Szerintetek meg lehet kérni egy óvónőt, hogy rövidebb ideig aludjon a gyerek ebéd után? Vagy ilyet nem illik?
Meg lehet. De mivel az óvodákban mostanában az a sikk, hogy addig jó a gyerek, amíg otthon van taknyosan, vagy oviba, de akkor sokat alszik. Ergo nem kell vele foglalkozni. Így kétfajta választ várhatsz
-persze, megoldjuk. Aztán hátatfordítanak és jókat nevetnek
-vagy szemedbe megmondják, hogy mit képzelsz, ennyi gyerek, sok munka, nem lehet mindenki külön igényeit betartani (hisz akkor kevesebb idő jutna kávézgatni, vagy vihogni a konyhába vagy folyosón egymás közt. )
Nálunk szerencsére kb. 13-tól 14:30-ig alszanak a gyerekek max. 15 óráig. Így is nehezen tudom elaltatni én is a gyerekeimet (6 és 4 és fél évesek).
2-es, az durva, hogy fél ötkor még aludt a gyereked. Ez kényelmes az óvónőnek, addig is kevesebb gyerekkel kell foglalkoznia. Szerintem nem fogják hamarabb felkelteni Kérdező, azért sem, nehogy zavarja a még alvó gyerekeket. Bár a mi ovinkban nagycsoportban 5-6 éves gyerekeknek nem kötelező aludni, csak csendben kell legyenek, hogy ne ébresszék fel az alvókat.
Mondjuk azért én megértem őket, hiszen ha egy gyereknek megengedik, akkor a többi sem fog akarni aludni, vagy hogy magyarázod meg egy csapat ovisnak, hogy Pistike fent maradhat, de neked aludni kell?...
Nálunk az volt, hogy amelyik gyerek nem alszik az akkor csendes pihenőzzön az alvásidőben.. de ezt meg nem túl sok óvodás bírja ki szerintem :). Így mi elhozattuk ebéd után a nagyival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!