Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanítás előtt?

Ivartalanítás előtt?

Figyelt kérdés

A műtét előtt bizonyos idővel nem ehet és ihat a cica, ezzel kapcsolatban az a kérdésem ezt hogyan bírta a cicátok?

Tudom, hogy ez fontos és be kell tartani, azért kérdezem mert mikor kön az eteté ideje már nyávog kajáért .

És hogyan fogadta el cicátok hogy nem kap enni?

febr. 16. 12:56
 1/5 Katona Dius ***** válasza:
94%

Inkább éhezzen pár órát, minthogy altatás közben hányjon és bele fulladjon. Hát persze, hogy nem örül neki. De had nyávogjon. A biztonságos műtét fontosabb, mint a jól lakott poci.

Nem mondom, én is sajnálom őket ilyenkor. De ez van. Ki kell bírnia. Illetve figyelj oda arra is, hogy műtét után sem ehet bármit.

Ha délelőtt műtik, akkor délután, ha este, akkor reggel ehet először, akkor is pépeset (alus vagy konzerv). A műtét uán kb 24 órával kaphat először száraztápot. Az altatás után még sokáig kába, és a rágó izmok sem működhetnek tökéletesen, ezért a kemény kaja nem ajánlott, nehogy rágás nélkül nyelje le.

febr. 16. 13:04
 2/5 anonim ***** válasza:
96%
A rendelő, ahova én járok, direkt a reggeli órákra időzíti a műtéteket, így vacsizni is tud, utána pedig pihi, alvás reggelig. Ha csak most kérnél időpontot, akkor reggelre próbálj meg, így a cicának is sokkal jobb.
febr. 16. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
A macska szívós állat, sokkal tovább bírja kaja meg folyadék nélkül mint az ember, akkor sem lesz semmi baja ha egy-két napig nem kap enni. A nyávogást majd megunja, előbb-utóbb befejezi, a műtét után meg úgyis ki lesz ütve szóval elég neki akkor adni ha már teljesen magához tért.
febr. 16. 13:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Még nincs időpont, tervben van az ivartalanítás valamikor mostanában.

Ma jutott eszembe, hogy hogyan viselik ezt, hogy nem kapnak enni. Dél körül már szaladt konyhába cicám, szerkényhez leült ahol kajája van :D És elgondolkoztam, hogy műtét előtt nem ehet majd.

Természestesen nem fogok nekik adni a műtét előtt. Nem volt még cicám szóval semmi tapasztalatom nincs, ezért próbálok mindenre felkészülni, mi várható.

febr. 16. 14:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém még most is egy igazi zabagép, de meglepően jól viselte, hogy műtét előtt kimaradt a reggeli és az ebéd is, mivel délután volt az időpont.
febr. 16. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!