Anyós beleugat hogy nem megyek el dolgozni akàrhová, elegem van belőle már , mit tehetnék?
Próbálom ignorálni de nemtudom mert a fia miatt ugye gyakran jön, kitiltani nem lehet.Mindennap kötekszik ezzel. Nem érti meg, hogy ez nem az a világ mint 30-40 éve amikor tuti állások voltak. Most vègzettségekkel sem könnyű.
Persze nem tud ràkényszeríteni olyanra amit nem akarok, de màr páromat is szítja ellenem.
Figyelj, én elhiszem, hogy rossz, ha piszkal, tenni nem tudsz semmit... Amúgy meg, nem kívánom, hogy olyan rossz helyzetben legyetek, de úgy gondolom, hogy van az a pont, amikor az idosgondozast is el kell vállalni. Örülj, míg nem.
Ha még anyosod nem ért a szóból, nyisd ki a szád és mondd meg neki, hogy engedje el a témát. És de, ha téged ennyire zavar, hogy piszkal, mondd meg a párodnak, ne akkor menjen, ha te otthon vagy, hanem ha pl boltban. Látnod se kell. És amúgy is, ha csakcnyavalyogsz, hogy mégis az anyja... Hát ha engem anyós piszkálna, küldeném melegebb éghajlatra, mert a fiát csesutetheti, de én relatív idegen vagyok és semmi köze hozzám..
81 Lehet én vagyok jóindulatú de nem akarok emiatt rosszban lenni vele, mert igen mégiscsak az anyja.
Meg ugye most,hogy itthon vagyok gyakrabban jön át “anyuka” máskor ha tudta,hogy fél6 kor érek haza nem jött.
82 Ha az neked kifogás,hogy NEM hívtak fel nem vettek fel akkor kívánom próbáld ki. Bàrki kerülhet ebbe a helyzetbe! Főleg most...
Nézd. Egyik ismerősőm a covid miatt elvesztette a munkáját.
Diplomás, még sem derrogál neki közalkalmazott pozicióban a hivatalban dolgozni, 8 órában annyira nevetséges összegért, hogy az már vicc. Keres folyamat, de addig sincs az, hogy csak a férje tartja el a családot..
Nem hordja fent az orrát mert a muszáj nagy úr..
Anyós bekaphatja :) ma hívtak fel,hogy volna állás a helyi önkormányzatnál pénzügyi ügyintéző munkakörben. Igaz én inkább kis és középvállalkozások ügyeiben vagyok képben és van tapasztalatom, de a végzettségem alkalmas erre így beletanulok majd az önkormányzat pénzügyeibe is.
Nagyon örülök totál nem vàrtam ,hogy lesz állás ott mert mikor bent jartam nem voltak épp kedvesek.
Hasonló nálam is a szituáció..Kora tavasszal egy három napos szabim után visszamentem a munkahelyemre(egy nagy üzlet étkezde részén dolgoztam),átvariálták a beosztást,ami ovi szempontjából nem lett volna megfelelő.Be is zárt a részleg,meg is szűnt azóta plusz éjszakai műszakba tudtak volna munkát adni,amit kisgyermekesként nem tudtam volna elfogadni.Így hát felmondtam.Azóta is keresek munkát(valamennyi tartalékom van,párom dolgozik),de nem olyan egyszerű,hiába van az embernek vagy 5 év bolti eladó tapasztalata..Na a lényeg az, hogy van páromnak egy ismerőse,már nyugdíjas,iszákos,pletykás ember,aki folyamatosan kibeszél a hátam mögött,olyanokat mondd:"Mit képzel magáról X, hogy nem dolgozik?Nem keres annyit,mint Y(párom)!"
Elején felidegesítettem magam,több okból is.
Max a párom,anyósom kérhetne számon,ha tennék,egy úgymond idegentől,aki csak felületesen ismer,még undorítóbbnak tartom.
Sokan elfelejtik,hogy ezelőtt 40-50 éve könnyebben lehetett állást találni,volt segítsége a gyermekes anyáknak(hetes ovi stb.).Most nehezebb minden,megértem kedves kérdező,hogy kiborít az anyósod..Próbálj vele beszélni,hogy nem egyszerű-a mostani helyzetben állást találni,de próbálkozol és bizza rád az álláskeresést.Kitartást!
Ja most látom,sikerült munkát találnod!Gratulálok!:)
Előző voltam.
89 Köszönöm igen sikerült ,neked is azt tudom mondani jelentkezz az önkormányzatnál ,nem vártam,hogy segíteni fognak de most felvettek uniós pályázat keretein belül és ha jól megy, megfelelek akkor hosszabb időre is számíthatok rá.
De próbálkozni kell,multik akiket annyira emlegetnek nos ...sokan vissza sem jeleztek.Remélem neked is összejön valami:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!