Vasárnapi ebéd anyósommal túl furcsa nekem vagy én látom rosszul a dolgokat?
Egy vasárnapi ebéd az anyósommal úgy néz ki, hogy reggel elmegy bevásárolni, utána feljön hozzánk és nálunk főzi meg az ebédet, nálunk eszünk. A maradékot elcsomagolja és hazaviszi. Pedig az aktuális pasija bútorasztalos és nagyon pöpec amerikai konyhája van, hatalmas ebédlővel. Szokott felhozni 20 db csokit is, egyet ad a fiamnak, aztán a többit hazaviszi.
Nekem azért szokatlan mert ha a szüleimhez megyünk akkor oda megyünk hozzájuk és ők főznek, az egész maradékot hazahozzuk.
Már első alkalommal a sarkamra álltam volna: vagy hívjon meg titeket ebédelni, vagy jöjjön ő (ritkán...) vendégségbe hozzátok. Amikor esetleg te főzöl.
De ez a más lakásába benyomulni, és ott rendetlenséget csinálni... Háááát....
És a férjednek semmi kifogása ez ellen...???
Neki kéne (elsősorban) rendet csinálni ezügyben, mégiscsak az ő anyja...
És ez most hogy jön ide?
Nyilván nem te veszed-viszed és főzöd meg az ebédet és még ennek ellenére is viszel belőle. Az anyós a sajátjából visz.
Kérdező!
Az anyós megfőz, mindenki dugig ehet belőle, gondolom nem szabja meg a mértéket. Nyilván azért viszi el a maradékot, hogy legyen neki másnap ebédre, de ha mind felettétek volna, biztos nem szólt volna érte.
Ezt elképzelni sem tudom. Nálunk a vasárnapi ebéd anyóssal úgy néz ki, hogy a férjem beszél vele telefonon, anyós megkérdezi, megyünk e hozzá vasárnap, és főz nekünk. A te anyósod odatelefonál, hogy szeretne vasárnap nálatok főzni, vagy hogy kell ezt elképzelni?
Az, hogy az egész maradékot elviszi, emberfüggő. A férjemnek például tök alap, hogy az anyjától elhozzuk az egész maradékot (meg az anyjának is, ő rögtön csomagol is mindent), én viszont inkább hagyok a szüleimnél is, hogy másnap ne kelljen főzniük.
Szóval vásároljon, főzzön és hagyja ott kaját.
Igazi ingyen szakács.
Mondjuk én anyámtól sem hoznám el az összes maradékot, nem lenne képem hozzá.
Az viszont furcsa, hogy nálatok főz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!