Ivartalanítás után kenegetni kell a sebet Betadin-nal?
Figyelt kérdés
Nőstény macskáról van szó. Állatorvos azt mondta kenjük,de ha be van kenve nyalogatja a macska. Addig nem piszkálta míg be nem kentük. Gallér,ruha nincs
Pedig filléres tétel a gallér. Ez ne fogjon ki már rajtatok..
febr. 15. 13:56
3/13 anonim válasza:
De azért ne tekintsünk el attól, hogy az ősi módszer a nyálában található gyógyító enzim és az általa elvégzett folyamatos tisztítás!
Közel sem baj ha ő nyalogatja.
Annak olvass gyorsan utána hogy a betadine lenyelve milyen hatású.
Vagy kérdezd az állatorvosodat!
Szerintem simán kockáztass meg egy kérdező SMS - t MOST az állatorvosodnak ha meg van a közvetlen száma. Legfeljebb nem válaszol.
Vagy hívj fel kérdezni egy olyan állatorvosi rendelőt ami most is nyitva van.
febr. 15. 14:33
4/13 anonim válasza:
Csodálom, hogy az orvos nem tett rá gallért, én minden macskám úgy kaptam vissza, hogy már rajtuk volt. Betadint az első 2 napban tettem a sebre, mert az egyik kisördög a gallér ellenére is nyalogatta a sebe környékét és kicsit piros lett. De kapott 5 napra elegendő fájdalom és gyulladáscsökkentőt, amit a kajájába kellett tenni, így nem lett semmi baja.
febr. 15. 14:39
5/13 anonim válasza:
Sok friss víz paté konzerv eleség 5 napig gyulladás ellen tabletta stb .
febr. 15. 15:02
6/13 anonim válasza:
#3 Csakhogy a macska nem azért nyalogatja, mert ösztönösen gondolni véli, hogy a nyála az valami csodaelixír, hanem azért, mert viszket neki, a nyelve meg baromi érdes és több kárt okoz mint hasznot.
febr. 15. 16:01
7/13 anonim válasza:
Vegyél egy gallért nem értem miért nem adott az orvos.
febr. 15. 18:08
8/13 anonim válasza:
Gallér helyett baba bodyt adj rá legaaddig míg felszívódik a Betadine. Igazi gyerek bodyt!!
febr. 15. 19:00
9/13 A kérdező kommentje:
Csináltam neki egy ruhát ami fedi a sebet, így nem tudja nyalni a sebet sem és a Betadinet se.
febr. 15. 21:00
10/13 anonim válasza:
6.
Hát ez vicces, mert a macsek nem gondol ilyesmire valóban, nem is tudom miért gondolod így hogy előfordulhat.
Az állatok nem okoznak szándékosan maguknak fájdalmat.
És nem utolsó sorban : manapság már egy állatorvos olyan módon zárja a sebet, hogy ez nem lehet probléma, rejtett varratok, előre beadott, több napra szóló fájdalomcsillapítás.
De kérdező ügyes volt nagyon, a legjobb amit tehetett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!