Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jol vagy ez igy? Vagy szoljunk...

Jol vagy ez igy? Vagy szoljunk erte? Joga van a sajat lakasaban cigizni?

Figyelt kérdés
Anyosom eros dohanyos, a sajat lakasaban is , pedig van erkelye.. Neha, ha atmegyunk, akkor is szivja, nem erdekli, h minket iszonyuan zavar. Van egy 4 evesunk, es jelenleg terhes vagyok a masodikkal. Nagyon ritkan, mint ma is rakenyszerulok, h atvigyem a kicsit, es megkerjem, hogy vigyazzon ra. A szivem osszeszorul, ha belegondlolok, hogy egesz este ezt a fustot szivja a kislanyom. A ferjem nem szol, mert nem akar balhet, Jogom van szolni, h legalabb addig ne a lakasaban szivja a cigit, amig a gyerekunkre vigyaz? Vagy ez az O dolga es mivel en kerek szivesseget, hallgassak? Szinte biztos h megsertodne, es valoszinu nem is vigyazna tobbet a kicsire. Mi a megoldas? Ha atmegyunk, 1 orat kibirunk, de igy h egesz este ott lesz a kislanyom?! Nagyon rossz erzesem van.
2020. jan. 17. 17:05
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
89%

Ha a párod nem szól,miért nem szólsz te? Nem kell túl variálni,csak mondd hogy szeretnéd megkérni,ha vigyáz a gyerekre,akkor ne a közvetlen közelébe gyújtson rá. Úgy gondolom,hogy már azzal is előbbre lennétek,ha szépen szólnál,hogy legalább az ablakon hajoljon ki,így kevesebb füst marad a lakásban,amit a gyerek beszívhat. Persze ezt úgy jó előadni,hogy ne azt érezze,hogy te az ő lakásában akarsz parancsolni.

De ha nagyon őszinte akarok lenni,akkor elmondom,hogy nem ettől a havi pár órás dohányfüsttől lesz beteg a gyereked. Sokkal több káros anyag kerül nap mint nap a szervezetébe.

2020. jan. 17. 23:07
 32/43 A kérdező kommentje:

Anyosnal nincs kocsija, nekunk van. Messz lakunk, min egy ora

Tomegkozlekedessel. Es mivel en kerek szivesseget, logikus, h mi visszuk, nem O jon.

2020. jan. 18. 00:19
 33/43 anonim ***** válasza:
23%

Hagyjuk már ezt a sok maszlagot.. mi baja lesz a gyereknek ha marha ritkán 1-2 cigi füstjéből belélegzik valamit ? Akkor az utcára se vidd ki,mert ott a szmog,meg az autófüst.Csináltass neki szkafandert facom.

Ja,joga van mindenhez a saját lakásában.Nekem ilyenért beszólna vki,vagy bármiért,repülne.Ha meg nem tetszik valami,vidd máshova a gyereked.

2020. jan. 18. 11:52
 34/43 anonim ***** válasza:
84%

"Es mivel en kerek szivesseget, logikus, h mi visszuk, nem O jon."

ettől függetlenül nem lehetetlen, hogy nálatok vigyázzon rá

2020. jan. 18. 12:00
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha terhes vagy, és a buszon vadidegenektől elvárnád, hogy legyenek rád tekintettel, s adják át a helyüket, akkor az anyósodtól, akihez a gyereked hozzáköt, akinek kicsit több érzelemmel kellene viseltetnie irántad, mint egy idegennek, nem lehet elvárni, hogy az unokája egészségére figyeljen? Mert az övé a ház?
2020. jan. 18. 15:27
 36/43 A kérdező kommentje:
Utolso! A buszon sem szolnek ra senkire h adja at a helyet. Egyszeruen nem vagyok iylen.
2020. jan. 18. 20:43
 37/43 anonim ***** válasza:
81%
Én igaz nem leadtam a gyerekem anyósnak hanem mikor nála voltunk megmondtam neki hogy vagy nem cigizik odabent legalább mikor ott vagyunk (vagy ha odaszólunk hogy mennénk akkor már előtte se hogy ne lehessen vágni a füstöt) vagy nem fogunk hozzá járni...azóta nem cigizik sohase a lakásba.
2020. jan. 18. 21:18
 38/43 anonim ***** válasza:
75%
#36 megfogtad a lényeget
2020. jan. 18. 21:24
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

Két dolgot azért megemlítenék. Egyrészről megdöbbentő, hogy ennyi ember ilyen lazán veszi a passzív dohányzást. Itt írták, hogy milyen makk egészségesek lettek, pedig egész gyerekkorukban szívták a füstöt. Azt azért tudják-e,hogy marha szerencsések, ugyanis a passzív dohányzás veszélyesebb sokszor mint az aktív. Az én családomban általános a kardiovaszkuláris megbetegedések. Az apám a dohányzás miatt halt meg a szemem láttára gyerekkoromban. Én egész életemben szívtam otthon, mert nem mentn ki az erkélyre sem, sajnos felnőtt koromra megbetegedtem, ezzel az érrendszerrel nem leszek túl hosszú életű, sajnos a passzív dohányzás a leginkább felelős ezért, ezt alátámasztották az orvosok is. Egy 4 évesnek nem szabadna füstben levegőt vennie, hiszen még a tüdeje sem teljesen fejlett. Mondjuk nem lepődöm meg a válaszokon ha arra gondolok, hogy Magyarország élvonalban van a dohányosok számát tekintve.

Másik megjegyzés a hozzászólókhoz, akik nem értik hogy lehet az, hogy nem tudja kire bízni a gyereket. Én értem azt, hogy rengeteg nőnek kéznél van mama, papa, anyós, após és egész életükben megszokták, hogy számíthatnak valaki, van családi háttér mind anyagi szempontból, mind segítségnyújtás szempontjából. Viszont olyanoknak mint nekem nincsen, mert egyszerűen nincs a közelben senki akira rábízhatom. Nekem még orvoshoz elmenni is nagyon nehéz, sőt utoljára el sem tudtam menni, mert nem vihettem a gyerekemet oda és nem volt aki vigyázzon rá.

A kérdező anyósa meg az a le..rom típus gondolom. Nem érdekes, ha a gyerek szívja a füstöt (tipikus függő, olyan mint egy drogos), de nem változtatna egy fél napra sem. Szerintem a fiának kéne beszélnie neki, az érzelmekre hatni. Én nem vinném a gyerekemet cigifüstbe egy percre sem.

2020. jan. 19. 10:59
 40/43 anonim ***** válasza:
76%

11:52

"Hagyjuk már ezt a sok maszlagot.. mi baja lesz a gyereknek ha marha ritkán 1-2 cigi füstjéből belélegzik valamit ?"

Írtam, hogy ide a felelőtlen és agresszív hü lyék (is) válaszolnak.

2020. jan. 19. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!