Segítség!? nagyon csunyán elvágta a kinti macska a lábat tegnap és még vérzik nem tudom mitcsináljak szegénynel🥺

Nem etikus de hazudhatsz is valamit, hogy most találtad, nincs rá perpill pénzed de befogadnád. Később pedig fizetsz.
Vagy mondd meg az igazat, szerintem egy jóérzésű állatorvos nem fogja szenvedni hagyni.
Csak aztán később tényleg foglalkozz a macskával rendesen.
Nem értem miért tartasz állatot így, hogy nincs rá pénzed :(
Nagyon jól titkolják a fájdalmukat, az hogy most eszik meg dorombol semmit nem jelent, max annyit hogy még helyrehozható a sérülése. Később elfertőződhet. A dorombolást pedig saját maguk megnyugtatására is használják.

#3:
Azért tart állatot, mert ha ő nem tartaná, akkor mehetne az állat az utcára. Ne a fotelből ítélkezzél már.
Mindig megy az észosztás, hogy miért van kint a macska. Nálam is van kint 2 macska, 2 meg bent. Ha nem tartom kint a másik kettőt, akkor mehetnének az utcára meghalni, az jobb lenne?
Így is megkapnak mindent amúgy, az egyik kintire legutóbb költöttem 40e-t mert fáj a szája.
Kérdező:
Telefonálj be a helyi állatorvoshoz, valamelyikhez aki normálisabb és kérj tanácsot, hogy mit tudsz vele házilag tenni. Megmondod, hogy nincs pénzed sajnos kivinni, esetleg tudnak e adni tanácsot.
Ha rettenetesen nagy a sérülés, akkor gondolom varrni kellene. Ha nem annyira nagy csak nehezen gyógyul, akkor pénz nélkül én is vizes betadine-val kezelném le (higítani kell valamennyire, ne töményen) és bekötném szorosabban neki fáslival, belülre géz lapot és áttekerném leukoplaszt-al, hogy ne tudja leszedni. Azért arra figyelni kell, hogy egyrészt ne legyen annyira megszorítva, hogy az már árt neki, illetve ne lógjon szét, ne tudjon beakadni valahova vele.
Az is kérdés, hogy ömlik belőle a vér, vagy csak egyszerűen kicsit véres. Mivel kinti macska, mászkál, esetleg piszkálja, lassabban gyógyul.

#4 Nem ítélkeztem, saját véleményt írtam. Szerintem mindegy hogy mi miatt nem kap egy állat orvosi ellátást amikor kéne neki. Azért mert a gazdájának nincs pénze, vagy azért mert nincs gazdája. Az hogy valaki etet kóbor macskákat szép és nemes gesztus, de sajnos ugyanúgy elpusztulhatnak a betegségektől.
Én viszem az enyéimet orvoshoz ha úgy látom szükséges, akkor is ha magamtól kell a pénzt elvennem.
Pénz nélkül is lehet állatot tartani, de pont egy ilyen esetben, vagy ha valami betegsége lesz, akkor nem biztos hogy a megfelelő kezelést kapja meg, és csak végignézzük a szenvedését.
Nem látom a macska sebét, nem tudom mennyire súlyos, nem tudom hogyan szerezte. Ezért ajánljuk többen is az állatorvost, ha a kérdező nem ért hozzá. Márpedig ha itt megkérdezi akkor valószínű nem ért hozzá.
Egy szóval nem említettem a kinti tartást.
(#3 voltam)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!