Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek meg lehet kérni...

Szerintetek meg lehet kérni egy óvónőt, hogy rövidebb ideig aludjon a gyerek ebéd után? Vagy ilyet nem illik?

Figyelt kérdés
Gyermekem 5 éves múlt pár hete. Ha ebéd után alszik, akkor este 11-ig is képes fent maradni. Itthon ezért már ritkán altatom őt nappal.

2016. jan. 5. 12:34
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
18%
igen? és miért jobb az ha a gyerek naponta be van zsúfolva egy csoportszobába, míg a kedves anyuka otthon kényelmeskedik, mintha én minden nap nyolctól délig, egyig viszem foglalkozásokra(néptánc, kézműves, angol, ének, mondóka ) amiket imád, és olyan mint egy normális foglalkozás, csak én is vele vagyok, utána hazamegyünk, míg alszik én dolgozom, és ébredés után hárman az apjával megyünk valamerre (állatkert, játszóház, barátok, nagyszülők)? Én nem érzem hogy ez rosszabb lenne a gyerekemnek. így is napi szinten több órát gyerekekkel van, be kell tartania a foglalkozások szabályait, csak annyi a különbség hogy én vele vagyok, együtt alkotunk. Be tudom osztani az időmet, jut a munkára is és a gyerekre is, én azért szültem hogy én neveljem és a lehető legtöbb élményt adjam meg neki. Amit szerintem nem egy leterhelt óvónő és 30 visítozó sokszor neveletlen és elhanyagolt gyerek, tessék-lássék módra összedobott foglalkozások fognak neki megadni. Nem tudom másnál milyen az óvodai nevelés, de nálunk ilyen, amiből én, köszönöm nem kérek.
2016. jan. 8. 21:09
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Csak a gyereknek meg kell tanulnia, hogy anyáról le kell válnia. Ez lenne a normális folyamat. Vagy 6-7 évesen visítani fog az iskolakapuban? Az iskolában már nincs beszoktatás.
2016. jan. 8. 21:35
 33/45 anonim ***** válasza:
0%
nem, mivel 5 évesen menni fog óvodába. Csakhogy egy 3-3.5 éves gyereknek szerintem még a legjobb az anyja társasága, a többi gyereké mellett. És nincs hozzám nőve, jól elvan másokkal is ha mi elutazunk egy-két napra a férjemmel, vagy barátoknál is elvan, ha ott hagyjuk, aludni is aludt már a kis barátainál. Tehát nem a szoknyámon ül, vagány kiskölyök. Szerintem még mindig jobb, ha a kedves és mosolygós, mindig nyugodt foglalkozásokat vezető pedagógusokat látja példának, mint a kiabáló, ideges, túlterhelt, fásult óvónőket, amilyenek a mi ovinkban, a legtöbben már lassan nyugdíjas korban. Az oda járó gyerekek sokszor sírva mennek, nem nyugtatják meg őket, csak megőrzik, hogy bajuk ne legyen és ennyi. És több óvodáról is ilyeneket hallottam.
2016. jan. 8. 22:01
 34/45 anonim ***** válasza:
56%

31.! Elég szomorú, hogy te egy szuper anyunak tartod magad, és ilyeneket írsz hogy kinek boldogabb a gyereke! A gyereknek meg van szokva hogy menni kell oviba. Szerinted ovi után nem lehet minőségi időt eltölteni ??

Gondolom fiad van.

Nem kell szajkózni hogy más lepasszolja a gyerekét, mert ebben csak magad erősíted hogy nem, te csinálod jól, aztán 5 évesen váltok le egymásról, és pokoli lesz, amikor üvölt utánad amikor ott hagyod, stb. A gyereknek nem kell tudnia idegen nyelven semmit. Elárulnád, napi milyen 4-5 órás programotok van, ami szerinted kielégíti a gyerek mentális fejlődését?

2016. jan. 9. 08:15
 35/45 anonim ***** válasza:
70%
Akkor lenne értelme a foglalkozásoknak ha nem lennél ott miért hiszed azt, hogy csak veletek tud alkotni? Nem hagyod a gyereket élni, kibontakozni. NE gyere azzal, hogy nincs is igénye rá! Azért nincs, mert még sosem próbálta ki nélkületek.
2016. jan. 9. 08:18
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
Hát úgy látom a válaszok elmentek egy másik irányban! A kérdező problémája meg parlagon van! Én most fedeztem fel a kérdésed, és mintha a mi problémánkról írtad volna! A gyerek már nem igényli a délutáni alvást, itthon több mint egy éve nem alszik! Az oviban mivel kényszerítik, rászólnak, hogy csukja be a szemét, szenved, így előbb utóbb elalszik, este pedig 11 vagy még később mire elalszik. Én hülye szóltam az óvónőnek, hogy nem lehetne-e, hogy csendesen pl: mesekönyvet nézegessen, foglalkozás, fejlesztés? valami? persze közölték, hogy nincs és nem is volt ilyen soha, hogy alvásidőben legyen foglalkozás, a gyereknek pszichológiai okok miatt szüksége van a fejlődéshez az alvásra. Nyomták a szokott dumát, ezért elhatároztam körülnézek, hátha van akár az egyházi intézmények között olyan, ahol csak nagycsoportosok vannak, foglalkozások és nem kötelező az alvás. Ennek során tudtam meg, hogy az óvodák legalábbis nálunk ugyan az alapján a pedagógiai program alapján dolgoznak -szerintem országosan- és ez a program ami hozzáteszem nagyon jó, kifjezetten kezeli ezt a helyzetet, vagyis előírja hogy az alvást elhagyó vagy hamarabb befejező nagycsoportosokkal, foglalkozni kell. Persze az óvodai programnak csak a kivonata szerepel az öltöző falán, ami ezt trükkösen nem tartalmaz. Nos miután ezt közöltem az óvónővel, aki közben levegőt sem kapott, és megkérdeztem, hogy miért is hazudtak, és miért nem e szerint dolgoznak, nekem esett, hát elég csúnyán!! Valószínűleg ezt érzékelte és megbánta, mert a vezetőjénél jelentkezett, hogy hozzák ezt helyre, de én is beszéltem a fő-fő vezetővel és hétfőn a saját vezetőjükkel is! Csak azt nem értem, hogy nekem kell kiharcolni, hogy úgy végezzék a munkájukat ahogy kell, hiszen a pedagógiai módszerekből, amit az óvodák felvállalnak, ami alapján dolgoznak, nem lehet kihagyni ezt-azt ami számukra nehézkes!! Pénteken viszont már olvasott alvás időben a gyereknek az óvónő!!!!! Vagyis nézz utána az itnézmény honlapján kötelező kitenni az óvoda programját!!!
2016. jan. 9. 08:34
 37/45 anonim ***** válasza:
79%-os, olvasd el, korábban leírtam... persze ezt ne úgy értsd hogy egyhuzamban, hanem szünetben van játékidő, és két foglalkozás van egy nap, alkalmanként 30 perccel. És mint írtam, már volt jópárszor nélkülünk, tehát ordítani se fog 5 évesen az óvodában. Kiforgatjátok a szavaimat. Gondolhatjátok hogy az együtt alkotás nem azt jelenti hogy a kezébe adom a dolgokat hogy ragassza fel, csak ott vagyok, és ha valamit nem tud, akkor segítek, közben beszélgetünk, mondókázunk. De be is fejeztem, ti igazolva érzitek magatokat, miért jó, ha 3 évesen berakjátok oviba míg ti otthon pihengettek. Nekem és a gyerekemnek így jó nem fogok változtatni rajta. Én látom hogy milyen vagány és kiegyensúlyozott, ellenben húgom fiával, aki elsírja magát az óvoda hallatán is, olyan borzalmas. Neki is most keresnek valami jó magán intézményt mert ez nem állapot. Nekem fontos, hogy a gyerekem jól érezze magát napközben is, fontosabb annál, hogy én nyugiban legyek, ezért nem fog menni bármi áron.
2016. jan. 9. 09:55
 38/45 anonim ***** válasza:
60%

"pihengettek"

Ismered azt a szót, hogy háztartás? Kert? Állatok? Udvar? Család szükségletei? Esetleg kisbabával foglalkozás?

Látom Te megengedheted magadnak, hogy egész nap csavarogj. Feltételezem nem főzöl, rendeled a sok glutamátos "sz@rt", biztos egészségesen táplálkozik a gyermek. Gondolom takarítónőd is van. Jó példa a gyereknek a jövőre nézve. Ne de majd térjünk vissza, amikor a gyerek felmegy 5 évesen oviba egy jól összeszokott csoportba. Akkor írj, hogy milyen jó volt, hogy otthon volt veled. Csak épp most nem tud beilleszkedni, mert a többi, már 2-3 éve együtt van, ismerik egymást. Hirtelen anya nincs ott minden 30 percben, hirtelen másik 25 idegen gyerekkel mit is kezdjen...no comment. Na megyek tovább pihengetni...

2016. jan. 9. 10:01
 39/45 anonim ***** válasza:
22%
utolsó, pontosan tudom hova fog menni a gyerekem, és mivel magánovi és ismerem a gyerekem, nem hiszem hogy problémát fog okozni neki azzal az 5-6 emberrel való barátkozás, akik közül kettő most is a baráti körébe tartozik. Igen, hétközben rendeljük az ételt, de a háztartást én látom el. Akár hiszed, akár nem, a mosógépem nem tereget ki magától, és bár robot porszívóm van azt is igazgatni kell. De van rá időm munka és gyerek mellett, nem értem hogy neked miért nincs. A ház, bár nem lehet a földről enni mindig tiszta. és gondolom a kistesóra se kényszerített téged senki, főleg nem a nagyobbik gyereked, akit leadsz azért hogy a kisebbikkel legyél. Elárulok egy titkot, sokan nevelnek gyerekeket, vezetnek háztartást munka mellett, és nekik is megy. De ha neked ez így jó, csináld, csak ne lepődj meg ha 12-16 évesen a gyereked már nem akar veled beszélgetni, nem akar veled lenni, mert azt szokta meg, hogy nem vagy mellette. De most már tényleg befejeztem, így is szétoffoltuk a kérdést, elnézést a kérdezőtől.
2016. jan. 9. 10:42
 40/45 anonim ***** válasza:
Húúúúúúú.....esküszöm megizzadtam :) Kicsit sok vagy.
2016. jan. 9. 11:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!