Anyós beleugat hogy nem megyek el dolgozni akàrhová, elegem van belőle már , mit tehetnék?
Próbálom ignorálni de nemtudom mert a fia miatt ugye gyakran jön, kitiltani nem lehet.Mindennap kötekszik ezzel. Nem érti meg, hogy ez nem az a világ mint 30-40 éve amikor tuti állások voltak. Most vègzettségekkel sem könnyű.
Persze nem tud ràkényszeríteni olyanra amit nem akarok, de màr páromat is szítja ellenem.
Kedves válaszolók! Értsétek már meg, hogy nem vagyunk egyformák! Igen, van az a munka, amit nem szeretsz csinálni, de elvállalod kényszerből, legalább egy kis ideig.
De! Meg kell értenetek, hogyha valaki hány egy munkától, az tényleg hány! Es nem arról van szó, hogy büdös neki a munka.
El tudom képzelni, hogy a kérdező annyira nem bírja az idősgondozást, hogy képtelen elvállalni. Én spec.szívesen csinálnám, nem okoz gondot ha ki kell ganézni valakit. Viszont fogorvosi asszisztens nem bírnék lenni, mert én meg attól hányok. Nem vagyunk egyformák, kell az empátia egymás iránt.
Kérdező, 4 hónap még nem a világ, ismerem a helyzetet, ne hallgass itt senkire aki azt írja hogy lehet találni munkát. Nem, a vírus miatt minden cég behúzta a féket, rengeteg ember munka nélkül van, felvételi stop van sok helyen, ezáltal sokkal több időbe telik amíg felvesznek valahova. Kitartást, ha anyós megy, akkor meg tegyél be egy füldugót hogy ne is halld amit mond, mert iszonyat lehúzó tud lenni ilyenkor amikor belerúgnak az emberbe.
Amúgy.. Ha pl takarítónőnek jelentkezel a tescoba, akkor ne írd rá az önéletrajzodba hogy te ilyen meg olyan diplomás vagy...
Vannak olyan munkák amire, akár egy sima érettségivel sem vesznek fel és azzal indokolják, hogy túlképzett vagy.
(TAPASZTALTAM)
Ha sajnos sok keresgélés után nincs más választásod, csak ilyen munkát elvállalni akkor lehet kicsit ferditeni a valóságon.. Nem kell az egész élet történeted papírra vetni.
Persze ilyesmit csak olyanok tesznek meg, akik TÉNYLEG dolgozni szeretnének.. Nem csak habi munkakeresők..
93 Ez nem így megy,ahogy te írod.
Ha letagadom semmi gond de Mit írok be arra az évekre ? Az lóg a semmibe ? Kicsit se feltűnő....?!
Aztán munkatapasztalatok. Ha oda is beírom xy Kft. Pénzügyi munkatárs akkor már ebből sejthető,hogy van végzettségem mivel ehhez a munkakörhöz szükséges. Vagy a te meglàtásod szerint ezeket is titkoljam el?! Alkor mégis mit írjak bele ÉVEKRE vonatkozóan?!
Ezeknek van nyoma tehàt,ugyis kiderül,nem érdemes se pozitív se negativ irányban kamuzni.
Kérdező, amellett, hogy megértelek és igazat adok neked abban, hogy nem vállalod el, ami nagyon nem fekszik....
1) rengeteg szakmádba vágó állás van a professionön jelenleg
2) a 2009-es gazdasági válságban 3 diplomát tagadtam le és mentem el gyártósorra 2 céghez is (az egyiknél tök jó társaság volt: diplomások és szakemberek nagyrészt, pár léhűtővel, akiknek a 30 nap kellett a segélyhez)...kutyát nem érdekelték a lyukak. Ma már azért lyukas az önéletrajz, mert irreleváns részeket kihagyom, továbbra sem érdekel senkit
Sok sikert a munkádhoz!
98 Igen, de ha az ország túlsó végén van akkor nem hagyok itt családot és mindent, és rohanok oda. Tudod nem csak Budapest a lényeg.
Persze, vannak benne lyukak mint most ez a hónap és egyszer meg 7 hónap mikor a beteg mamámat gondoztam, de ha szabadon hagyok ami szerinted irreveláns részeket kihagyom akkor ennyi év miatt már nem lyukas lenne hanem kvàzi üres....végetérne az érettségivel mondjuk, és akkor a szakmai tapasztalatok sem számítanak tehát az sem kell vagy a referencia....
Köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!