Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek? Folyamatosan...

Mit tegyek? Folyamatosan unatkozik, szenved a macskám. Nem tudom már hogy segítsek neki.

Figyelt kérdés
Játékok nem kellenek neki. Mindent megvettem már neki,de nem foglalja le. Mindent kipróbáltam már. Gondoltam, hogy hátha még egy macska segítene, de lehet csak többet ártana. Nagyon érzékeny macska, a legkisebb apróságra is rosszul reagál, így lehet egy másik macska teljes összeomlást váltana ki nála.

2024. jan. 23. 13:23
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
47%

Gondolom azért mert állatvédők hasonló felfogásúak, akik egész nap nyúzzák azt a szerencsétlen állatot aki ha tudna beszélni, már rég megértette volna az aranyos gazdijával hogy hagyja már békén.

Attól mert valaki állatvédőként dolgozik nem biztos hogy valójában az állatok hasznára van a nyál csorgatással meg az üntyülüm püntyülöm hozzá állással.

2024. jan. 23. 19:57
 22/54 A kérdező kommentje:
Eddig még az állatvédőket akartad küldeni "szegény" állatokat megvédetni. Most hogy ez nem megy már ők is hülyék? Mert TE biztosan tudod mi az állatnak jó és TE látod ki hogyan foglalkozik az állatával. Beszélsz az állatok nyelvén vagy honnan jön ez? Mint mondtam lehet, hogy te nagyon meg vagy elégedve magaddal és ùgy gondolod mindent tudsz, de az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy így is van. Rengeteg ilyen hozzállásù gazdának hever elütve az ùt szélén a macskàja, vagy betegségtől szenved, vagy folyamatosan szül a kismacskák meg ki tudja hol pusztulnak el mert azokkal sincs foglalkozva, had legyenek a világba. Szerinted ez nem kegyetlenség? Ez az állatkínzás, nem az, ha az ember törődik az állatàval. És senki nem beszélt az állat nyalogatàsáról meg párnànak használásáról, amiket itt megemlítettél (bár fogalmam sincs honnan vetted).
2024. jan. 23. 20:23
 23/54 anonim ***** válasza:
47%

Figyelj. A macska nem lakásba való. Sem panelba sem kertesbe. Sőt tovább megyek ezt figyeld: a lakásba ember való, nem állat.

Ha léteznének felelős állatvédők, ami ugye nincs, akkor rád hívnám őket hogy mentsék meg azt a macskát mert ez igenis minimum, az állat szabadságának korlátozása. Nem tudom te ezt hogy definiálnád. Van funkciója annak a szegény állatnak a lakásba, azon kívül hogy a gazdija dísztárgyként használja? Nem hinném.

Ja és utóirat: Van macskám, és nem lakás szőnyeg. És??? = Nem depressziós.

A tiéd hogy van?

2024. jan. 23. 20:28
 24/54 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy Kérdező, ugye látod, mi a probléma? Lakásban szenved, akármennyire is próbálsz a kedvére tenni, tényleg csak azért van ott, hogy NEKED örömet okozzon. Ki sem engedheted, mert megcincálják a kóbor kandúrok, elütik az autók, mellesleg egy éjszaka alatt egy macska simán bejár 10-15 km-t, és gyilkolja a hasznos énekesmadarakat, pedig adsz neki enni otthon, csak éppen unatkozik. Mi is a tanulság, hova való a macska? Tanyára. Sehova máshova. Aki mást mond, az nem az állat jóléte felől aggódik.
2024. jan. 23. 20:32
 25/54 A kérdező kommentje:

Kíváncsi lennék mióta van macskád,valószínűleg nem tùlzottan érdekel, mert ugye darab darab. Felelős gazda vagy ezzel a vágjuk ki a macskát, mert arra való. Hát igen, az én macskàm és még sok másik pont ilyen emberek miatt került a menhelyre! Én inkàbb rád hívnàm az àllatvédőket.

Az utolsónak meg csak annyit, hogy ha csak azért lenne a macska, hogy nekem örömet okozzon, akkor talán nem próbálnék azért tenni, hogy ő jól érezze magát. Mint mondtam, rengeteg lakàsban élő macska remekül van. Nem tudom te honnan tudod, hogy minden lakàsban élő macska annyira szenved. Megkérdeztél minden gazdát? Egyébként meg ivartalaníttatni kell a macskàkat. Az òriàsi macskaszaporulat pont a felelőtlen macskatartók miatt van,aztàn meg elpusztulnak betegen szegény kicsik. Na és ezek az "állattartók? Ők foglalkoznak az állat jóllétével? Kétlem...

2024. jan. 23. 20:44
 26/54 anonim ***** válasza:
100%
Az erdő szélén találtam a kis macsekot... Valamelyik felelős állattartó biztos "elhagyta"...
2024. jan. 23. 20:48
 27/54 anonim ***** válasza:
77%
#26 Az más. Mentett állat nagyon más. Én is mindig uszítottam a kutyát az idegen macskákra, de amikor nálam fialt le és döglött meg a kóbor macska, a kölyköket etettem, aztán kerestem nekik gazdát. Annyira nagy bajom nincs a macskákkal, meg annyira tisztelem az életet, hogy nem hagytam magukra.
2024. jan. 23. 20:52
 28/54 anonim ***** válasza:
81%
Gondoskodjunk arról, hogy a kutya ne szökhessen ki az udvarból, a nyulat, tengerimalacot, hörcsögöt tartsuk ketrecben, a baromfiknak vágjuk le a szárnytolluk végét, hogy ne tudjanak elrepülni, a disznót tartsuk a disznóólban, de "a macska szabad állat, nem lehet bezárni"... Az senkit nem zavar, ha én kisemlőst ketrecbe zárom, még biztatnak is hogy nyessen le a tollvéget a baromfiak szárnyán, a kutyát tartsam az udvaron, sőt egy másik kérdésnél jelenleg is arról szól a vita, hogy a kutyát kell-e sétáltatni, de ha a macska nem léphet az utcára, akkor már habzó szájjal kell az állatvédőkkel fenyegetőzni...
2024. jan. 23. 20:53
 29/54 anonim ***** válasza:
100%

A +1 macska nem biztos, hogy megoldja a problémát. Lehet kicsit jobb lesz, de lehet hogy rosszabb ha nem jönnek ki egymással.

Nálam két macska van, születésüktől kezdve együtt vannak így kedvelik is egymást, szoktak egymással játszani. De ettől függetlenül az ő esetükben is jelen van az unalom, ők is lakásban tartott macskák. Az egyik néha unottan lődörög aztán rám néz és elereszt egy bánatos nyávogást. A másik csak simán néz, láthatóan várva valamit(nem kaját), ha én ekkor kérdőn ránézek, akkor olyat nyávog, ami magyarra fordítva kb "játszunk már valamit bacca meg!" jelentésű lehet.

Amikor először feltűnt az unatkozás a sétáltatásra gondoltam, de egy hozzáértő eltanácsolt ettől, mondván hogy akkor mindig követelni fogja a sétákat. Később mégis megpróbáltam, de akkor már késő volt, féltek kint és nagyon nem akartak sétálni menni. Egy kölyökkorától ehhez szoktatott macska esetén viszont teljesen oké lehet a sétáltatás, egyszer láttam már macska sétáltatást és láthatóan jól elvolt a macska.

Én is vettem mindenféle játékot, de elég hamar megunják őket. Szerintem akkor lesz nekik kicsit tartósabb ha mozog. Tőled, a macskától, vagy elemről. A macskák buknak a zsinóros, madzagos dolgokra. Bizonyos zsinórok rángatásra úgy ránganak, hogy nagyon vonzó lesz a macskáknak. Valami csomagolószalagról lejött pár mm széles és kb 20cm hosszú darab, azt a mai napig képesek kergetni.

Ami viszont biztosan kell a mászófa/kaparófa, minél magasabb, annál jobb. Ha lehet a magasabb bútorok tetejére is eljuthasson róla. A macskák imádnak magasban lenni.

Az ideális egy nagy területű macskakifutó lenne, bokrokkal és jól mászható fákkal. De ez is a legköltségesebb...

2024. jan. 23. 20:56
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

29 Igen.......

Mert kötelező tengerimalacot tartanod,

kötelező hörcsögöt tartanod,

baromfim is van, én nem vágtam le a szárnyát nem is repült el, de neked kötelezően ajánlott!

Ja és tudod mi még kötelező neked? A macskádat bentartani a lakásba, neked az kötelező, és a kutyádat engedd ki az utcára, neked az is kötelező. Jól van?

2024. jan. 23. 23:30
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!