Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyagilag padló,ti volt már...

Anyagilag padló,ti volt már hogy kértetek anyosektol pénzt kölcsön?

Figyelt kérdés

A COVID óta olyan szinten megborultunk,bevezették az online sulit és nekem fel kellett mondanom,hogy a lányommal tanuljak,így felére csökkent a bevétel. Aztán jött a nagyobb pofon erre nem egész 2hétre rá párom kirúgták azóta meg csússzunk lefelé. Párom csak alkalmi melokat kap , munkanélkülit is csak 4oras után kapott ( utólag derült ki a főnöke ügyeskedése)

Merjek kérni? Annyira szégyellem magam

Párom néhány alkalmi munkát elvállalt helyben erre őt fúrják miatta .... de nekünk is kell a pénz.

Nemtudom mi lesz.

2020. szept. 7. 06:29
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/554 anonim ***** válasza:
90%

nem olvasom el 180 kommentet, de ne tőlüök kérjetek hanem mástól pl tesód, szüleid.

furi nekem h azt irod h kérjél-e? hát a férjed? miért nem ő kér? az ő szülei.. de am anyóstól sose kérnék

2020. szept. 7. 14:05
 182/554 anonim ***** válasza:
30%

"Volt olyan időszak, amikor reggel 7kor elvittem a gyereket a bölcsibe, mentem 8ra dolgozni, négy után mentem a másodállásomba, vagy az éjjeli műszakba takarítani ez bizony gyakran csak éjfél után estem haza. "

És amíg te reggel 7-töl éjfélig "dolgoztál", addig a gyerek hol volt és kivel? Mert azt ne mondd, hoyg egyedül hagytad folyamatosan!

2020. szept. 7. 14:38
 183/554 anonim ***** válasza:
57%
Gondolom hazavitte délután a gyereket aki utána az apjával volt....
2020. szept. 7. 14:40
 184/554 anonim ***** válasza:
17%

NEM, mert azt írta, még a terhesség alatt elhagyta a gyerek apja öket!

Szóval szerintem megintcsak a szája járt az illetönek, mert ez így nem megoldható!

2020. szept. 7. 14:48
 185/554 anonim ***** válasza:
66%
Sztem nem jó kérdésnél vagy, a kérdező együtt van a férjével, vagy elkerülte vmi a figyelmem? 🤔
2020. szept. 7. 14:51
 186/554 anonim ***** válasza:
41%

182!

Bébiszitterrel. Meghozza a bölcsis tars gyesen levo anyukájával, akinek nagyon jol jott a plusz penz, adómentesen, így igen olcsón vállalta.

2020. szept. 7. 14:56
 187/554 anonim ***** válasza:
31%

184!

De, megoldottam. Kénytelen voltam, hát megoldottam. Bármit meg lehet oldani.

2020. szept. 7. 14:58
 188/554 anonim ***** válasza:
91%
Nem kéne Székesfehérvárra menni dolgozni, sőt még költözni se kell sehova. Azt hiszem Debrecen sokkal közelebb van nekik, keresnek burkolót, kőművest, és egyéb építőipari munkálatokra segédet, de más munkakörben is van. A férjed hetente haza megy, és hetente fizu. Ez se jó?
2020. szept. 7. 15:12
 189/554 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező az a gond, hogy te elhatároztál valamit és egyszerűen képtelen vagy kitörni a saját szűklátókörűségedből. Elhatároztad, hogy anyóséktól kérsz pénzt. Mégis mennyit? Miből akarod visszafizetni, ha semmit nem teszel, hogy jobb legyen. És mégis meddig kéne titeket eltartani anyóséknak? Mi lesz ha egyszer csak nem ad, mert megunja? Felveszed a "kamatos pénzt" az uzsorástól? Mert az maga a halál és ezt te is jól tudod.

Tapasztalatból tudom milyen ilyen helyen élni és nem vagy normális ha ott maradsz. Akkor se, ha az apád élete munkája a ház. A tesód meg nem jótékony, csak nem akarja, hogy széthordják a házat, ami nyilván addig biztosított amíg ott laktok. Emlékekből, érzelmi zsarolásból meg hasonlókból nem lehet megélni. Ha nagyon durván akarok fogalmazni akkor te a saját gyávaságod és szentimentalizmusod miatt most teszed tönkre a gyereked jövőjét. És nem azért, mert nincs munkád, hanem mert egy ilyen putri helyen járatod suliba. Hagyod, hogy mélyszegénységben élő gyerekek között szocializálódjon aminek a következtében át fogja venni az ő normáikat. Hagyod, hogy ott járjon iskolába, ahol az oktatás színvonala a helyi adottságok miatt nagyon alacsony lesz, tehát a hátrányok fokozódni fognak.

Van egy házad, de közben alig vagy feljebb mint a mélyszegénységben élők és ha továbbra is kifogásokat gyártasz és nem húzol el hamar ott leszel te is, egy közülük. Sajnos ilyen körülmények közt nagyon gyorsan és könnyen le lehet süllyedni.

Szóval szerintem sirasd el az emlékeket és azt amivé a hely vált, de menj el onnan, mert az, hogy van hol lakni önmagában még nagyon kevés. A házat eladni valószínűleg nem lehet és hiába írsz olyanokat, hogy 12 milliót hagysz veszni, mert minden csak annyit ér amennyiért el is lehet adni. Ilyen szempontból a házatok értéke max. 3-4 millió, ha nem 0 Ft. Kb. mintha háborús területen állna és ez csak rosszabb lesz. Szóval egyenlőre abból indulj ki, hogy nincs semmitek. Ezért szerintem is az volna a jó, ha a férjed találna egy olyan helyet akár a Dunántúlon is ahol van normál fizu és szállás is. Állja meg a helyét, gyűjtsetek és menjetek utána egy ennél élhetőbb helyre. Több ilyen cég ad albérlet támogatást is, főleg ha mindketten ott dolgoznátok és olyanról is tudok amelyiknek saját iskolája is van. Nézzetek utána és lépjetek, mert ez valós megoldás, a kölcsön viszont nem az.

2020. szept. 7. 15:45
 190/554 A kérdező kommentje:

181 megmondom őszinten azert anyóstól mert neki van...

Az én szüleim nem élnek az örökségemez a ház amiben lakunk

185 együtt vagyunk igen.NEm nevelem egyedül.

188 Megbeszélem parommal és majd ő tudja mit szeretne. Több helyre is jelentkezett már.

2020. szept. 7. 16:33
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!