Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyagilag padló,ti volt már...

Anyagilag padló,ti volt már hogy kértetek anyosektol pénzt kölcsön?

Figyelt kérdés

A COVID óta olyan szinten megborultunk,bevezették az online sulit és nekem fel kellett mondanom,hogy a lányommal tanuljak,így felére csökkent a bevétel. Aztán jött a nagyobb pofon erre nem egész 2hétre rá párom kirúgták azóta meg csússzunk lefelé. Párom csak alkalmi melokat kap , munkanélkülit is csak 4oras után kapott ( utólag derült ki a főnöke ügyeskedése)

Merjek kérni? Annyira szégyellem magam

Párom néhány alkalmi munkát elvállalt helyben erre őt fúrják miatta .... de nekünk is kell a pénz.

Nemtudom mi lesz.

2020. szept. 7. 06:29
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
 361/554 A kérdező kommentje:

359 Ne hazudj meg tulozz már kérlek. Nekem is volt olyan ismerősöm osztálytársam aki 17 évesen szült és utána még 3 at , én mégsem lettem olyan hanem egy gyermekem van csak és letettem a szakmát utána dolgoztam boltban és akkor vàllaltma a gyereket.

Kicsit erős azt mondani miattuk majd ő is 14 évesen akarna szülni.

2020. szept. 8. 17:55
 362/554 anonim ***** válasza:
69%
360 válasz után, ez nem túlzás, kirajzolódott, hogy neked is büdös a munka. Akkor a gyerek miért lenne különb mint te? Otthon is csak a kifogások hegyet látja. Annyi válasz érkezett megoldásokkal, hogy hihetetlen de minden le van hurrogva mert te eldöntötted, hogy inkább koldulsz. Minden megoldható kellő akarattal. Ennyi az egész.
2020. szept. 8. 18:01
 363/554 A kérdező kommentje:

362 12 órákat dolgoztam élelmiszerboltban nem csak kasszáztam hanem pakoltam is. Aki ismer tudja,hogy nem büdös a munka. De most ezt lehetetlen lenne megoldani csak 4orasban tudnék elmenni. Ha elhiszitek ha nem.

Parom próbál másik melot keresni de már ő is óvatos az átverés ( ki nem fizetett munka) után.

Itt csak meghazudtolást hamis szavakat kaptam ,néhány segítő hozzászólást.

2020. szept. 8. 18:04
 364/554 anonim ***** válasza:
86%
És addig ki volt a gyerekkel amíg dolgoztál?
2020. szept. 8. 18:07
 365/554 A kérdező kommentje:

363 Az a gyerek születése előtt volt, nem az iskola után szültem rögtön.

Nem kisgyerek mellett vállaltam a 12 órát nyilván.

2020. szept. 8. 18:12
 366/554 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. 12 órázok (6-6) egy éve mióta a férjem fizetése csökkent, ha delelottos, a kiscsaj (szinten 2.as), ébreszt neki a telefon 6kor, én hívom fel7kor hogy ne legyen elalvás, a busz 7kor indul. egyedül ül fel a buszra megy el iskolába, délután apuka kocsival megy érte. Délutános heten beviszi reggel, délután egyedül megy haza.

Hajnalban a cucca ki van készítve, ruha, uzsi minden. Reggel elindul gyalog a buszmegbe, 2 falubeli nézi elindult-e odaért-e, buszon már barátnők vannak veluk sétál be. (Szomszéd kommandórol semmit nem tud)

Délután pedig buszig szinten baratnokkel megy, hazaér 5 körül (szomszéd kommandó figyel), leül megtanul én 7kor jövök ellenőrzöm mit csinált meg, vacsi aztán 9kor alvás.

Nem ideális, de amíg nincs jobban fizető a férjemmel addig ez a helyzet. 4kor kelek délelöttös héten, hogy minden ki legyen neki készítve, 9kor fekszünk együtt. Minden 2. Heten kell csak egyedül lennie 2 órát. Nem végleges mint mondtam, de most ez van.

2020. szept. 8. 18:32
 367/554 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi azt elfelejtettem írni hogy allando nappalos vagyok, tehát reggel 6tol este 6, éjszakai műszak nincs.
2020. szept. 8. 18:34
 368/554 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Azért kapsz ennyi lehurrogást, mert az embereket általában idegesíti, hogy hiába próbálnak segíteni, mindenre van valami kifogásod, hogy miért nem fog az működni. Az a gond, hogy ilyen hozzáállással tényleg nem fog. Ugyanezek az emberek, bármilyen furcsa is, csak jót akarnak, szeretnének megmenteni attól, hogy a putris cigányokkal egy sorba süllyedj le.

Én elhiszem, hogy szeretnél dolgozni, csak az a gond, hogy ebbe se vagy túl reális. 4 órásba ezen a környéken nem hiszem, hogy felvesznek, találnak nyolc órást is bőven, nem fognak kínlódni, hogy keressenek még melléd valakit.

A költözés ilyen szempontból is jó lenne, mert minden cég szívesebben alkalmaz helyi lakosokat, hogy ne kelljen bérletet fizetni. Ez egyébként kötelező lenne, bár tudom, hogy sokan nem fizetik. Az ötven km-es bérletet nem értem. Azt hittem Ózd mellett laktok. Ha tényleg ennyire távol van minden város ahol esetleg akad munka is akkor onnan sürgősen el kell költözni. De ha már költözöl akkor olyan helyre (Pest, Dunántúl) ahol jó fizuért van normális munka. Ez a szabadság az albérlet legnagyobb előnye! Ha lépsz akkor lépj nagyot! Ha nincs rá pénzetek mindenképpen a férjed menjen előre, egy olyan céghez ami szállást is ad, van elég ilyen. Húzzátok ki egy pár hónapig, utána lesz pénzetek kaukcióra és albérlet árral együtt is bőven több marad mint amiből most nyomorogtok.

2020. szept. 8. 18:34
 369/554 anonim ***** válasza:
90%

A legőszintébben kérdezem, hogy neked mi lenne a legjobb megoldás?

Nincs azzal baj, ha megszorultok és kölcsönkértek, de a leírásod alapján itt már jóval többről van szó, mint egy kis megszorulás.

Elképzelem a jelentet, ahogy felhívod az anyósod, hogy “Marika, sajnos megszorultunk, szükségünk lenne fél vagy 1 havi fizetésre a következő néhány évben.” Mi van, ha nemet mond, akkor éhen haltok? Gondolom anyósod se milliomos, ha nyugdíjasként dolgozik.

Durván hangzik és nem rosszból írom, de a párodnak nem össze kéne szarnia magát félelmében, hanem össze kéne szedni a tökeit és tenni a családfői kötelességeit! Ha nincs helyben munka, akkor messzebb kell keresni, szükség esetén pár hónapra külföldre menni dolgozni.

Milyen példát mutattok ti így a gyereketeknek? Annyit lát, hogy anya, apa néha dolgozik, mert igazából van aki eltartson titeket, aztán ott vannak a “kedves” szomszédok, akik szintén alig dolgoznak.

2020. szept. 8. 18:35
 370/554 A kérdező kommentje:

368 Nem 50km hanem 60ra van tőlünk Miskolc, ahol lett volna lehetősége paromnak de nem fizetik a bérletet az ára 50ezer Ft. Ez elég tetemes ahhoz,hogy nem fizetik ki arra meg nem lehet várni hàtha valaki pont itt lakik és hazahozza.

Nem kifogásokat akarok írni hanem a helyzetet írtam le,még ha meghazudtolnak is.

2020. szept. 8. 18:43
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!