Mit tegyek? Folyamatosan unatkozik, szenved a macskám. Nem tudom már hogy segítsek neki.
Kedves 7! Köszönöm a választ! Igen, labdázni ő is szeret,macskapecával mi is szoktunk játszani vele.
Igen, ivartalanított.3 éves kandùr.
Onnan tudom, hogy unatkozik,hogy ordítva nyávog, fel alá járkàl, mindenhová felugrik megállás nélkül, ahova tudja, hogy nem szabad neki. Ez megy jó ideig aztán abbahagyja és alszik. Rengeteg ablak van a lakásban, ott szeret kinézni, kapott egy cica függőàgyat is, logikai játékokat is vettem már neki, de valahogy semmi nem bizonyul elégnek.
Nem lehet, hogy más miatt nyávog ordítva? Nem lehet, hogy inkább valami zavarja, vagy éppen jelezni akar, hogy rosszul érzi magát? De egyébként a macskákat a kis méretű gyorsan mozgó dolgok izgatják a leginkább, neki a mozdulatlan tárgyak nem igazán izgalmasak. Én például régen csináltam olyat, hogy régi tabletre letöltöttem macskának szánt játékot. Ezek olyanok, hogy a kijelzőn valami karakter mozog, és a macska tudja paskolni. Az én cicám nagyon élvezte, ott ült a tablet fölött és paskolta kijelzőn mozgó karaktereket. De nálunk madzagra akasztott lógó labda is volt, ahhoz amikor hozzáért mozgott, azt is szerették a cicák, az egyik szék háttámlájához volt odakötve.
Viszont kertes házban laktok? Mert csomó módja van a macskabiztos kerítésnek, kifutónak stb. Azért van középút, nem csak "a zárjuk ketrecbe", meg a "tegyük utcára" kategória létezik. A kettő között van, az amikor a gazdi hajlandó kerítésre költeni (és persze elhiszi, hogy a macska sem tud átvibrálni a szilárd testeken, mert ügyes de a fizika törvényei az állatra is vonatkoznak), vagy biztosít macskabiztos kifutót, természetesen a lakás mellett. Persze értem, hogy nem mindenkinek van rá lehetősége, mert mondjuk panelban igen nehéz macskabiztos udvart kialakítani.
Miét nem lehet békén hagyni azt a szerencsétlen jószágot?
Egy macskának nem az a dolga a lakásba legyen rakva mint valami dísztárgy vagy plüss állat, aztán a gazdi kénye kedve szerint nyaggassa.
Ilyenkor hol vannak az állatvédők? Ha panelba laksz akkor nem szóltam.
De ha kertes házba laksz akkor én biztos kihívnám rád az állatvédőket, érted egy vadonélő állat leszármazottját minek tartod a házban, adjál enni annak a szerencsétlen állatnak aztán hagyjad békén had éljen, nem azért van négy lába hogy a szobába tartsad mint egy párnát...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!