Elvitte a szomszed a macskamat, es kidobta valahol mitcsinaljak? Hogy talaljam meg a cicam?
Megérdemelted!
Mit nem lehet azon megérteni, hogy a macska a másik embert- jelen esetben a szomszédodat zavarhatja? Megvoltak az intő jelek. Elzavarta, megütötte. Sejthető volt, hogy eldurvul a helyzet. Nem is értem, mire számítottál?
Először is, a macskáidat tartsd bent biztonságban, max felügyelettel legyenek kint néha vagy elkerített helyen (fedett kifutóban). Ha tényleg szereted őket akkor vigyázz is rájuk ennyire...
A szomszédnak nem kötelessége eltűrni más macskáit, főleg ha kárt tesznek a kertjében, tárgyaiban. Ezt fel kéne fogni, aztán normálisan beszélni a szomszéddal, károkat megtéríteni, és akkor majd talán megmondja merre látta a macskádat... feltéve hogy tényleg ő vitte el, mert a macskák el szoktak mászkálni messzire, és bármi baja is lehetett véletlenül is.
Ja, és akkor az a megoldás, hogy elvisszük, s kidobjuk valahol, utolsó?
Amúgy jól tudnak tájékozódni, remélem, hazatalál.
Szerintem meg nem jogos,hogy megütik a macskát.
Legyünk már annyira civilizáltak,hogy ne ütögetéssel fejezzük ki magunkat ha valami nem tetszik. Nem vagyunk már ősemberek :( a 21.században élünk, miért nem szólt a szomszéd,hogy zavarja. Közösen ki is lehetet volna találni egy megoldást erre, költségérítés stb. Nem pedig sunnyogva elrabolni másnak a cicáját.
A fa.szért kell mindig az állatokat megverni? Mintha tehetne róla,hogy él....
Én úgy le ba.sztam volna a szomszédot..
A szomszednak marpedig igaza van. Mint irtak, voltak elozmenyek, amire a posztolo nem reagalt, tovabbra is a szomszed kertjeben setaltatja a macskajat.
Az a macska pedig a posztolo tulajdona, igy o felel azert hogy ne legyen ott ahol nem szabad.
Ha egy vasdarabot dob at a szomszedhoz, azt is joga lett volna kidobni.
Ha annyira szeretted a cicadat, akkor miert nem vigyaztal ra.
Tény, hogy meg kell beszélni az ilyet, de mondjuk én honnan tudjam, hogy a szomszédnak nyűgje van, igénye lenne valamire (kártérítés pl) ha nem nyitja ki a száját? Ha volt ilyen, akkor parasztság, ha nem térítetted meg. Viszont elvinni más macskáját is az! Most ha engem zavar, hogy a szomszéd kölyke vinnyog elvihetem az ország másik végébe vagy egyenesen agyonverhetem, mert miért ne? Végül is, nekem marhára nem fontos, hogy létezik, ellenben idegesít.
A másik, a macskák csinálnak olyat, hogy ha meleg a motor bemásznak alulról a kocsiba. Ha nem veszik észre (és ki az aki azzal indít, hogy felnyitja a motorháztetőt?) elvihetik egész hosszú távon. Közben le is eshet, vagy lemászhat mikor megáll a kocsi. (rosszabb esetben akár kereszteződésben :/)
Szóval nem feltétlen szándékosan akartak neki ártani. El kell gondolkozni a benti tartáson, felügyelettel kiengedésen. Én speciel nem tartok macskát, mert valaki a környéken megmérgezi őket, így felelőtlen dolognak tartanám (sajnos az enyémet is megmérgezte és elpusztult, majd más cicákat is).
Egyébként semmit sem tehetsz. Megkérdezheted látta-e. Szólhatsz, akinek akarsz nincs bizonyíték se semmi a kezedben.
Nem feltetlen kell hogy kar szarmazzon belole, onmagaban eleg ha atmegy. A mas kertjebe/teruletere NE menjen at semmi, se allat, se szemet, se ember, hivas es beleegyezes nelkul.
Tessek tisztelni a masik tulajdonat. Aki nem kepes ugy kutyat/lovat/macskat tartani, hogy ezt az elemi szabalyt betartsa, az tartson halakat, az nem koszal el az akvariumbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!