Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek? Folyamatosan...

Mit tegyek? Folyamatosan unatkozik, szenved a macskám. Nem tudom már hogy segítsek neki.

Figyelt kérdés
Játékok nem kellenek neki. Mindent megvettem már neki,de nem foglalja le. Mindent kipróbáltam már. Gondoltam, hogy hátha még egy macska segítene, de lehet csak többet ártana. Nagyon érzékeny macska, a legkisebb apróságra is rosszul reagál, így lehet egy másik macska teljes összeomlást váltana ki nála.

jan. 23. 13:23
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:

Kedves 7! Köszönöm a választ! Igen, labdázni ő is szeret,macskapecával mi is szoktunk játszani vele.

Igen, ivartalanított.3 éves kandùr.

Onnan tudom, hogy unatkozik,hogy ordítva nyávog, fel alá járkàl, mindenhová felugrik megállás nélkül, ahova tudja, hogy nem szabad neki. Ez megy jó ideig aztán abbahagyja és alszik. Rengeteg ablak van a lakásban, ott szeret kinézni, kapott egy cica függőàgyat is, logikai játékokat is vettem már neki, de valahogy semmi nem bizonyul elégnek.

jan. 23. 15:12
 12/54 anonim ***** válasza:
36%
#10 Kimutattad a fogad fehérjét. Senki még csak nem is gondolt ilyenre, de nyilván te ezt gondolod mindenkiről, aztán csodálkozol, hogy hülyének tartanak. Inkább legyen a lakásban, mint kint. De még inkább ott sem, mert sehol nem jó neki, csak saját kedvedre tartod, figyelembe sem véve az állat igényeit. Aki kiengedi a macskát, annak sem való macska, meg aki bent tartja, annak sem. Fogjátok már fel, hogy a macskatartás csak azoknak elfogadható, akiknek a saját hülyeségük fontosabb, mint az állat jóléte.
jan. 23. 15:31
 13/54 anonim ***** válasza:
94%
Tehát kevés neki a lakás. Akkor nincs más megoldás, mint a pórázon séta. Egy kis levegőzés lekötné, testmozgás is meglenne.
jan. 23. 15:32
 14/54 A kérdező kommentje:
Kedves 12! Látom te nem szereted a macskákat, de ezért nem kéne mindenkit elítélni és önzőnek nevezni mindenkit, akinek macskája van!
jan. 23. 16:18
 15/54 anonim ***** válasza:
30%
#14 Nekem semmi bajom nincs a macskákkal, az emberi hülyeséget utálom.
jan. 23. 16:55
 16/54 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy más miatt nyávog ordítva? Nem lehet, hogy inkább valami zavarja, vagy éppen jelezni akar, hogy rosszul érzi magát? De egyébként a macskákat a kis méretű gyorsan mozgó dolgok izgatják a leginkább, neki a mozdulatlan tárgyak nem igazán izgalmasak. Én például régen csináltam olyat, hogy régi tabletre letöltöttem macskának szánt játékot. Ezek olyanok, hogy a kijelzőn valami karakter mozog, és a macska tudja paskolni. Az én cicám nagyon élvezte, ott ült a tablet fölött és paskolta kijelzőn mozgó karaktereket. De nálunk madzagra akasztott lógó labda is volt, ahhoz amikor hozzáért mozgott, azt is szerették a cicák, az egyik szék háttámlájához volt odakötve.

Viszont kertes házban laktok? Mert csomó módja van a macskabiztos kerítésnek, kifutónak stb. Azért van középút, nem csak "a zárjuk ketrecbe", meg a "tegyük utcára" kategória létezik. A kettő között van, az amikor a gazdi hajlandó kerítésre költeni (és persze elhiszi, hogy a macska sem tud átvibrálni a szilárd testeken, mert ügyes de a fizika törvényei az állatra is vonatkoznak), vagy biztosít macskabiztos kifutót, természetesen a lakás mellett. Persze értem, hogy nem mindenkinek van rá lehetősége, mert mondjuk panelban igen nehéz macskabiztos udvart kialakítani.

jan. 23. 17:18
 17/54 anonim ***** válasza:
100%
Pedig lehet tényleg egy másik cica lenne a megoldás. Szép lassú összeszoktatással szerintem mindegyik macska tud idomulni egy társhoz. Nekünk az akkor hat éves kandúrunk (aki nagyon barátságtalan más macskákkal) is megszokta az új kiscicánkat.
jan. 23. 17:42
 18/54 anonim ***** válasza:
16%
Ivartalanítva van?
jan. 23. 17:56
 19/54 anonim ***** válasza:
53%

Miét nem lehet békén hagyni azt a szerencsétlen jószágot?

Egy macskának nem az a dolga a lakásba legyen rakva mint valami dísztárgy vagy plüss állat, aztán a gazdi kénye kedve szerint nyaggassa.

Ilyenkor hol vannak az állatvédők? Ha panelba laksz akkor nem szóltam.

De ha kertes házba laksz akkor én biztos kihívnám rád az állatvédőket, érted egy vadonélő állat leszármazottját minek tartod a házban, adjál enni annak a szerencsétlen állatnak aztán hagyjad békén had éljen, nem azért van négy lába hogy a szobába tartsad mint egy párnát...

jan. 23. 19:04
 20/54 A kérdező kommentje:
Lakásban lakom, nem kertes házban. Ez viszont akkor sem jelenti, hogy állatvédőkkel kellene előhozakodnod, csak azért mert a te véleményed szerint a macska arra való, hogy ki legyen vágva az udvarra aztán had legyen. Ez a te véleményed és ez nem jelenti azt, hogy helyes is. Az állatvédőket is nyugodtan megkérdezheted a témában, soha nem fognak kimenni senkihez, aki tisztességgel tartja a macskáját lakásban, hiszen nagyon sok lakàsban élő macska köszöni szépen remekül megvan. Az állatvédők sajnos pont az utcára kivàgott,elhagyott elhanyagolt macskákhoz mennek, nem azokhoz, akik szépen vannak lakásban tartva. Ha itt kezdődne az állatkínzás, hát, boldog lennének az állatvédők..
jan. 23. 19:48
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!