Vasárnapi ebéd anyósommal túl furcsa nekem vagy én látom rosszul a dolgokat?
Egy vasárnapi ebéd az anyósommal úgy néz ki, hogy reggel elmegy bevásárolni, utána feljön hozzánk és nálunk főzi meg az ebédet, nálunk eszünk. A maradékot elcsomagolja és hazaviszi. Pedig az aktuális pasija bútorasztalos és nagyon pöpec amerikai konyhája van, hatalmas ebédlővel. Szokott felhozni 20 db csokit is, egyet ad a fiamnak, aztán a többit hazaviszi.
Nekem azért szokatlan mert ha a szüleimhez megyünk akkor oda megyünk hozzájuk és ők főznek, az egész maradékot hazahozzuk.
Nálunk sincs olyan hogy a vendég főz, de én pl külön élek szeretek főzni is. Azért anyu nagyon szívesen ad ha több lett, amit ő nem fog megtenni. Vagyis még tudna de napokig talán nem akarja ugyanazt enni. A szülőknél ez az "etetés" sokszor megesik, és itt nem arról van szó hogy én nem tudok magamnak. Ezt környezetemben is tapasztalom. Ezért gondolom hogy gyereknél más. Ha visz egy kis adagot néha az is más. De minden alkalommal az szerintem is tulzás.
És ne felejtsük el higy a kérdező felesége gondolom jó kapcsolatban van az anyukájával, esetleg utál főzni(mondjuk ez nem derült ki). Csak akkor tudom elképzelni hogy minden héten hagyja hogy ott főzőcskézzen. Vagy még az hogy nem mer szólni neki mert az anyja akaratos és sértődékeny, plusz még az otthonában se hagyja érvényesülni a lányát. Csak találatok, nem biztos hogy ez van.
Kérdező!
Amelyik nap nincs ott anyós hétvégén,a családdal foglalkozol vagy tv-zel,telefont/pc-t nyomkodsz?Ha az utóbbit,akkor a feleséged semmit sem veszít azzal,hogy ott az anyja,mert kb.így is úgy is letojod.
Viszont ha a mama abba zavar bele,hogy a család együtt HASZNOSAN eltöltse a hétvégét,akkor nem túl jó.
Én pl. tegnap megint feltettem a kérdést,hogy miért kell egy felnőtt férfinek 2 hetente egy teljes hétvégét(szombat kora reggeltől vasárnap estig) nálunk tölteni? Nem kaptam érdemleges választ. Csak a visszakérdezés volt,hogy miért zavar. Elmondtan,h mert itt is nyűglődik,plusz ki kell szolgálnom,plusz mivel igénytelen és rendetlen óránként takarítanom és fertőtlenítem utána,plusz hol a szobánkba a fotelben alszik el,ott kell lopakodni,hol a másikban ahonnan a konyha nyílik,akkor ott kell vagy lopakodni vagy éhen és szomjan rohadni amíg alszik.Mindig turkál,mindent feltúr,összefogdos(wc után nem mos kezet sosem csak ha rászolok) Plusz a mi kis "családi miliőnket" zavarja,hogy egész hétvégén ott tanyázik. Én ezt így elmondtam. Zavart,megmondtam. Az én szüleim 7 év alatt kétszer voltak itt.Akkor sem aludtak nálunk,pedig nem 20km-re laknak mint a papa.
Szerintem Te is óvatosan jelezheted a feleségednek,talán nem hisztizik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!