Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Túlzás, hogy ezek után nem...

Túlzás, hogy ezek után nem megyünk többet?

Figyelt kérdés

Apósom felpofozta a másfél éves fiamat, mert nem tudott tőle tvzni, kisfiam játék közben beszélt és emiatt kapott egy akkora pofont, hogy láttam a tenyér lenyomatot az arcán!

A nappaliban voltak, a fiam egy játszószőnyegen, a férjem, anyósom és én pedig a szomszéd szobában éppen régebbi játékokat néztünk át. A fiam azonnal ordítani kezdett és keservesen sírt, após meg le se xarta, nézte a tv-t tovább. Férjem és én is nagyon kikeltünk msgunkból, és kijelentettem, hogy többet nem megyünk, továbbá ők se jöjjenek!

Após azóta se jelentkezett, férjem viszont visszakozik, hogy adjunk még egy esélyt.

Ki mit tenne ilyen esetben?

2020. máj. 18. 08:54
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem nem túlzás. Én se szeretném többet, hogy a gyerekem közelében legyen.

A leírásból is látszik, hogy nem olyan helyzet volt, hogy a gyerek rosszalkodott, ő meg picit a kezére csapott. Hanem totál dühből lekevert neki egyet. Az ilyenre nem lehet mondani, hogy véletlen, meg hogy majd máskor jobban figyel és türelmesebb lesz. Főleg, hogy írtad, hogy a férjedet is verte.

Én is úgy oldanám meg, amit már írtak. Anyós átjöhet hozzánk, vagy mehetünk együtt programokra. De oda nem megyünk és após se jöhet.

2020. máj. 18. 09:29
 12/43 anonim ***** válasza:
83%

Ahogy 10. Írta

De nagyon kene könyörögnie, nem egy hétig. De az ilyen nem fog. inkabb előadja h jogos volt es o szent

2020. máj. 18. 09:34
 13/43 anonim ***** válasza:
94%

Egy másfél éves gyerek nagyon kicsi. Valószínűleg nem is beszél. Pár hónapja tud járni.

Milyen ember üt meg egy ekkora gyereket? Egy majdnem csecsmőt? Jó hogy nem rúgott bele.

Ha nagyon zavar, szólok a szüleinek, hogy csitítsák le, vigyék át a másik szobába.

2020. máj. 18. 09:44
 14/43 anonim ***** válasza:
77%
Mindenki megérdemel egy második esélyt - na de tényleg minden körülmények között? Akkor is, ha nem is hajlandó a változásra? Ez ostobaság lenne, és elővigyázatlanság. Úgy értem, meg sem beszélte veletek utólag, el sem mondta, miért pipult be ennyire, valószínűleg meg sem bánta (erről nem írtál, megbánta?). Eleve arra nem volt hajlandó, hogy szóljon nektek? zavarja a gyerek TV-zés közben. Ha ilyen nagyon be tud feszülni, és ilyen indulatok törnek ki belőle, én óvatos lennék. Akkor is, ha utólag megbánta. A soraidból azt lehet leszűrni, hogy zavarja a gyerek jelenléte, nem tudom, ez mennyire általános, vagy csak ott abban a szituációban volt így. Mindenesetre szólhatott volna, hogy TV-zni szeretne, nyugalomban, és magára csukja az ajtót. A ti helyzeteteket, ti kapcsolati viszonyaitokat ti ismeritek, de ennyi infó alapján azt mondanám, gyerekkel csak akkor mennék apósékhoz, ha valahogyan megoldható lenne, hogy az apósnak meglegyen a maga privát nyugalma. Mindenki érdeklében. Azért én kerítenék rá alkalmat, hogy vele is megbeszéljem a történteket. Ha nem is kér bocsánatot (mert pl. csak azt látja, hogy őt zavarták a saját otthonában, és úgy gondolja, inkább tőle kéne bocsánatot kérni - nem tudom), legalább elmondhatjátok a véleményeteket, esetleg kiderülne valami, pl. hogy tényleg nem szereti a gyerekzsivajt otthona nyugalmában, van ilyen. Csak miért nem veszi a fáradságot, hogy szóljon, akármi is volt a baja? Némán tűr, aztán kicsattan és üt? Van egy tippem, hogy elég mogorva, magányos farkas típus, aki maga körül forog és nemigen tudja/akarja kommunikálni önmagát, nemigen van tekintettel másokra. Olyan passzív-agresszív típus. Én óvatos lennék már, a gyerek védelmében. Talán tényleg jó lenne beszélni velük a továbbiakról, ha tudtok. Lehet, tényleg nem örül a papa a látogatásoknak, csak eddig nem mondta. Vagy talán meg tudjátok oldani a látogatást, hogy közben megmarad az ő "nyugalma" is, ha nem, akkor nem mennék oda gyerekkel. Anyóst, ha olyan a kapcsolatotok vele, találkozhattok vele máshol is, nálatok vagy semleges helyen. Apóssal így erőltetni felesleges, talán ő sem nagyon akarja. Rábízni meg... inkább ne, semmiképpen. A férjed kötődését meg lehet érteni, meg hogy új esélyt szeretne adni. Gondolom, így tett minden alkalommal, miután megverte a papa. Még mindig vágyhat a szeretetére, elfogadására. Fontos neki, fontos lenne az is, hogy végre elfogadja. Jogos gyermeki igény, ami felnőttkorban is betöltetlen maradhat. Sajnos. A realitásoknak viszont nem érdemes ellene menni, inkább elfogadni, hogy ez van, bár persze, hogy mást szeretnénk, és fáj ez. Nem tudom, a párodra is érvényesek-e ezek valóban, mindenesetre voltak hasonló tapasztalataim, abból kiindulva mondom, amit mondok. Ésszel döntsetek, amennyire csak lehet, figyelembe véve a gyerek érdekeit. Biztosan lesz olyan megoldás, ami mindenkinek jó lesz.
2020. máj. 18. 10:04
 15/43 anonim ***** válasza:
92%
Nem, nincs masodik esély. Aki bárkit megüt, de legyen az főleg egy másfél éves gyerek, elég rohadt lelkületű lehet. Saját macskámra nem emelek kezét soha. Férjed menjen egyedül, ha akar. Hiszen őt is verte, amúgy férjed normális ezek után? Nem engedném többé a gyerek közelébe.
2020. máj. 18. 10:15
 16/43 anonim ***** válasza:
95%

10:04 vagyok, volt egyébként a rokonságunkban olyan férfi, aki a látogatások alkalmával még köszönni sem jött ki, végig bent volt a nappaliban csukott ajtók mögött, nem szerette, ha a felesége hívott valakit az otthonukba, még rokonokat sem. Nem volt durva ember, de barátságos sem azokkal, akiket nem kedvelt. Megoldotta így, ez még a jobbik eset. Nem volt túl jó érzés, de legalább "korrekt". De hogy valaki el sem zárkózik, nem is kommunikál, hanem egyszerűen "rendet tesz" indulatában, aztán újra magába fordul... tekintet nélkül másokra...pff... Lehet, még épp a ti bocsánatkérésetekre vár :D Bárhogy is, jobb tisztázni, ki mit és hogyan akar, nem akar. Remélhetőleg nyitott ennek a megbeszélésére. Ha nem, akkor egyértelmű az üzenet.

Egy gyerekben hatalmas negatív nyomokat hagy, ha egy szeretett ember, egy családtag megveri. Akár csak egyetlen egyszer is, ha megvan hozzá a kellően erős érzelmi lenyomat.

Sok sikert, kívánom, hogy a lehető legjobban alakuljanak a dolgaitok, a viszonyotok :)

2020. máj. 18. 10:18
 17/43 anonim ***** válasza:
10%

Én egy kicsit másképp látom. Nem ítélném el az apósomat egy ilyen alkalom miatt, mint embert. Gondolom, ő is ebben nőtt fel, azért nevelte így a férjedet is. Az ő saját értékrendje szerint egyáltalán nem akkora bűn megütni egy gyereket, mint a tiétek szerint. Ettől még ez nem jó, de nem is arról van szó, hogy ő romlott ember lenne.

Viszont semmiképp nem hagynám magára kicsi gyerekkel (amíg a gyerek a kisebb, gyengébb).

Hogy ezt a jelen helyzetben hogyan lehet jól kommunikálni, azt nem tudom. Fontos, hogy egyértelműen fenntartsátok az egyet nem értéseteket az após nevelési módszereivel, de azt illetően, hogy nem mentek, lehet visszakozni egy idő után (akár arra hivatkozva, hogy az anyóst nem akarjátok igazságtalanul büntetni az após miatt).

2020. máj. 18. 10:25
 18/43 A kérdező kommentje:

Hát én biztos nem kérek bocsánatot!

Sajnos igen, férjemben is mély lelki sebeket ejtett az apja, és igyekszik még mindig küzdeni a szeretetéért, ahogyan egész gyerekkorában, talán emiatt is enyhült meg.

A papa nem az a megbedzéljük a dolgokat típus, férjem elmondása szerint soha nem beszélgettek még, pedig 33 éves már! Max annyit, hogy ezt csinald, azt csinald, hülye vagy...

Anyósom nagyon kedves, viszont ő is teljesen elfogadta így a papát, hogy ő ilyen, sokszor ő is úgy viselkedik mint aki tojáshéjon lépked.

2020. máj. 18. 10:26
 19/43 anonim ***** válasza:
76%

Nyilván én sem vinném oda a gyereket többet.

De amúgy ez a sztori elég durvának hangzik ahhoz, hogy megkérdőjelezzem a valóságtartalmát.

2020. máj. 18. 10:27
 20/43 A kérdező kommentje:
Szerintem az nem mentség, hogy őt is biztosan verték, férjem még a kutyánkra se emelne kezet soha, nemhogy a fiunkra! Nagyon türelmes, kedves, gondoskodó férj és apa, pedig nem ez az apai minta volt előtte!
2020. máj. 18. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!