Mit tegyek? Folyamatosan unatkozik, szenved a macskám. Nem tudom már hogy segítsek neki.
Figyelj, mi volt a kérdés?
Mit kezdjen a kérdező a macskájával akit egy panelba tart?
Ez volt a kérdés.
Szerintem egyáltalán nem kéne a macskát lakásban tartani, talán ha többet tudna mozogni még termelődne valami boldogsághormon is, és talán ellenállóbb lenne az immunrendszere is, mint mondjuk az embernek is, gondolom az evolúció során nem azért lett 4 lába meg karmai hogy otthon a párnát nyomja, aztán ha kedve támad szétszabdalja.
Én mutattam egy lehetséges irányt, vajon mért lehet depressziós a macskája... (Hmmm.. Mozgásszegény életmód? Hmmm.. Nem is tudom...)
De ha a kérdés, a macskák lakásba valók vagy kintre? Ugye ne általánosítsunk!
Ellenben ha már arról van szó hogy konkrétan az a macska amelyik a kérdezőé, lehet nem bírja a 4 falat, akkor már általánosítsunk és vegyük egy kalap alá a másik macskákkal akik "elvannak" a 4 fal közt. = nem az a baja hogy bent van!!
Jól van, nem az a baja.
És én sem próbáltam segíteni.
Mindenki saját belátása és felelőssége szerint tartson állatot, ha nem megy, majd rájön.
Nem #34, de a káros nem feltétlenül egyenlő az emberre való veszéllyel. Itt él bolygón több milliárd faj, amiből az ember csak egy. Ha kiengeded a macskát, akkor vadászni fog, akkor is, ha amúgy kap enni. Vadászik kétéltűekre, hüllőkre, madarakra, kisemlősökre, de a természetes macskapopulációval ellentétben itt nincs kontroll alatt az egyedszám. Ugye normál esetben ha a ragadozó túlvadássza a prédát, akkor a ragadozók egyedszáma csökken, ami teret ad a préda elszaporodására és ismétlődik a ciklus. Ellenben a házimacska más forrásból kap enni, őket nem fenyegeti a préda csökkenése okozta éhinség, ha mást nem kukáznak, de szerintem mindenhol van néhány jólelkű ember, aki eteti a macskákat, meg hát a kertekbe is bejárnak.
Szóval a káros azt jelenti macska esetén, hogy vadászik a nála kisebb állatok természetes populációjára, de nincs ökológiai egyensúly, mivel a házimacskát nem érintik az általa okozott egyensúlyi problémák az egykori vad macskapopulációval ellentétben, mivel kedvenceink más forrásból táplálkoznak.
Hogy ez mennyire rossz, azt mindenki döntse el maga.
#43 Sajnos az a baj, hogy az állatvédőknek is a mindennapi emberekkel kell megértetni. Könnyű azt mondani, hogy "nem a mindennapi embernek kell megoldani", csak nem a szervezetek macskái vadásszák túl a természetes populációkat. Persze természetesen igazad van, hogy egy ember nem váltja meg a világot, de minél több helyről adják ugyanazt az információt annál hamarabb eljut más emberekhez.
Ha bármiben pozitívat akarunk elérni, akkor a mindennapi embereknek kell változnia és nem "majd más megoldja" alapon morogni a probléma miatt. Pont ez a baj a magyarokkal általánosan, hogy valami nem tetszik, de mindenki a másikra vár. Na meg nincs összefogás, ha két embernek ugyanaz a célja, még akkor is egymás ellen vannak.
45 Jó. Annyit írok még, tőlem sértésnek is veheted nekem mindegy:
Hogy, nem kell bele képzelned a macskád helyébe.
Képzeld el azt hogy te neked kell élned mondjuk csak, 1 évet egy 200 négyzetméteres lakásban. Úgy hogy még a kertbe is kimehetsz.
Na viszlát, jobbulást a macseknak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!