Vasárnapi ebéd anyósommal túl furcsa nekem vagy én látom rosszul a dolgokat?
Egy vasárnapi ebéd az anyósommal úgy néz ki, hogy reggel elmegy bevásárolni, utána feljön hozzánk és nálunk főzi meg az ebédet, nálunk eszünk. A maradékot elcsomagolja és hazaviszi. Pedig az aktuális pasija bútorasztalos és nagyon pöpec amerikai konyhája van, hatalmas ebédlővel. Szokott felhozni 20 db csokit is, egyet ad a fiamnak, aztán a többit hazaviszi.
Nekem azért szokatlan mert ha a szüleimhez megyünk akkor oda megyünk hozzájuk és ők főznek, az egész maradékot hazahozzuk.
" Szerintem csak amennyire sóher."
Kevesebb a gázfogyasztás jóval, mint amit a kérdezőék megesznek.
33. 30 vagyok, szerintem az más. A "gyerekeknek" sokszor küldenek haza kaját. Mert "mit fognak enni", mintha még mindig gyermekek lennének. Nem ciki. Itt ez most fordítva van. Ez inkább fura még akkor is ha magának fizeti.
Igazából ha nem hagy rumlit maga után és nem zavarja a kérdezőt hogy sündörög a konyhában akkor mindegy. Csak engem ez akkor is arra emlékeztet mint amikor valaki elmegy egy buliba, visz piát, és a buli végeztével a maradékot amit vitt hazaviszi. Kicsit filléreskedés, pláne ja a saját gyerekével csinálja valaki.
"És a férjednek semmi kifogása ez ellen...???"
Férfi vagyok...
Szia kérdező, aki férfi :)
Feleséged együtt főz az anyjával? Közös a főzés öröme?
Őszintén szólva, én nem tudnám elviselni ezt, minden egyes vasárnap. Gondolom pároddal hétköznap dolgoztok, a hétvége lenne a családé, közös programok stb. Nem pedig anyóst nézegetni minden vasárnap. Esetleg hívd meg feleségedet és fiadat egy étterembe. Tényleg döbbenet, hogy mit kell átélned, de én tuti már rég felvállaltam volna a konfliktust párommal a saját nyugalmam érdekében.
Hahaha de jo. Anyam is jon hozzank fozni, de azt soha senki nem nevezte meg vasarnapi ebednek. Ez egyszeruen csak egy kis besegites neked, ha nem szeretsz fozni vagy nem olyat mint anyos9d tud. Nincs ezzel semmi gond csak nevezzetek at. Hivhatjatok "mama jon ebedet fozni napnak" vagy "vendeg sef nap alias anyos modra":-)
Ha valahogy szeretned megtudni mi a baj azzal hogy magahoz hivjon benneteket akkpr eroltesd kicsit, hogy de mama mi lenne ha kovetkezo vasarnap nalad ebedelnenk. Mar ugy unom a sajat konyhamat hiaba itt fozol olyankor ami segitseg nekunk de olyan jo lenne egyszer inkabb nalad enni. Segitek bevasarolok blabla. Sokszor ismetelgesd 3gyszer elege lesz es megmondja miert nem akarja.
A maradekot elviszi? Az egeszet? Vagy csak egy adag szokott maradni? Vagy ketto? Mert ha annyit visz, hogy a parjanak e smaganak vigyen vacsira akkor okes hiszen o vette meg az alapanyagokat es o fozte meg es ugy erzi akkor annyit tesz el maganak amennyit akar. Viszont ha marad 7 szemelynek es akkor is elviszi az egeszet akkor azert biztos tennek megjegyzest, hogy anyuk hagyjon mar itt egy kisebb adagot vacsira nekunknis olyan finom...es ezt sokszor szinten vagy fognam magam es en pakolnek el ebed utan es ha fagyaszthato az etel egy adagot tennek be azonnal a melyhutobe tobbit dobozolnam neki azt mondanam tessek anyuka itt a maradek. Vagy te tenyleg hagyod hogy ebed utan o pattogjon tovabb a konyhadban? Hogy o mospgasson?
Ezeknél általában egy kapcsolati belső személyi konfliktus a fő baj,a többi visongunk a 10 csokin maradékon,csak tünet.
70F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!