Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Túlzás, hogy ezek után nem...

Túlzás, hogy ezek után nem megyünk többet?

Figyelt kérdés

Apósom felpofozta a másfél éves fiamat, mert nem tudott tőle tvzni, kisfiam játék közben beszélt és emiatt kapott egy akkora pofont, hogy láttam a tenyér lenyomatot az arcán!

A nappaliban voltak, a fiam egy játszószőnyegen, a férjem, anyósom és én pedig a szomszéd szobában éppen régebbi játékokat néztünk át. A fiam azonnal ordítani kezdett és keservesen sírt, após meg le se xarta, nézte a tv-t tovább. Férjem és én is nagyon kikeltünk msgunkból, és kijelentettem, hogy többet nem megyünk, továbbá ők se jöjjenek!

Após azóta se jelentkezett, férjem viszont visszakozik, hogy adjunk még egy esélyt.

Ki mit tenne ilyen esetben?

2020. máj. 18. 08:54
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
96%
Én egyszerűen minden alkalommal csak az anyóst hívnám hozzánk addig, amíg az apósnak magától nem jut eszébe bocsánatot kérni. Hozzájuk persze nem mennék. Ha az apósod nem jön rá, hogy egy másfél éves kisgyereket nem ütünk meg azért, mert játék közben beszél, és nem is ismeri fel, hogy ez nem a helyes viselkedés volt a részéről, akkor eleve nincs miről beszélni, mert máskor ugyanúgy lendül a keze, ha valamiért felidegesítik. Egyszerűen ő ilyen természet, ezen nem lehet változtatni, de ha ti szembesítitek ezzel, anélkül, hogy ő érezne bűntudatot, és utána ugyanúgy odaviszitek a gyereket, akkor megvan a lehetősége annak, hogy megint felidegesedik és megüti a kicsit. Ha magától rájön a hibára, akkor persze le lehet vele ülni megbeszélni ezt, aztán meg nem szabad egyedül hagyni a gyerekkel egy szobában.
2020. máj. 18. 10:37
 22/43 anonim ***** válasza:
92%
férjednek ideje lenne felkeresni egy pszichológust
2020. máj. 18. 10:42
 23/43 anonim ***** válasza:
96%

"Hát én biztos nem kérek bocsánatot!"

Kérdező, ha ezt nekem írtad (10:18): persze, hogy nem gondolom, hogy nektek kéne :) csak arra akartam utalni, ahogy már előttem mások is, hogy vannak olyan erőszakos emberek, akik, miután bántalmaznak valakit, még ők igényelnék a bántalmazottól a bocsánatkérést. Annyira maguk körül forognak. Talán félreérthető volt, elnézést. Persze, hogy nem akarom azt sugallni, tényleg nektek kéne, ezek után... semmiképp!

10:27: sajnos, vannak ilyen emberek...

biztosan sérültek ők maguk is, egyébként nem lennének ilyenek, de ez még nem fogja legalizálni az erőszakosságot. Max némi megértést tud adni a környezete számára. A bántalmazottaknak sincs megbélyegezve az élete, meg lehet birkózni a régi sérelmekkel, de talán csak külső segítséggel, rávezetéssel, más mintákkal való találkozással, jobb életre való igénnyel, sok mindentől függhet ez.

2020. máj. 18. 10:50
 24/43 anonim ***** válasza:
36%

"férjem még a kutyánkra se emelne kezet soha, nemhogy a fiunkra!"

Azért erre majd figyeljetek oda. Nem bántásból írom, hanem mert az ilyesmit _hosszú távon_ nem olyan könnyű levetkőzni. Írtad, hogy most 33 éves a férjed - sajnos lehet, hogy majd mikor 45-50 lesz, mégiscsak előtörnek a lelke mélyéről ezek a minták. Ez nem az ő hibája, ne így gondolj rá! De legyen ő is, te is felkészülve rá, hogy ott lehet az időzített bomba. Ha számítotok rá, akkor fogjátok tudni jól kezelni, ítélkezés nélkül, gyakorlatiasan. Bizony az a cuki másfél éves lesz még kibírhatatlan kamasz is, és akkor bizony könnyen úgy érzi az ember, hogy itt már csak a verés segíthet.

2020. máj. 18. 10:55
 25/43 anonim ***** válasza:
91%
Rohadt állat, pofozgassa a jó édes anyját, ne az én gyerekem. Hogy lehet egy ilyen pici babát így leverni? A büdös életben nem engedném a közelébe. Láthatóan a megbánas legcsekélyebb jelét sem mutatja. Nagyi jöhet, férjem mehet, gyerek marad.
2020. máj. 18. 11:12
 26/43 anonim ***** válasza:
88%

Én csak azon csodálkozom, hogy ott abban a pillanatban nem verted szét az após fejét valamivel.

Milyen második esély baccdmeg??!

Az életben nem akarnám látni egyiket sem.

2020. máj. 18. 11:21
 27/43 anonim ***** válasza:
98%
Nem, nem mindenki érdemel második esélyt, és ez pont az a helyzet. Egyébként nem gondolom, hogy apóst túlzottan meghatná, ha soha többet nem láthatná az unokáját. Ne menjetek többet, én biztos, hogy nem mennék, és nem keresném, és abszolút nem érdekelne, ha úgy hal meg, hogy nem találkoztunk többet. Ha anyós kedves, majd ő jön látogatni és kész.
2020. máj. 18. 11:25
 28/43 anonim ***** válasza:
95%

"Após azóta se jelentkezett, férjem viszont visszakozik, hogy adjunk még egy esélyt."

Mégis mire adjatok második esélyt? Még egy bocsánatot se mondott ez a barom... ha térden állva könyörögne se tudnék szemet hunyni efölött, de így meg aztán mégis mire adjatok még esélyt? Egy agresszív kötsög, aki ilyet tesz egy 1,5 éves picivel, nem érdemel kegyelmet, de láthatóan őt ez nem zavarja.

2020. máj. 18. 11:30
 29/43 anonim ***** válasza:
97%
Második esélyt maximum az érdemel aki igényt is tart rá. Mivel az apósod nem jelentkezett, valószínűleg nem bánta meg a dolgot. Valamint ha ennyire megütött egy ilyen kicsi gyereket akkor ez később még tovább is mehet. Akár a párod sorsára is juthat :( Nem ajánlom hogy menjetek, de az se jó ha szét szakad a család. Minden esetre ritkítsátok az odajárkálást és a kicsit semmiképp ne hagyjátok egyedül a nagyszülőkkel.
2020. máj. 18. 11:38
 30/43 anonim ***** válasza:
95%
Kapott második esélyt, mikor a fia után, az unokájával volt lehetősége másként bánni,de nem élt vele. Többet nem látná a kicsit az tuti.
2020. máj. 18. 11:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!