bevásárolni, nem tudja elújságolni stb.
Mi nem szeretnénk rózsaszín cukormázat és a tiszta kék sem a mi világunk, tehát ha akarna, akkor vehetne mondjuk fehér dolgokat. Egyébként is unisex dolgokban gondolkodunk, hogy jó legyen több gyereknek is.
Ő egyszerűen nem akarja elfogadni, hogy nem tudhatja előre. Nem érdekli, hogy mi így szeretnénk... sírással zsarolja a férjemet, apóst is idegesíti már.
Félek, hogyha most beadjuk a derekunkat, akkor mindenbe bele akar majd szólni később.
Eddig egyébként nem volt vele semmi baj, most “kattant be”..
Mit tennétek?
En nem ertem az inditekot. Az miert lenne baj, ha lenne a kicsinek 1-2db kek/rozsaszin cucca? Lesz neki valoszinuleg 50darab mindenfele tipegoje,jateka, kis rongyija, es ertem azt is, hogy unisex darabokat szeretnetek, de miert nem fer el kozte mas is? En anyosomnak maniaja volt hogy o fodros bodros rozsaszin szoknyaban akarja latni az unokajat, nekem semmibe nem kerult, o viszont halal boldog volt tole.
En inkabb abban a helyzetben tudom elkepzelni ezt a nagy titkolozast, ha hatalmas meglepetest akarnatok okozni mindenkinek, nagy bejelentesek kozepette megosztani, stb..
Sejtettem hogy a dolog nyitja, hogy valami vállalhatatlan nevet akartok adni amitől mindenki ki fog akadni:-D
Amúgy meg mondjátok meg, hogy nem fogjátok elárulni, cserébe soha nem fogtok segítséget kérni tőlük semmiben ami a gyerekkel kapcsolatos(felvigyázás, nyaraltatás stb)
Nem szeretnék hogy többek között el legyenek árasztva rózsaszínnel vagy kékkel.
És ezt mennyiben is befolyásolja, hogy most veszik meg a ruhát vagy a szülés után? Pont ugyanzt fogja megvenni az anyós :D
"Hiába kértem karácsonyra akármit, amit a testvéreim simán megkaptak, mert nekik péniszük van, azt nekem sosem vették meg, mert nekem vaginám van."
Anyós pont ilyen ajándékozó lenne, ahogy elnézem.
"Nem első unokája, már van két fiú unoka. Neki 3 fia van. Nagyon lányt szeretne. Nekünk lány lesz..."
Azért ez sok mindent megmagyaráz, hogy miért annyira kíváncsi.
Én egy olyan kompromisszumot javasolnék - főleg ha tényleg jó a viszony -, ami mindkét félnek jó lehet.
Anyós nagyon kislány unokát szeretne. Ti tudjátok, hogy az lesz. Ne áruljátok el neki ténylegesen, huncut félmosollyal csak ennyit mondjatok: Anyuka, azt szeretnénk, ha meglepetés lenne, de higyje el: nagyon fog neki örülni.
Mint az egyszeri lány a mesében: el is mondtátok meg nem is. Tartottátok magatokat ahhoz, ami kigondoltatok, de mégis megadtátok az esélyt, hogy magától rájöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!