Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek? Folyamatosan...

Mit tegyek? Folyamatosan unatkozik, szenved a macskám. Nem tudom már hogy segítsek neki.

Figyelt kérdés
Játékok nem kellenek neki. Mindent megvettem már neki,de nem foglalja le. Mindent kipróbáltam már. Gondoltam, hogy hátha még egy macska segítene, de lehet csak többet ártana. Nagyon érzékeny macska, a legkisebb apróságra is rosszul reagál, így lehet egy másik macska teljes összeomlást váltana ki nála.

jan. 23. 13:23
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
Előző 28nak nem 29
jan. 23. 23:31
 32/54 anonim ***** válasza:
78%

#28 vagyok

Én nem kötelezek semmire senkit, állást sem foglaltam a macskatartással kapcsolatban csak próbálok görbe tükröt mutatni. Arra akartam kilyukadni, hogy gyakorlatilag a macska a magyar kultúrában az egyetlen állat, amire így reagálnak az emberek, ha nincs az utcán. Nézz át a kutyás kategóriába például, ott még azért is balhé van, ha a csivava átbújik a kerítésen. Haszonállatok esetén gyakran a nyúl egy ketrecben éli le az életét, a hobbinyulak jó esetben a lakásban vannak szabadon. Pedig a nyúl sem olyan, mint a gyaloggaloppban. Azt még megértem, hogy azt mondják, hogy egy nagy testű kutya ne mászkáljon szabadon, de mondj egy másik olyan háziállatot, aminél ennyire szorgalmazzák a teljes szabad életet.

De amúgy meg sem lepődtem azon, hogy valaki ki fogja forgatni a szavaim és valami nagyon szellemes ez be fog szólni...

jan. 24. 00:47
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

32

Figyelj az én kutyám, ha résnyire van nyitva a kapu már szökik ki az utcára. Nem nagy testű, akkora mint egy kosárlabda. Egyszer meg is támadott egy biciklist. Szerinted a kutyákat ki szabad engedni az utcára?

A másik. Attól mert azt tanácsoltam a kérdezőnek hogy egy vadonélő állat leszármazottját próbálja már meg kompatibilisebb környezetbe helyezni, azt még sehol nem zártam ki hogy ugyan ez érvényes az összes többi állatra amit felsoroltál, nyúl, hörcsög, tengerimalac satöbbi.

Érted, az állat az éljen a természetes környezetében. Ha haszon állat akkor legyen is haszna, ne a szobadísz legyen egy ketrecben.

Erről ez a véleményem. De minek érvelsz a kutyáról? A kutya tökéletesen funkcionál egy kertes házban is, konkrétan elijeszti a tolvajokat.

Én nem forgattam ki a szavaidat, csak próbáltam görbe tükröt tartani, ahogy te írtad. Mért pont a kutyával példálóztál, te kiszoktad hajtani az utcára?

jan. 24. 09:08
 34/54 anonim ***** válasza:
#33 Úgy mondod, mintha a szabadon engedett macska nem lenne káros.
jan. 24. 10:04
 35/54 A kérdező kommentje:
Ha így nézzük akkor a kutya meg a farkas leszármazottja, ami szintén vadállat, szóval akkor a kutyának meg az erdőben a helye😁 Ez már rég nem a témáról szól, csak arról, hogy neked, kedves válaszoló igazad legyen, mert ùgy tűnik CSAK a te elképzelésedet gondolod helyesnek, teljesen mindegy, hogy mennyire nevetségessé és értelmetlenné válik az érvelésed.
jan. 24. 10:22
 36/54 anonim ***** válasza:

#33 Sajnálom, ha személyes sértésnek vetted, nem volt szándékom. Valahogy nem emlékszem, hogy konkrétan megjelöltelek volna a 28-as válaszban, csak az általános a felfogást próbáltam leírni. Hogy miért a kutyával példálózok? Prózai oka van, hirtelen ez jutott eszembe. De mellette írtam baromfiakat, kisemlősöket, de te mindig csak a hibát veszed észre.

Mindegy. Mindenkitől szeretnék mélyen elnézést kérni, aki véletlenül elolvasta a rendkívül személyes és sértő 28-as kommenteket. Ismét megbántam, hogy írni mertem erre az oldalra, pedig úgy gondolom, hogy akinek nem inge ne vegye magára, az nem rólam ad információt, ha valaki ennyire magára veszi, amit írtam. Ezzel befejeztem, többet nem hallotok felőlem.

jan. 24. 10:31
 37/54 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen jellegű kérdéseknél az a probléma, hogy mindig a két ellentábor kezd el vitatkozni. Az én benti cicáim piszkítani mennek csak ki, napi kb 2x fél órára, és amikor egy ezzel kapcsolatos kérdést írtam, sokan már ezt is az állatok veszélyeztetésének netovábbjának tartották. Ezekben a kérdésekben egyébként nem is lehet teljes igazságot tenni mert mindkét oldalnak vannak jogos érvei, viszont felesleges vitatkozni rajtuk. Ahogy én sem tudom bent tartani egész nap a cicáimat mert lebontják a lakást, úgy a kérdező sem fogja a lakásából elajándékozni a macskáját egy kertes házba. Szerintem inkább segítsünk egymásnak megoldást találni az adott problémára, hiszen erre van az oldal!
jan. 24. 10:31
 38/54 anonim ***** válasza:
100%

#37 Igen pontosan ez zavar az oldalon. Az emberek nem a közös pontokat keresik, hanem az ellentétek, nem megoldást próbálnak találni, hanem hibát.

Ráadásul sokaknak ezt még kultúráltan sem sikerül előadnia. Nem az, hogy próbálja logikus, vagy legalább annak tűnő érvekkel alátámasztani álláspontját, hanem sok ember a számára aktuálisan nem tetsző válaszra egyből személyes sértegetéssel válaszol. Pedig lehet, hogy a másik fél hamarabb meglátná az igazságot az álláspontjában, ha nem egyből "állatkínzó gyökérnek" hívná, meg egyből kinyilatkoztatná, hogy a másik félnek lélegeznie sem szabadna, mert olyat írt, ami neki nem tetszik. Azzal senkit nem fognak meggyőzni, hogy kinyilatkoztatják, hogy mit kívánnak az állatkínzóknak, mert az nem érv.

Dehát ez az átka az anonim oldalnak és itt még az sem állít meg senkit, hogy megjelenik a felhasználóneve, mert a felhasználók 99%-a (köztük én is) "anonim". Szóval még az sem tartja vissza a felhasználokat, hogy a többiek rosszul viszonyulnának adott felhasználónévhez, mert mondjuk tudnák, hogy minden állattartót megátkoz valamiért.

Akinek nem inge ne vegye magára, a jelenlévők pedig természetesen mindig kivételek.

jan. 24. 11:34
 39/54 anonim ***** válasza:

34 Ez most komoly? :)

Miért haza fele tán meg támadt egy macska?

jan. 24. 11:50
 40/54 anonim ***** válasza:
57%
#39 Te észnél vagy? Szerintem már az is káros, ha a ki tudja, kinek a macskája az én udvaromra sz*rik. De azt ugye tudod, hogy a macskák hobbivadászata katasztrofális a városbeli hasznos madarakra? Engem simán letartóztatnának, ha hobbiból lövöldözném légpuskával a madarakat, de te kieresztheted a macskádat, hogy sokkal többet gyilkoljon meg belőlük, mint amennyit én tudnék?
jan. 24. 12:01
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!