Segítség!? nagyon csunyán elvágta a kinti macska a lábat tegnap és még vérzik nem tudom mitcsináljak szegénynel🥺

KEdves #5-ös és #7es, akkor kérlek írjátok meg a megoldást! Hova tegye a kérdező a macskát? Üsse agyon vagy csak dobja ki az út szélére?
Tényleg érdekelne, ugyanis nem az szokott történni, hogy megveszi az állatboltban. Nyilván a macskának van hol aludnia, enni is kap, csak épp orvosra nincs már pénz, főleg ha a kérdező kiskorú.
Írjatok megoldást és ne csak üresen lengessétek a "ne tarts állatot" szöveget. Lepontozni nyugodtan lehet, pont leszarom.

Szerintem írd ki facebookra, tiktok videot is csinálj meg instagram reelt is. Ja, ne frledjük a kamilla teás mártogatást sr, a tirpákok szernt elixirjét.
Komolyan; majd megdöglik. Tegnap óta vérzik szerencsétlrn. Ne tarts állatot ha nincs pénzed ellátni.

Mondjuk ez a ha nincs pénz ne tarts állatot szöveg elég ítélkezősnek tűnik.
Én tavaly nyáron fogadtam be 2 cicát. (Előtte nem volt háziállatunk soha.) Az egyik nagyon beteg volt, a szomszéd dobta ki azzal a szöveggel, hogy nem viszi orvoshoz, az az élet rendje ha beteg pusztuljon el. Konkrétan megmentettük az életét.
A másik kölyökcica meg besétált hozzánk és megsajnáltuk.
Akkor szerencsére nem okozott még gondot anyagilag az állatorvos sem. Ami nem 2 Ft valljuk be. Minden túlzás nélkül több százezret költöttünk már a beteg cicára eddig. Majd váratlanul ősszel elhunyt apukám és annyi kiadásunk lett, hogy örülünk ha a házat fenn tudjuk tartani. (Nem keresünk milliókat havonta) A két macska viszont itt van. Azóta a kicsit vinni kellett mert fájlalta a lábát. 30 ezer volt a röntgen+ a gyógyszer. Az ivartalanítás 41 ezer volt múlt héten. Jelen helyzetemben én sem vállalnék állatot. Teljesen megértem ha valakinek nincsen 50-100 ezer forintja állatorvosra. Mert embertelen árak vannak sajnos.
Nyilván egy vérzéssel orvoshoz kéne vinni, de ne ítélkezzünk, mert nem tudjuk, kinek milyen az anyagi helyzete.

Mennyi idős vagy? Van saját kereseted (akár zsebpénz)?
Kezdj el félretenni az állatorvosra - én is félreteszek havonta egy tízest, ha valami közbejön, akkor ne legyen probléma.
Addig is ha megoldható, tartsátok bent, legrosszabb esetben zárjátok be valami olyan helyre, ami biztonságos és nem tud elcsavarogni (garázs, fészer, ilyesmi)
Ahogy előttem is írták, fertőtlenítsd a sebét, és kötözd be. Jó lenne, ha bemehetne a házba (nem tudom, mennyire szabad nálatok bemennie a macskának) ahol szemmel tudod tartani, hogy ne piszkálja a sebét.

A kötés szorítókötés legyen!
A jövőre tekintettel javaslom kérdezőnek, illetve a többi válaszolónak aki nem tud róla: kössetek kisállat biztosítást.
Lehet önállóan, és lehet lakásbiztosítás mellé is.

Kisállatbizti nem jó móka, mert chippeltetni kell és bizonyos kor előtt ellőtt kell megkötni. Van limit is benne. Random megnéztem az Alfa biztosítását. Havonta kb 6e Ft, eseményenként max 20e Ft-ot fizet és van benne 10e Ft önrész.
Nem igazán éri meg. 10-15 éve is nézegettem már, akkor se láttam értelmét.

Felénk (Szabolcs megye) ment a PCAS állatmentője szinte éjjel-nappal. Vidra Betty biztos tudna segíteni!
Vagy van valami macskamentő angyalok alapítvány is

"ha ő nem tartaná, akkor mehetne az állat az utcára"
???
De hát így is az utcán van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!