Ha vendégségbe megyünk anyósnál, vagy sógornőnél, akkor ebéd vagy vacsi után illik segítenem elmosogatni?
kérdezd meg ,hogy segíthetsz -e elpakolni vagy elmosogatni.
nálunk nem szokás,hogy a vendég pakol. de ha közeli családtagnál vagyok,akinél gyakran vagyok,akkor mindenképpen segítek a mosogatásban is. de ha ritkán találkozok valakivel, akkor nem, majd ő elmosogat ha eljöttem. fordítva is így van, ritkán látott ismerősöket nem fogom be a konyhába mosogatni,hanem majd én megcsinálom ha elmentek..
szóval kérdezz rá, nincsen jó válasz erre a kérdésre szerintem:)
Illik megkérdezni.
De amúgy a férjed egy utolsó tirpák, ha hagyja, hogy te segítsd a saját anyjának/testvérének, ahelyett hogy ő segítene...
Volt korábban egy hasonló kérdés. Hát jó nagy balhé lett belőle. Megoszlanak a vélemények.
Én nem engedném a vendégnek, hogy nálam mosogasson. Meg eleve nem örülök idegennek a konyhánkban.
Vendégségben így eszembe se jut rákérdezni, hogy segítsek-e, kivétel a nagymamámnál, vagy ha egyértelműen rászorul az illető a segítségre pl.: el van törve a karja stb.
Én mindig megkérdezem, hogy segíthetek-e.
És mivel kisgyerekem van, el szoktam fogadni a segítséget. Ha sokan vagyunk, akkor nem feltétlen, mert valaki el van a picivel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!