Jol vagy ez igy? Vagy szoljunk erte? Joga van a sajat lakasaban cigizni?
Nézd, én nagyon nem vagyok a füst barátja, és gyerekként mindig tűrnöm kellett a nagypapám láncdohányzását, ha nálunk voltunk (egy-két havonta egy-két nap). Nagyon nem szerettem. Teljesen megértelek.
De a te esetedben azt írod, csak kényszerhelyzetben bízod a kicsit a nagymamára, és hogy ha szólnál, valószínűleg megsértődne, és akkor egyáltalán nem is vigyázna rá. Tehát akkor meg kéne oldanod valahogy a felügyeletet. Ennyi erővel viszont szólás nélkül is megoldhatnád ugyanúgy...
Szóval ha tényleg arra számítasz, hogy megsértődne a mama és nem is vigyázna többet a gyereketekre, akkor nem leszel előrébb azzal, hogy mondod neki. Ezért inkább ne mondd, hanem mindig oldd meg másképp - mintha már most is meg lenne sértődve. Ha meg tényleg kényszerhelyzet van, akkor rábízod, és nem idegeskedsz, mert egy-egy ilyen alkalom nem okoz számottevő kárt egy gyerekben.
7-esnél a pont!
Nem fekete-fehér a kérdés, mert ti kértek szívességet, és az anyós mondhatná azt, hogy ha nektek ez így nem jó, akkor ne kérd meg gyerekvigyázásra.
Az más kérdés, hogy aki tényleg szereti az unokáját, az, ha a menyéért nem is, de az unokájáért megtenné, hogy csak az erkélyen cigizik, mikor ott van.
Viszont ez jogi értelemben semmiképpen sem kiskorú veszélyeztetése.
Szóval tedd pontosan azt és úgy, ahogyan 7-es javasolta!
Nem értem akkor minek tetted ki a kérdést.
Ha szólsz megsértődik és nem vigyáz rá. Idegenre nem akarod bízni a gyereket. Máshogy nem tudjátok megoldani a felügyeletet. Tehát nincs kérdés. Viszed, szívja a füstöt. Pont.
Nemdohányzó emberrel (a gyerekkel kiemelten) egy lakásban nem szabad dohányozni. Ilyenkor a nagymama köteles az erkélyen bagózni. Ha erre nem klpes, akkor tkp. bagózik arra (ti. lesz.a.rja), hogy ti kik vagytok, mit akartok.
Ezt megbeszélni vele a párod dolga. Ha neki nem megy, akkor neked.
17: nem szabad, meg köteles?
Tévedsz, a saját lakásában azt szabad, és arra köteles, amiről a lakás tulajdonosa úgy dönt.
A kérdező meg dönthet úgy, hogy ennek függvényében viszi vagy nem viszi a gyereket.
Ahogy az anyós nem köteles az erkélyen dohányozni, ha ott az unoka (az már más kérdés, hogy egy jobb érzésű anyós ezt kérés nélkül megeszi), úgy az anyuka sem köteles odaengedni az unokát.
De viszi, mert nincs más megoldás, tehát neki kötelessége alkalmazkodni az anyós szabályaihoz.
Ha a kérdező lakásában vigyáznia az unokája, akkor az más lenne. Ott mondhat á, hogy az ő házában nincs benn cigizés, de még ekkor is mondhatja az anyós, hogy akkor nem vigyáz a gyerekre, de akkor megint a kérdező szívna.
Szóval itt muszáj tűrni, mert az anyukának kell az anyós, tehát anyós diktál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!