Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyim volt lakásában élek:...

Nagyim volt lakásában élek: mióta itt vagyok folyton lebetegszem. Ti elmennétek máshova lakni?

Figyelt kérdés

Itt nem kell lakbért fizetni annyiból jó, viszont nagyim cuccai mindenütt ott vannak. Imádtam a nagyimat, nagyon jó kapcsolatom volt vele. De anyámékon a sor, hogy a nagyim után maradt dolgokat elrendezzék. De évek óta erre sem jártak, mindig találnak valami kifogást miért nem tesznek semmit, és a saját dolgaim egy része dobozokban áll, mert nincs helyem kipakolni belőlük.

A lakáson nem változtathatok semmit, mert nem az enyém, hanem anyáméké... Tulajdonképp totál egyedül vagyok itt, és fel sem hozhatok senkit anyám kikötése szerint.

Nem tudom, hogy egy albérlet jobb lenne-e. Ti mit gondoltok?

2017. febr. 11. 21:25
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kilencedik válaszoló:

Pince van, viszont nem valami biztonságos. Jah, nyomasztó!

2017. febr. 11. 22:16
 12/16 gömbicica ***** válasza:
65%

Nem tudom mennyi ido telt el a halaleset ota.

Irtad,imadtad a nagyidat.

Szerintem lelkileg visel meg a mult, es a nagyszulo elvesztese.

Gondolom szamtalan emleked van a jelen lakas kapcsan is.

Innen eredhet, hogy a betegsegek hamarabb megtalalnak.

Kerd meg szulidet, hogy mama dolgait rendezzek el.

Nem egyszeru feladat. Edesanyam halala utan nagyon sokaig semmit sem csinaltam a dolgaival.

Bementem es megsemmisultem. 2 ev utan vegul gyerekeim pakoltak, en meg zokogtam.

Hideg lakasban viszont nem lennek.

Ahol alszol, probald meg lehetoseg szerint rendezni.

Ruhak egyebek dobozba.

Kicsit igyekezz atrendezni uj fuggonyt felrakni stb.

Nem tudom sikerult, e elbucsuzni mamadtol ill. el tudtad- -e engedni? ?

Ha meg friss a dolog, akkor turelem.

Szuleidnek sem lehet egyszeru.

Ezt csak az tudja, aki mar gyaszolt kozeli csaladtagot.

Ud . Edit

2017. febr. 11. 22:31
 13/16 anonim ***** válasza:
72%

Számodra nagyon rossz és megterhelő ez a helyzet.Az, hogy menekülj-e belőle attól függ, hogy anyukádat tudod-e kicsit távolságtartóan kezelni. Ha csak néhány hónapja volt a haláleset, akkor megértem őt is, még nem tart ott a feldolgozásban és korai volt téged odaengednie. Ha viszont, ahogy sejtem évek óta volt, akkor nyugodtan kezdjél rendezkedni. Nálunk is volt hasonló eset, de az csak egy pici gardrób szobát érintett. Teli volt nagyim cuccaival és az én gyerekkori emlékeimmel. Anyukám egyszerűen nem tudott nekilátni eltakarítani. Évekig porosodtak ott a lomok, 8 évig albérlők laktak, utána költöztem be én és én se tudtam kidobálni a dolgokat, elsősorban mert arra vártam, hogy hátha Anyukámnak szüksége lesz valamire, egy-két dolgot dobtam csak ki (1980-as MÁV menetrend, ilyesmiket:)). De hiba volt halogatni, amikor az öcsém odaköltözött, ő teljesen kipakolt és nagyon szép lett a végeredmény. Anyukám egyetlen dolgot tudott megnevezni, ami hiányzott neki és véletlenül kidobták, de a többi értéktelen kacatra nem emlékezett.

Szóval, ha évek teltek el, akkor kezd el belakni a lakást. Mindenekelőtt kezdj el alaposan takarítani és valahányszor valami végletekig lepukkant vackot találsz, akkor a kidobás mellett dönts. Persze nagyi ónémet szekrénysorát nem dobhatod ki, azzal lehet, hogy meg kell tanulnod együtt élni, cserébe az olcsó lakhatásért. De még az ilyesmit is áthelyezheted máshova.

A fűtés viszont fontos, nem tudom, milyen rendszerű, de lehet, hogy korszerűsíteni kell, vagy szigetelni. Vagy egyszerűen tökig felcsavarni. Meglepően sok emberben van valami gát, hogy a fűtést teljes kapacitáson használja. Pl, ha van egy konvektorod tekerd fel csutkára egyszer, ha így se melegíti fel a lakást, akkor van gond. Ekkor alakítsd át, szerelj fel kiegészítő fűtést, szigetelj stb. Persze spórolnod kell, de ha nem fizetsz lakbért, akkor valamennyi pénzed csak jut korszerűsítésre. Panaszkodj anyádnak rendszeresen a hidegről, majd vázolj fel megoldási javaslatokat, így idővel bele fog menni az átalakításba.

2017. febr. 12. 09:50
 14/16 kovpet ***** válasza:
62%

"csak a bűntudatot keltik bennem azzal, hogy nagyim sohasem fogadott vendégeket, tehát én se tegyem, ha tiszteletet érzek nagyim iránt"

Necces ilyet mondani is, de elhinni azért durva.

Szerintem üljetek össze és beszéljétek meg, hogy most lakhatsz-e ott vagy sem. Mert az nem állapot, hogy igen, ugyanakkor csak úgy, mint egy börtönben, felesleges szabályokkal és ostoba elvárásokkal.

2017. febr. 12. 13:39
 15/16 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem költözz el ha van lehetőséged egy kicsi, meleg, barátságos albérletbe.

Oda aztán azt vihetsz, akit csak akarsz.

Nekem fontos hol élek. Hogy jól érezzem magam, jó érzés legyen haza menni. A barátaim is fontosak.

Télen sokan betegek. Mondjuk a megelőzés fontos. Hideg lakásban könnyű megfázni.

2017. febr. 12. 13:49
 16/16 anonim ***** válasza:
36%

"Necces ilyet mondani is, de elhinni azért durva."

nem kérdező hiszi el, hanem az anyja, kérdező attól fél, hogy az anyja balhézni fog...

2017. febr. 12. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!