Nagyim volt lakásában élek: mióta itt vagyok folyton lebetegszem. Ti elmennétek máshova lakni?
Itt nem kell lakbért fizetni annyiból jó, viszont nagyim cuccai mindenütt ott vannak. Imádtam a nagyimat, nagyon jó kapcsolatom volt vele. De anyámékon a sor, hogy a nagyim után maradt dolgokat elrendezzék. De évek óta erre sem jártak, mindig találnak valami kifogást miért nem tesznek semmit, és a saját dolgaim egy része dobozokban áll, mert nincs helyem kipakolni belőlük.
A lakáson nem változtathatok semmit, mert nem az enyém, hanem anyáméké... Tulajdonképp totál egyedül vagyok itt, és fel sem hozhatok senkit anyám kikötése szerint.
Nem tudom, hogy egy albérlet jobb lenne-e. Ti mit gondoltok?
Ha van pénzed albérletre, akkor jobb, de egyébként én azt csinálnám a helyedben, hogy a nagyi cuccait dobozokba pakolnám, a szekrényeket meg használnám én magam. Ha anyukádék sose járnak arra, akkor fel se fog tűnni nekik, ha meg mégis megkérdezi, akkor mondd meg, hogy nem fértél el. Ez nem számít változtatásnak, a nagyid cuccai, amiket anyukád örökölt, továbbra is megvannak, semmi kárt nem teszel bennük ezzel.
Azt, hogy nem vihetsz fel senkit, hogy ellenőrzik, ha sose járnak arra?
Teljesen egyetértek az elsővel.
Az más kérdés, hogy nem tudni mitől betegszel meg?
Milyen jellegűek a betegségeid?
Egy alapos takarìtás, fertőtlenìtés nem ártana. Meg egy tisztasági festés, bár gondolom erre nincs lehetőség anyukád miatt. Bár megérthetné...
A betegségekről nem írtál semmit. Ha penész okozza, akkor azonnal szedném a cuccaimat és elmennék akár egy szobabérbe, nagyon komoly, életre szóló betegségeket össze lehet szedni így.
A cuccokkal kapcsolatos megoldást a második válaszadó már leírta. Remélem van olyan hely, ahol elférnek dobozolva a holmik.
Jah, igazad van.
Igazából sehogy, csak a bűntudatot keltik bennem azzal, hogy nagyim sohasem fogadott vendégeket, tehát én se tegyem, ha tiszteletet érzek nagyim iránt.
De bakker: nagyim már nincs köztünk, az az ő életstílusa volt, ez pedig az én életem. Én szeretnék vendégeket fogadni, felnőtt ember vagyok és jól esik társaságban lenni.
Egyébként anyám akkor feljött, amikor nemrég pár napra kiutaztam külföldre (úgy, hogy nem is szól róla)!
Második és harmadik válaszoló:
A tüdőmmel vannak gondok: hörghurut főleg, plusz most beszedtem egy mandulagyulladást. Nagyimat egy tüdőgyulladás vitte el! De ő nagyon gyenge volt ilyen téren mindig is.
Nemrég sokat takarítottam nagyim dolgai között. Lehet, hogy felkavartam és belélegeztem valamit amit nem kellett volna?! (Nagyim nagyon nem szeretett takarítani.)
A cuccokról: van egy szoba, amit nem használok, oda beférne minden dobozokban. Anyám felháborodna, de már nem érdekel.
Tobbiek mar elottem leirtak a valaszokat.
Ez komoly? Arra gondoltal h a takaritas miatt? Komolyan februar van. Horghurut es tudogyulladas boven elofodulhat sajnos. Ezek bakterialis betegsegek. Bar ezek ma
Barmikor elofordulhatnak de ebben az idoszakban gyakori.
Ergo nem a takaritas alkalmaval kapod el "amikor felkavarsz valamit"
Most mindenki beteges nem attól van bajod. De ha állandó por van esetleg penész az okoz légzőszervi gondokat köhögés, tüsszögés, bántja a szemet, kifejezett por allergia sem kell hozzá.
Takaríts ki, pakold ki a szekrényeket és dobozold be a nagyi dolgait. Esetleg beszéld meg azzal a szülővel aki a gyereke, hogy nézzétek át (átnézhesd) a dolgait és adományozzátok el a ruhákat, legalább más néni is örömét leli benne és nem megy teljesen tönkre a szekrényben.
Ez az anya nevelt fel, nem véletlenül lettem gyenge. XD Mondjuk szeretnék jobb lenni önvédelem terén.
Anyámék = anyám és nagybátyám, nagyim két gyermeke.
A lakás rettenet hideg, akármennyire is felveszem a fűtést, mert 1: rossz helyen van, az épület szélén, 2: nem laknak felettem. Plusz ugye a por a takarítás miatt és a tisztítószerek, amiket használtam legyengíthettek annyira, hogy beszedjek valamit. Nem vagyok virulógus, szóval fogalmam sincs, hogy a porban lehet-e valami. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!