Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Fülatka megoldás macskáknak?

Katona Dius kérdése:

Fülatka megoldás macskáknak?

Figyelt kérdés
Van több macskám, mindegyik benti, ivartalan. Pár hónapja az egyiknél előjött a fülatka, azóta folyamatosan kínlódunk vele. Voltunk már dokinál szuriért, vettem nekik olyan cseppet, ami bolha/atka/kullancs riasztó, de nem használ semmi. Az egyik folyamatosan véresre marja az arcát, egyszerűen már tanácstalan vagyok. A doki azt mondta, ez ilyen, amelyik hajlamos rá, abból nem lehet kiírtani. Bár nem vagyok orvos, nem hinném, hogy ez tényleg így lenne. Most épp másik orvost keresünk, addig tudnátok valami használható javaslatot adni? Ki hogy szabadul meg a fülatkától?

ma 10:23
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Annál hatásosabb dolgot nem tudsz tenni, mint egy hozzáértő állatorvost keresni. Aki tudja is, mit csinál.
ma 10:34
 2/9 A kérdező kommentje:

Folyamatban van :)

Csak reméltem, van itt valaki, aki okosabb nálamés tud valami hathatós megoldást addig is. Tegnap is az egyik már véresre marta a pofája egy részét. Másból sem állok lassan, csak folyamatos fertőtlenítésből. Ők meg gondolhatod, nagyon élvezik, mikor fertőtlenítem a kis pofájukat.

ma 10:46
 3/9 anonim ***** válasza:
57%

Az állatorvos NE folyamatban legyen, hanem MÉG MA vidd el oda öket.

A fertötlenítéssel meg csak idegesíted a macskákat, haszna nincs, de adott esetben komoly károkat tudsz okozni nekik ezzel.

ma 11:08
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Immunerősítő cseppet kapjanak, hogy ellenállóbbak legyenek. Mivel több cicád van, vissza fertőzik egymást, mindegyiket kezelni kell. Fekhelyeket, fésűket is célszerű fertőtleníteni. Akár 3 hét, több gyógyszer és kenőcs kombinációja is kellhet, szóval itt csak az orvos tud érdemben segíteni. Akinél voltál az egyértelműen felejtős, másik orvos kell.
ma 11:11
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Besétálsz az első ÁLLATPATIKÁBA, ami útba esik, majd...
ma 12:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Ott vettem a cseppeket. Nem értek kb semmit. Azért írtam a kérdést, hogy nem tudtok e valamilyen márkát ajánlani, ami tuti használ?
ma 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
Nem fogod tudni házilag kezelni. Nincs olyan, ami tuti használ. Állatorvos kell. Hónapok óta fennáll a helyzet. Ezidő alatt bőven lehetett volna találni másik állatorvost és kikezelte volna már őket.
ma 13:07
 8/9 A kérdező kommentje:
A jelenlegihez hodtuk vissza többször, csak már meguntam, hogy nincs keletje a dolognak, így most keresek másik dokit. Addig nincs valami csepegtető, ami használhat?
ma 13:18
 9/9 anonim ***** válasza:
39%
Meddig addig? 2 perc lenne másik állatorvost találni, aztán vihetnéd is őket, akár ma is.
ma 13:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!