Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek? Folyamatosan...

Mit tegyek? Folyamatosan unatkozik, szenved a macskám. Nem tudom már hogy segítsek neki.

Figyelt kérdés
Játékok nem kellenek neki. Mindent megvettem már neki,de nem foglalja le. Mindent kipróbáltam már. Gondoltam, hogy hátha még egy macska segítene, de lehet csak többet ártana. Nagyon érzékeny macska, a legkisebb apróságra is rosszul reagál, így lehet egy másik macska teljes összeomlást váltana ki nála.

jan. 23. 13:23
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, mi volt a kérdés?

Mit kezdjen a kérdező a macskájával akit egy panelba tart?

Ez volt a kérdés.

Szerintem egyáltalán nem kéne a macskát lakásban tartani, talán ha többet tudna mozogni még termelődne valami boldogsághormon is, és talán ellenállóbb lenne az immunrendszere is, mint mondjuk az embernek is, gondolom az evolúció során nem azért lett 4 lába meg karmai hogy otthon a párnát nyomja, aztán ha kedve támad szétszabdalja.

Én mutattam egy lehetséges irányt, vajon mért lehet depressziós a macskája... (Hmmm.. Mozgásszegény életmód? Hmmm.. Nem is tudom...)

De ha a kérdés, a macskák lakásba valók vagy kintre? Ugye ne általánosítsunk!

Ellenben ha már arról van szó hogy konkrétan az a macska amelyik a kérdezőé, lehet nem bírja a 4 falat, akkor már általánosítsunk és vegyük egy kalap alá a másik macskákkal akik "elvannak" a 4 fal közt. = nem az a baja hogy bent van!!

Jól van, nem az a baja.

És én sem próbáltam segíteni.

Mindenki saját belátása és felelőssége szerint tartson állatot, ha nem megy, majd rájön.

jan. 24. 12:09
 42/54 anonim ***** válasza:
100%

Nem #34, de a káros nem feltétlenül egyenlő az emberre való veszéllyel. Itt él bolygón több milliárd faj, amiből az ember csak egy. Ha kiengeded a macskát, akkor vadászni fog, akkor is, ha amúgy kap enni. Vadászik kétéltűekre, hüllőkre, madarakra, kisemlősökre, de a természetes macskapopulációval ellentétben itt nincs kontroll alatt az egyedszám. Ugye normál esetben ha a ragadozó túlvadássza a prédát, akkor a ragadozók egyedszáma csökken, ami teret ad a préda elszaporodására és ismétlődik a ciklus. Ellenben a házimacska más forrásból kap enni, őket nem fenyegeti a préda csökkenése okozta éhinség, ha mást nem kukáznak, de szerintem mindenhol van néhány jólelkű ember, aki eteti a macskákat, meg hát a kertekbe is bejárnak.

Szóval a káros azt jelenti macska esetén, hogy vadászik a nála kisebb állatok természetes populációjára, de nincs ökológiai egyensúly, mivel a házimacskát nem érintik az általa okozott egyensúlyi problémák az egykori vad macskapopulációval ellentétben, mivel kedvenceink más forrásból táplálkoznak.

Hogy ez mennyire rossz, azt mindenki döntse el maga.

jan. 24. 12:11
 43/54 anonim ***** válasza:
40 Jól van. De te is tudod, hogy ezt a problémát nem 1 macska tartó és nem te sem én nem fogjuk megoldani. Hmm. Vajon kinek is lenne feladatuk. Hát nem is tudom... Mondjuk valamelyik szervezetnek akiknek ez lenne a munkájuk. Mert az átlag ember örül ha tud kenyeret rakni az asztalra, nem azzal van elfoglalva hogy melyik macska milyen énekes madárra vadászik. Én leírtam hogy tartok állatot, mindenki nézzen tükörbe.
jan. 24. 12:11
 44/54 anonim ***** válasza:
57%

#43 Sajnos az a baj, hogy az állatvédőknek is a mindennapi emberekkel kell megértetni. Könnyű azt mondani, hogy "nem a mindennapi embernek kell megoldani", csak nem a szervezetek macskái vadásszák túl a természetes populációkat. Persze természetesen igazad van, hogy egy ember nem váltja meg a világot, de minél több helyről adják ugyanazt az információt annál hamarabb eljut más emberekhez.

Ha bármiben pozitívat akarunk elérni, akkor a mindennapi embereknek kell változnia és nem "majd más megoldja" alapon morogni a probléma miatt. Pont ez a baj a magyarokkal általánosan, hogy valami nem tetszik, de mindenki a másikra vár. Na meg nincs összefogás, ha két embernek ugyanaz a célja, még akkor is egymás ellen vannak.

jan. 24. 12:57
 45/54 A kérdező kommentje:
Kedves 41! A macska depressziós és az unatkozik között éppenséggel elég nagy a különbség..nem tudom ki állította neked, hogy depressziós a macska, de lehet túlságosan elfoglalt a veszekedés, így már nem maradt energiád a kérdést értelmezni. Azt se mondtam, hogy egy panelban van tartva az állat. A lakás nem egészen egyenlő a panellal, és azt sem tudod mekkora a lakás, vagy hogy mennyit tud rohangálni az állat, de olyan egyértelmű volt, hogy "véletlenül" úgy fogod értelmezni a kérdést, hogy a saját kis elméletedet igazold. Ha érdemben nem tudsz válaszolni a kérdésre (márpedig nem tudsz) akkor megkérlek, hogy veszekedj máshol és ne lázítsd itt az embereket folyamatosan! Felőlem te úgy tartod a macskádat ahogy akarod meg úgy utálod az embereket, akik a macskájukat lakásban tartják, ahogy jól esik!
jan. 24. 13:38
 46/54 anonim ***** válasza:
#44 Ez nem magyar dolog, hanem emberi.
jan. 24. 13:44
 47/54 anonim ***** válasza:
44 Én a 43-as utolsó sorában leírtam, mindenki nézzen tükörbe! Ha mindenki meg tenné, nem lenne szükség állatvédőkre! Én nem nagyon tudok abban hinni, (bár szép lenne) hogy majd a jó információk terjesztésével meg lágyul minden állattartó szíve, és szívével lelkével oda figyel a környezetére. Ezért lenne szükség normális szervezetre, ami adott esetben felhatalmazott lenne szankcionálni egyes állattartókat a felelőtlen viselkedésükért. És akkor nem kéne az állatvédőknek véget nem érő macska egér játékot játszani a felelősség teljes kis gazdikkal. Erre nincs példa. Ezért mondtam amit.
jan. 24. 14:11
 48/54 anonim ***** válasza:

45 Jó. Annyit írok még, tőlem sértésnek is veheted nekem mindegy:

Hogy, nem kell bele képzelned a macskád helyébe.

Képzeld el azt hogy te neked kell élned mondjuk csak, 1 évet egy 200 négyzetméteres lakásban. Úgy hogy még a kertbe is kimehetsz.

Na viszlát, jobbulást a macseknak!

jan. 24. 14:20
 49/54 A kérdező kommentje:
Elég érdekesnek tartom, hogy az énekes madarakkal vagyunk elfoglalva. Nem hiszem el, hogy ez bármelyik kommentelőt is érdekli, hogy esetleg valamelyik kiengedett macska énekes madárra vadászik. Ezt egyébként meg kétlem. Az már más, hogy pl a nagyon kártékony egerekre valóban vadászik némelyik. Nehogy most itt az jöjjön, hogy szegény egérkék😁 De mondjuk az énekes madarak helyett foglalkozhatnak a nép azzal, hogy ha már állatot tart és kiengedi, vagy kivágja az utcára, akkor előtte ivartalanítja, mert a legnagyobb állatkínzás az a hatalmas macskaszaporulat. Az, hogy az utcán megfagynak, betegen elpusztulnak a kismacskák, és a felnőtt példányok is-épp emiatt a hozzállás miatt, hogy had legyen a macska a világba!! Senki nem hiszi orvoshoz őket, terjesztik a betegségeket, szenvednek, éheznek!! Ezzel kéne foglalkozni basszus és nem az énekes madarakkal meg azzal, hogy micsoda állatkínzó, aki lakásban tartja a macskáját. Az én macskám lakásba van tartva és annyira van kínozva, hogy ha én nem vettem volna magamhoz élete végéig menhelyen maradt volna. Nálam gondozva van, szeretve van, finomat kap enni, törődve van vele.Felejtsük már el hogy vadállat meg nem tudom micsoda. Hol? Több ezer éve háziasítva lett. Ez a macska kivágása az utcára is már rég lejárt lemez, korábban egérfogásra használták őket, kvázi kihasználták és nem törődtek vele, de ez kegyetlenség és mint írtam nagy bajok vannak belőle.
jan. 24. 14:29
 50/54 anonim ***** válasza:
49 Jól van. Remélem még 4 nap szabadságot ki tudsz venni ebben a hónapban hogy otthon maradj a macskáddal, nehogy rosszabbodjon a hangulata!
jan. 24. 14:32
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!