Jol vagy ez igy? Vagy szoljunk erte? Joga van a sajat lakasaban cigizni?
"nem erdekli, h minket iszonyuan zavar"
Ha nem szóltok neki honnan tudná, hogy titeket zavar a füst. Az más kérdés, hogy magától is lehetne annyi esze, hogy nem cigizik a gyerek mellett. Én is dohányzom, de amikor a fiam menyasszonyának a kisfia itt van, aki ugye igazából nem is az unokám, nem gyújtok rá.
A saját házában azt csinál amit akar, bármennyire nem tetszik neked.
Örülj, hogy vigyáz neked ingyen a gyerekre. Nem kötelessége
Nekem anyám és apám is erős dohányos volt, és még erkély sem volt, így mindig a lakásban cigiztek. Így nőttünk fel hárman, hogy a szüleink állandóan bagoztak. Egyedül a gyerekszobában nem cigiztek, de mindegy volt, mert a cigiszag, füst átjött az egyik szobából a másikba. Nem volt kellemes, de túléltük, egészségesek vagyunk.
Amikor megszületett a fiam, néha én is rákényszerültem, hogy a nagyszülők vigyázzanak rá. Azon kívül, hogy amikor hazamentünk, hajmosás, és teljes ruhatár mosása volt, nem lett baja a gyereknek. Néha-néha kényszerből el lehet viselni ha muszáj.
"miért nem hívod át anyósodat, hogy a ti házatokban vigyázzon a gyerekre? ott ugye nem dohányozhat, mert ti szabjátok meg a házirendet."
Mert egyértelműen nem menne, és ugrott a bébicsőszködés 😁😁😁
Itt nincs más, anyós diktál. Ennyi.
Nem tudom eldönteni a válaszok alapján, hogy ezen az oldalon:
1. ennyi felelőtlen dohányos van?!
2. ennyi agresszív hülye van?!
3. avagy mindkettőből van bőven?!
(A szerencsétlen kisgyerek egészsége meg le van sz@rva.)
Utolsó, nem mi szarjuk le a gyerek egészségét, hanem a kérdező.
Most mi mit tudunk tenni? Anyuka nem hajlandó bébiszitterre bízni a gyereket, más rokont nem tudnak megkérni, nekik muszáj elmenni ük. A nagymama meg azt csinál amit akar a saját házába.
Én már leírtam, hogy én nem vinném oda a gyereket, de anyukának fontosabb minden, mint a gyereke egészsége, akkor én most nem tudok mit csinálni. Nem hívhatom rá IP cím alapján a gyámügyet, hát hány dohányos neveli a saját gyerekét, mégsem viszi el a gyámügy.
Persze, semmi baj, ha a 4 éves passzív dohányos.
Annyira bírom amúgy ezt a hozzáállást, igazából nem is tudom, minek nevezzem, ez a "a tulajdonomon belül akkora paraszt lehetek, amekkora csak akarok" attitűd.
Amikor azt mondjuk, hogy az ember társas lény, akkor nem arra gondolunk, hogy párban kell élni, hanem hogy tekintettel vagyunk másokra, mert közösségben élünk. Otthon lehet jogosan (értsd: nem tiltja semmilyen törvény) pucéran mászkálni, de ha átjön valaki, csak felkap az ember egy gatyát. Mindenki a médiát, meg az anyámkínját hibáztatja, hogy szar a világ, nem, egyszerűen nincs tekintettel senki a másikra, "mer' há' a saját házamba' ne mongya má' meg senki, heee".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!