Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jol vagy ez igy? Vagy szoljunk...

Jol vagy ez igy? Vagy szoljunk erte? Joga van a sajat lakasaban cigizni?

Figyelt kérdés
Anyosom eros dohanyos, a sajat lakasaban is , pedig van erkelye.. Neha, ha atmegyunk, akkor is szivja, nem erdekli, h minket iszonyuan zavar. Van egy 4 evesunk, es jelenleg terhes vagyok a masodikkal. Nagyon ritkan, mint ma is rakenyszerulok, h atvigyem a kicsit, es megkerjem, hogy vigyazzon ra. A szivem osszeszorul, ha belegondlolok, hogy egesz este ezt a fustot szivja a kislanyom. A ferjem nem szol, mert nem akar balhet, Jogom van szolni, h legalabb addig ne a lakasaban szivja a cigit, amig a gyerekunkre vigyaz? Vagy ez az O dolga es mivel en kerek szivesseget, hallgassak? Szinte biztos h megsertodne, es valoszinu nem is vigyazna tobbet a kicsire. Mi a megoldas? Ha atmegyunk, 1 orat kibirunk, de igy h egesz este ott lesz a kislanyom?! Nagyon rossz erzesem van.
2020. jan. 17. 17:05
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
97%

Nézd, én nagyon nem vagyok a füst barátja, és gyerekként mindig tűrnöm kellett a nagypapám láncdohányzását, ha nálunk voltunk (egy-két havonta egy-két nap). Nagyon nem szerettem. Teljesen megértelek.

De a te esetedben azt írod, csak kényszerhelyzetben bízod a kicsit a nagymamára, és hogy ha szólnál, valószínűleg megsértődne, és akkor egyáltalán nem is vigyázna rá. Tehát akkor meg kéne oldanod valahogy a felügyeletet. Ennyi erővel viszont szólás nélkül is megoldhatnád ugyanúgy...

Szóval ha tényleg arra számítasz, hogy megsértődne a mama és nem is vigyázna többet a gyereketekre, akkor nem leszel előrébb azzal, hogy mondod neki. Ezért inkább ne mondd, hanem mindig oldd meg másképp - mintha már most is meg lenne sértődve. Ha meg tényleg kényszerhelyzet van, akkor rábízod, és nem idegeskedsz, mert egy-egy ilyen alkalom nem okoz számottevő kárt egy gyerekben.

2020. jan. 17. 17:35
 12/43 anonim ***** válasza:
67%
Meg kérni megkérheted rá szépen, hogy amíg ott van a gyerek menjen ki az erkélyre rágyújtani. De ha nem tartja be, akkor mást nem tehetsz, minthogy nem bízod rá. Mi a fontosabb, az ingyen bébiszitter vagy a gyerek egészsége?
2020. jan. 17. 17:36
 13/43 A kérdező kommentje:
Lenyegtelen, h miert nem tudjuk megoldani a kicsi felugyeletet ma. Tenyleg nem tartozik ide. Viszont a bebiszitterre nem penz nincs, hanem egyszeruen nem tudok bizni annyira egy idegenben, h rahagyjam a gyereket. A ferjem ugy nott fel, h anyja apa lakasban dohanyzott (es meg hanyan igy nottek fel), es nincs sok baja. Vhogy inkabb evente ketevete ez egy estere, mint idegenre bizzam a gyereket. Vhogy bennem ez van, erre billen a merleg. Lehet en latom nem jol, de ebben az esteben kisebb kockazatkt latok, mint idegennre bizni a gyereket. Termeszetesen rossz es osszeszorul a szivem, de ugy gondolom, egy estetol nem lesz egeszsegkarosodasa, inkabb csak rossz szivni a fustot. Szerintem.
2020. jan. 17. 17:37
 14/43 anonim ***** válasza:
92%

7-esnél a pont!

Nem fekete-fehér a kérdés, mert ti kértek szívességet, és az anyós mondhatná azt, hogy ha nektek ez így nem jó, akkor ne kérd meg gyerekvigyázásra.

Az más kérdés, hogy aki tényleg szereti az unokáját, az, ha a menyéért nem is, de az unokájáért megtenné, hogy csak az erkélyen cigizik, mikor ott van.

Viszont ez jogi értelemben semmiképpen sem kiskorú veszélyeztetése.

Szóval tedd pontosan azt és úgy, ahogyan 7-es javasolta!

2020. jan. 17. 17:39
 15/43 anonim ***** válasza:
96%

Nem értem akkor minek tetted ki a kérdést.

Ha szólsz megsértődik és nem vigyáz rá. Idegenre nem akarod bízni a gyereket. Máshogy nem tudjátok megoldani a felügyeletet. Tehát nincs kérdés. Viszed, szívja a füstöt. Pont.

2020. jan. 17. 17:41
 16/43 anonim ***** válasza:
15%
Én mondjuk alapból nem szültem volna olyannak, aki még nem növesztette ki a tökeit, és anyuci úgy rngatja, mint egy marionettbábut. Megáll az eszem, milyen emberek vannak!
2020. jan. 17. 17:45
 17/43 anonymousreview60 ***** válasza:
29%

Nemdohányzó emberrel (a gyerekkel kiemelten) egy lakásban nem szabad dohányozni. Ilyenkor a nagymama köteles az erkélyen bagózni. Ha erre nem klpes, akkor tkp. bagózik arra (ti. lesz.a.rja), hogy ti kik vagytok, mit akartok.

Ezt megbeszélni vele a párod dolga. Ha neki nem megy, akkor neked.

2020. jan. 17. 17:54
 18/43 anonim ***** válasza:
95%
Joga van dohányozni, más kérdés, hogy nem kellene, amig ott vagytok. A gyereked az utcán sokkal több füstöt szív, mint nála; főleg, hogy ritkán van ott. Az ötlet jó, hogy betegségre hivatkozva akár csak annyit kérj, hogy ne vele egy helyiségben tegye.
2020. jan. 17. 17:55
 19/43 anonim ***** válasza:
98%

17: nem szabad, meg köteles?

Tévedsz, a saját lakásában azt szabad, és arra köteles, amiről a lakás tulajdonosa úgy dönt.

A kérdező meg dönthet úgy, hogy ennek függvényében viszi vagy nem viszi a gyereket.

Ahogy az anyós nem köteles az erkélyen dohányozni, ha ott az unoka (az már más kérdés, hogy egy jobb érzésű anyós ezt kérés nélkül megeszi), úgy az anyuka sem köteles odaengedni az unokát.

De viszi, mert nincs más megoldás, tehát neki kötelessége alkalmazkodni az anyós szabályaihoz.

Ha a kérdező lakásában vigyáznia az unokája, akkor az más lenne. Ott mondhat á, hogy az ő házában nincs benn cigizés, de még ekkor is mondhatja az anyós, hogy akkor nem vigyáz a gyerekre, de akkor megint a kérdező szívna.

Szóval itt muszáj tűrni, mert az anyukának kell az anyós, tehát anyós diktál.

2020. jan. 17. 18:07
 20/43 anonim ***** válasza:
38%
Én mindenképp szólnék, de szívem szerint nem is mennék át hozzá soha. Az meg nevetséges, hogy a páros ilyen béna, de mindegy, arra nem kell reagálnom.
2020. jan. 17. 18:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!