Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek meg lehet kérni...

Szerintetek meg lehet kérni egy óvónőt, hogy rövidebb ideig aludjon a gyerek ebéd után? Vagy ilyet nem illik?

Figyelt kérdés
Gyermekem 5 éves múlt pár hete. Ha ebéd után alszik, akkor este 11-ig is képes fent maradni. Itthon ezért már ritkán altatom őt nappal.

2016. jan. 5. 12:34
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
26%
9es, igen, csakhogy ha otthon van a szülő, lehet kérni a jegyzőtől igazolást, és már se kell mennie a gyereknek 5 éves koráig. Nálunk se mennek, minek ha otthon vagyunk? Járunk játszótérre, játszóházba, egyéb fejlesztő programokra, nem hiányzik neki az hogy 30 gyerekkel zsúfolják össze, amiből 10-15 szintén otthon lehetne, csak a kedves szülőknek így könnyebb...
2016. jan. 6. 10:18
 12/45 anonim ***** válasza:
57%

Azért 11-es ez nem igazán szép dolog amit írsz.

A középső lányom középső csoportos, 4 és fél éves és bizony már iskolafelkészítő feladatokat is csináltatnak vele, elkezdődtek a foglalkozások, amik kiscsoportban nincsenek. Ugyanakkor a gyereknek meg kell tanulnia szocializálódni is, erre 1 év nagycsoport nem elég. Nem azért járatom őket oviba 3 éves kortól, mert így kényelmes, hanem mert már 5 éves koruk előtt elkezdik felkészíteni őket iskolába. Ha neked erre van időd és pedagógus vagy, akkor bocsi. Igenis jó ötlet 3 éves kortól vinni a gyerekeket oviba. Nagyobbik fiam beszédhibás, külön logopédus jár hozzá, sokkal több fejlesztést kap, mintha velem lenne otthon és én vinném a szakszolgálatokhoz, mert plusz az oviban is fejleszti a fejlesztő pedagógus. Egyébként hiába van 3 gyerekem, én is dolgozok, ha csak részmunkaidőben is, így egyértelmű, hogy mennek oviba, bölcsibe.

Hozzászólásodból rajtad is látszik, hogy inkább meg vagy már keseredve az állandó otthon léttől a gyerekkel, mintha inkább irigykednél azokra, akik oviba viszik a gyereket, nem pedig 24 órában az anyjukon csüngenek. Szerintem rád férne felnőttek társasága is pl. egy kávézóban gyerekek nélkül, nem pedig mindig játszótér, játszóház. Ezt saját magam tapasztalatából írom. Én 3 gyerekkel 2010-től voltam itthon 2015 decemberig és most hogy dolgozok, sokkal jobb, még a gyerekeimhez is több türelmem van, hogy felnőttekkel is vagyok, nem csak a gyerekek dolgai teszik ki az egész napomat. A te megnyilvánulásod egyértelműen kifejezi a megkeseredettséget, hogy non-stop gyerek. Egy hisztis nőre vall az írásod, mintsem egy kiegyensúlyozott felnőtt anyára. Nem bántásból írtam, amit írtam, csupán egy vélemény, előre is bocs, ha megbántottalak v. úgy veszed.

2016. jan. 6. 11:58
 13/45 anonim ***** válasza:
42%
Honnan tudod, hogy nem hiányzik neki a gyerekek társasága? Ugyan..
2016. jan. 6. 12:04
 14/45 anonim ***** válasza:
35%
onnan hogy napi 4-5 órát gyerekek között van. És nálunk az iskola felkészítés nagycsoportban kezdődik. Nagyon nem vagyok megkeseredve, élvezem hogy együtt lehetünk. Jó beszédhibás gyereket megértem, ha jó óvodába jár, a miénk csak visszafejleszt. Én azokra harapok, akik belökik reggel, napközben vásárolgatnak, barátnőzgetnek, és zárásra mennek a gyerekért, aki nem is lát az anyjából szinte semmit, és nem értem minek vállal az olyan gyereket aki 3 évesen belöki, ő meg éli otthon a világát.
2016. jan. 6. 12:08
 15/45 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is lesznek ilyenek.
2016. jan. 6. 13:15
 16/45 anonim ***** válasza:
73%
Jesszus, már az is baj, ha az ember oviba adja a gyerekét. Már ettől is szar anya.Komolyan, meddig lehet még süllyedni.
2016. jan. 6. 13:30
 17/45 anonim ***** válasza:
0%
ja igen az lemaradt hogy mi se vagyunk non-stop együtt, mikor hazaér a férjem hetente háromszor átveszi a stafétát, olyankor én megyek edzeni, pizzázni, kávézni barátnőkkel. És nálunk tényleg borzalmas az óvoda, nem kapnak semmi pluszt a gyerekek, az óvónők túlterheltek, 30-32 fős csoportokkal működnek évek óta, így esély sincs a minőségi munkára. Ja és igen, vegyes csoport. Itthon sokkal jobban tudom fejlesztgetni, három és fél éves, már szépen leírja a nevét, persze nyomtatottan, ismeri a legtöbb színt, az irányokat, a sok- kevés fogalmakat,főbb testrészeit elmondja magyarul és angolul, a lábát és a karját latinul is. magyarul és angolul számol 25 ig, két nyelven elmondja a teljes nevét és a címét, valamint a mi nevünket is. Rengeteg dalt és mondókát ismer, átlag feletti a zenei hallása is. Ezeket nálunk oviban nem fejlesztenék, mert egyszerűen nincs lehetőség. Inkább járunk fizetős foglalkozásokra, amit mindketten élvezünk. Ja és igen, ezeket nem mi erőltetjük, egyszerűen ilyen az érdeklődési köre. Viszont rajzolni, gyurmázni utál, ami szinte az egyetlen amit kiscsoporban és középsőben csinálnak. Csak azért írtam ezeket le, hogy nem vagyok megkeseredett, és a gyerekemnek se akarok rosszat, nálunk az ovi csak gyerekmegőrzőnek való.
2016. jan. 6. 13:32
 18/45 anonim ***** válasza:
Én nem állítottam hogy te megkeseredett vagy! Szép, hogy így foglalkozol vele. Persze, nekem is van ismerősöm, hogy 3 gyerek van, a nagy 4, értelem szerűen ovis, a középső 2,5, de ovis, korkedvezménnyel, míg a harmadik fél éves, akivel otthon van.
2016. jan. 6. 13:44
 19/45 anonim ***** válasza:
bocs a hibákért..
2016. jan. 6. 13:45
 20/45 anonim ***** válasza:
100%
16os, nem az a baj hogy oviba adja, hanem ha úgy adja be hogy ő közben otthon van, így azokkal a gyerekekkel se tudnak érdemben foglalkozni az óvónők, akiknek dolgoznak a szüleik, és nincs más választásuk mint beadni.
2016. jan. 6. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!