Mennyi idővel illik egy esemény előtt valakit meghívni? Pl nagymama születésnapja, névnapi családi ebéd?
Mi már sokadszor futunk abba bele,hogy előtte 1-2 nappal szólnak csak és derül ki,hogy akkor mi éppen utazást szerveztünk le. Így át kell tenni az egész ebédesdit máshová miattunk.
Most meg holnap lesz és eddig nekünk a családból senki nem szólt, csak véletlen derült ki,hogy a sok átrendezés egyeztetés után holnap lesz az ebéd. Mindenki természetesnek vette,hogy tudunk róla. S mivel nem tudtunk mi megint külön programot ( egész napost) szerveztünk a gyerekekkel ahová belépőt kellet venni. Mit tegyünk?
Te is tudod. Megírni a családnak, hogy "sajnos mi nem tudtunk róla, nem szólt senki, és nem gondoltuk, hogy most lesz a szülinapi ebéd megtartva (tégy úgy, mint aki tudott a szülinapról, mert ebbe még beleköthetnek.). Azt hittük, vasárnap lesz. És mivel nem visszaváltható a jegy, sajnos nem tudunk jönni. De vasárnap feltétlenül beugrunk. ÉS kérlek, legközelebb szóljatok."
Szerintem ez így korrekt. ÉS menjetek el a programra a gyerekkel, ők is jobban fogják élvezni, mint a lemondott program utáni családi kötelező evést!
Nálunk ez úgy van, hogy általában szombaton (vagy esetleg ritkán vasárnap) vannak az összejövetelek.
Ezért a hét elején le szoktuk beszélni, hogy akkor szombaton találkozunk "meg majd még péntek este hívlak" stb.
De van, amikor előtte 1,5-2 héttel megbeszéljük már, ha fontos eseményről van szó.
Mi nem utazgatunk, max annyi jöhet közbe, hogy valaki dolgozik aznap vagy ilyesmi. Ha utaznánk vagy gyerekekkel mennénk sokat olyan helyekre ahová drága belépő van vagy már nagyon várják akkor én megmondanám, hogy legalább 1 héttel előtte szóljanak mindig.
De az ilyen születésnap, névnap általában fix, nem? Mármint nekünk megvan, hogy na most nőnapi hétvége, akkor gyereknapi hétvége, meg az xy születésnapja úgyhogy hétvégén megyünk stb.
Ezeket tudjuk előre, hogy akkor hétvégén megyünk.
Szerintem kérjetek elnézést telefonon még ma este és mondjátok meg, hogy nem tudtatok róla ezért nagyon sajnáljátok, de már eligérkeztetek. Mindenképp említsétek meg, hogy a gyerekek már nagyon várják a holnapi programot és hangsúlyozd, hogy te már kifizetted a belépőt, vissza nem lehet váltani.
Szerintem nem nagyon sértődhetnek meg, ha előtte le se sza.rták, hogy tudtok-e a dologról, vagy nem.
Te is megsértődhetnél, hogy nem hívtak meg rendesen és akkor ennyit jelent nekik az ottlétetek stb.
Sajnos ez nem normál család itt mindennek nagy feneket kerítenek.
amikor a nagyi születésnapja volt kb 1 hónapja hét közepére esett s mivel tudtuk nem tudunk átmenni felhívtuk megköszönteni ekkor derült ki,hogy dédi ( a férjem nagymamája) bevásárolt hogy megfőzze szombaton a saját születésnapi ebédjét.
Mi mondtuk neki ne haragudjon de elutazunk a másik nagyszülőkhöz a szüleimhez,mert már 1 hónapja nem látták a gyereket és ez a hétvége volt megbeszélve....( ez volt május második hétévégje.
Aztán ment a kavarás,hogy akkor mikor legyen. Mondta sógornőm,hogy a pünkösd neki sem jó meg a következő sem mai most van. vagy hát legfeljebb lemondja a barátnője diplomaosztóját. Mi mondtuk nem mondja le. De őt tudja. Maradtunk ennyibe. Aztán kiderült honlap menni kell.
Jó mi?
A mi családunkban úgy szokás ahogy már írta valaki ,ohgy min a hét elején lefixáljuk emlékeztetjük egymást ha esetleg korábban beszéltünk a dologról. Ráadásul üres kézzel sem illik menni ügye? Még ha most épp a 81 szülinapról van szó?
A mi csalásunkban legalább egy héttel előre illik szólni, ha valamit tervezünk, mert egyáltalán nem vesszük természetesnek, hogy a másiik fél ráér ér azonnal ugrik, ha szólunk. Minél tágabb kört érint az esemény, annél előbb kell elkezdeni egyeztetni az időpontokat, akár egy hónappal előtte is. A férjem 30. születésnapi ebédjét 3 hónappal előtte kezdtük egyeztetni, körbeszóltunk mindenkinek, hogy számítsanak rá, aznapra ne tervezzenek más programot. (És még így is közbejöhet egy betegség, pl.)
Ha nekem szólnának egy nappal előtte, hogy másnap ugorjak, és közben arra a napra már nem halasztható programot szerveztem, akkor sorry, így jártak. Majd legközelebb időben gondolkodnak. Ha fontos nekik, hogy ott legyek, akkor szóljanak időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!