Anyagilag padló,ti volt már hogy kértetek anyosektol pénzt kölcsön?
A COVID óta olyan szinten megborultunk,bevezették az online sulit és nekem fel kellett mondanom,hogy a lányommal tanuljak,így felére csökkent a bevétel. Aztán jött a nagyobb pofon erre nem egész 2hétre rá párom kirúgták azóta meg csússzunk lefelé. Párom csak alkalmi melokat kap , munkanélkülit is csak 4oras után kapott ( utólag derült ki a főnöke ügyeskedése)
Merjek kérni? Annyira szégyellem magam
Párom néhány alkalmi munkát elvállalt helyben erre őt fúrják miatta .... de nekünk is kell a pénz.
Nemtudom mi lesz.
Most akkor döntsd el, mik a prioritások. Egyrészt menni nem akarsz, mert apád forogna a sírjában, meg itt ismerős vagy. De ugyanakkor a közmunka az fúj, sok alkesz, drogos. De az már nem zavar, hogy a gyereked ezeknek a gyerekivel jár egy iskolába. Én jártam olyan suliba, ahol sok volt az indián. Már alsóban mutogatták a farkukat a kisfiúk, fogdosták akit értek, meg elkérték a ceruzát, hozzá dörzsölték a farkukhoz, úgy adták vissza. Anyám ki is menekített onnan. Pedig ez amúgy egy Bp közeli nagyváros volt. Ha tényleg ilyen mordor helyen laktok, akkor kb biztos lehetsz benne, hogy pár év múlva elkezdik molesztálni a lányodat. Magadat félted a közmunkától, de a gyerekedet nem a kanos Hozéarmandóktól... Ha már magad miatt nincs igényed lépni, akkor legalább miatta lehetne, mert nem sokra mész azzal, hogy otthon tanítgatod, ilyen közegben kb tökmindegy, ugyanilyen kilátástalan nyomor vár rá, mint amiben jelenleg éltek. Ha tényleg ilyen gyáva vagy lépni, akkor igenis menj el szépen közmunkára, ne csak a gyerekedet szivasd azzal, hogy ilyen lepra helyen neveled fel.
Minden mást (költözés, külföldi munka, napszámos munka) elutasítasz. Akkor ez van, folyton a nagyvárossal jösz, de aki így áll hozzá, az ott is éhen hal. Azért baromi nagy luxus, hogy hárman akartok fél fizuból élni, csak azért, mert te félsz kilépni a faluból de közmunkára nem mész, a férjed meg még válogat mintha nem lennétek full csődben. Majd ha a bank elviszi a házrészt, akkor lesz az igazi sírás.
Nem olvastam a válaszokat.
Ne te kérj,hanem férjed. Ha te kérsz az pofátlanságnak tűnik. De a férjed a gyerekük. Ha őszintén elmondja mi a helyzet ha tudnak biztos segitenek.
221 Az iskolában nincs ez,még kicsik, felsőbb iskolában lehet ez megy nemtudom,de az iskolában nincs semmi gond örömmel megy és szeret oda járni. Nem bántották ott.
Az ha Valami nincs nem azz jelenti hogy válogatok , ezért nem reális a válaszok többsége. Pl 6 órai kezdés nem megoldható. Nem azért mert lusta vagyok korán kelni hanem addig Nemtudom hova tenni a gyereket.
Párom csak az napokon tud vele lenni ha épp nincs alkalmi munka sem de ez előre nem kiszámítható.
Nem utasitok el mindent élből csak mérlegelek, hogy ha mégis bele menne tesom az eladásba akkor is kinek tudnánk eladni és mennyiért ?!
Nem úgy van az, hogy holnap pakolok és megyek....
Ha meg nagyon ellene van az eladásnak akkor meg nincs is értelme ennek a tervnek.
Gondolkodunk megbeszéljük párommal mi legyen.
Oh, majd jön a kifogás megint erre is, hogy apuka ugye régi felfogású-ahogy, egy korábbi válaszban írta- az nem tetszene neki.
Mondjuk nekem is a Ferrari tetszik, de Fiat-om van, mert erre telik.
Pedig mérlegelni kell, ha te 8 órában többet kapsz maradjon ő otthon, amíg nincs stabil munkahelye.
Egyebkent, sok gyerek buszozik 1 órát reggel suliba, vidéken ez amúgy sem egy hu de kitűnő idő, ingazhattok együtt a gyerekkel, aztán ha A pároddal mindketten kerestek és kicsit egyenesbe jöttök akár egy kisebb autót is megengedhettek magatoknak, lerövidítve így az ingázás időt Vagy egy olcsó albérletet ha nincs jogsitok.
Valahol el kell kezdeni, és igen minden kezdet nehéz.
De neked félre kell tenni a kényelmet és a gyereked jövőéért harcolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!