Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én vagyok ritka példány vagy...

Én vagyok ritka példány vagy nektek nincs igazatok?

Figyelt kérdés

Nos az én történetem: 10 éves korom előtt kaptam az első kutyám, előtte is egy kutyás család voltunk de a kutyákkal nem nagyon törődhettem. Term. hálával tartozom a szüleimnek hogy megengedték és rászánták a pénzt, és elfogadtam volna ha nem engedik meg! DE azon kívül mindent én csináltam. Etettem, itattam, sétáltattam, fürdettem, fogtam az orvosnál, beadtam neki a gyógyszert, takarítottam, csináltam neki helyet és amit még kell és főleg én neveltem. Senki nem nyúlhatott csakúgy hozzá. A kutya első perctől engem tisztelt, mindenben szót fogadott, és a szüleimet nagyjából észre sem vette, persze szerette őket. Ez mai napig így van. Én voltam az egyetlen akinek szót fogadott, aki tudta irányítani, aki lefogta az orvosnál, aki belenyúlt a kajájába vagy a sebébe szájkosár stb nélkül. 100% főnök. És nem egy picike kutyáról beszélünk, mondjuk nem is olyan nagy, de heves, erős, erős ösztönökkel megáldott állat, aki őrzi a házat, godolkozás nélkül megvéd, igazi kutya, igencsak volt mit irányítani rajta. Sosem jártunk kutyaiskolába sem, sőt kutyás könyveket is csak 2-3 éves korába kezdtem el olvasni. Mégis később számos versenyt (terelő, engedelmes) megnyertünk. Kétségkívül ő a legjobb barátom. Mindent együtt csináltunk, mégis tisztelt engem. Ja és kitűnő tanuló voltam, voltak barátaim, volt páro később, buliban is voltam meg moziban mégsem lett a kutyának semmi baja én pedig nem is akartam olyan dolgokra menni ami neki hátrányos lett volna. Soha nem kellett a szüleimnek semmit csinálni vele mert én nem érek rá. És tudjátok mit? Azóta van még két kutyám de a mai napig a 9 évesen nevelt kutyám tisztel legjobban, legmegbízhatóbb, legokosabb, legtöbbet tudó kutya a három közül pedig a másik kettőt már érettebb fejjel hoztam.

Lehet hogy én csak véletlenül nagy tehetséggel megáldott emberke vagyok, és kifogtam egy tökéletes kutyát, csakhogy azt veszem észre hogy a kutyások között rengeteg olyan kis emberke van amilyen én voltam. És nagyon jól csinálják. Komoly kutyások, versenyzők, sok esetben jobbak mint a már nem olyan hajlékony, ötletes felnőttek.

Viszont itt azt veszem észre hogy mindenki mániákusan próbálja lebeszélni a fiatalabbakat a kutyáról. De kérdezem én: felnőtt korban nem rúghatnak ki bármikor, nem lehet hogy holnap az ország másik bégébe kell költöznöd panelbe és nem viheted a 4 óriás testű kutyád, ha felnőtt vagy nem lehetsz olyan beteg hogy felsem bírsz kelni, ha felnőtt vagy akkor nem fogsz buliba menni, moziba, nyaralni, nem szülsz gyereket, nem lehet felelőtlen döntésed stb?

Akkor azt mondjátok meg: kinek lehet kutyája? Mert a leírásotok alapján kb: senkinek.

Természetes van pár idegesítő kisgyerek (pl régen a palotanpincsijével egy gyerek), de az valszeg felnőtt korban is olyan lesz, és emellett van nagyon sok jó gyerek, okos, felelős... És ha a szülei megengedik nekik akkor vállalták ezzel hogy pénzt adnak a kutyára nem? Szóval nem értem, csak szerintem logikátlan ez a nagy harc ami itt folyik?

2010. jún. 23. 00:09
 81/93 anonim ***** válasza:
54%

Hagyjátok már... nem látjátok, hogy itt éli ki magát? Teljesen nyilvánvaló, hogy a való életben senki nem dícséri, senkit nem érdekelnek a kutyái. Nem is igazán értem a kérdést, kérdés ez egyáltalán? Meg mi ez a hőzöngés? Mindenkinek megvan a saját véleménye, fogadd el. Szerény véleményem szerint a kutyatartók 50%-a nem érdemli meg/nem alkalmas arra, hogy kutyát tartson. Semmi baj nincs azzal, ha legtöbbjüket megpróbálják lebeszélni. Aki felelősségteljes, az úgyis tisztában van vele, mennyi idejét kell majd rászánnia a dologra, aki meg nem, az legalább elgondolkozik. Dönteni amúgy sem egy anonim oldal alapján fognak, nagy valószínűséggel. Felesleges ezen fennakadni.

Tényleg kezdem azt hinni, hogy ezt a kérdést csak azért tetted fel, hogy felhívd magadra a figyelmet. Ebben az esetben foglald el magad valami mással, mondjuk menj el gombászni. Vitatkozni meg nagyon kérlek, ne próbálj, ha nincs miről. Eleve rosszul csinálod. És kérlek, erre se válaszolj, mert ugyan biztos vagyok benne, hogy fél oldalt tudnál írni arról, hogy miért nincs igazam, engem NEM érdekel, és el se fogom olvasni. Az időmet vesztegetném, és te is azt csinálod.

2010. júl. 1. 17:22
 82/93 A kérdező kommentje:
Engem sem túlzottan érdekel egy 66%-re lepontozott okos személy. :) Úgy látszik te sem tudsz vitatkozni ha így lepontoztak.
2010. júl. 1. 17:29
 83/93 anonim ***** válasza:
73%

Minden új tag 0%-ról indul, onnan tornázza fel magát. A 66% valószínű hogy csak most kezdted itt. Amit ír az teljesen rendbe van. Ha már többen írják neked hogy valami nem stimmel nálad mért akarsz meggyőzni hogy a többség téved? Mindenki nem jöhet szembe az autópályán, tán te mész rossz sávban?

De mindegy tényleg felesleges a vita, névtelenül próbálsz meggyőzni minket milyen perfekt gazdi vagy, hát ki nem sz*rja le? Az meg hogy ne sértegessen itt téged...de te sértegethetsz minket..hát persze.

Jó gazda akarsz lenni, hát legyél, de azzal hogy minket próbálsz meggyőzni erről arra utal hogy nem vagy az... sima pszichológia, kiakadsz azon amit mondunk, mert nem tiszta a lelkiismereted, ha az lenne akkor k*rvára nem érdekelne mit írogatunk mi itt... na ehhez képest te egyfolytában regényekkel bombázol minket hogy így meg úgy kikéred magadnak.

És amit az előző válaszoló írt az teljesen igaz. Mi elmondjuk a kérdezőknek a véleményünket (amit te hurrogásnak és lebeszélésnek nevezel), ha tisztában van a kutyatartás felelősségével akkor ezt csak mi is megerősítjük benne , ha nincs akkor elgondolkodik rajta, vagy van a harmadik opció, hogy magasról szarik rá, ő kutyát akar mert cuki, azt anyu majd eteti. A mi hurrogásunk ártani nem árt, legrosszabb következménye hogy figyelmen kívül hagyják, de ezen kívül csak hasznos lehet, mind a kérdező, mind a sima olvasók számára.

2010. júl. 1. 18:43
 84/93 A kérdező kommentje:

Aha, hát egy éve nem ilyen volt, akkor 100%ról indultam, nem kötelező tudnom most milyen a rendszer.

Te pedig tanulj meg végre olvasni, azért gáz hogy hazugságnak nézitek amit mondok mert példaként írtam le, de ha nem hiszitek el akkor a kérdést sem tudjátok fel fogni.

Amúgy meg mint mondtam: MINDENKI MÁS, van aki olyan okos hogy röhög a sértéseken, van aki meg nem. Én mint mondtam nem ha a kutyáimra mondanak rosszat azt nem tűröm, más (szerintem pl a legtöbb szülő) meg arra támad rögtön ha a gyerekée mondanak rosszat és nem azért mert rossza lelkiismerete. Te sem vagy tökéletes. A saját szabályaitok szerint nektek sem lehetne kutyátok, nem csak annak akinek írjátok. A ti hülyeségetek mutatja hogy rajtam rágódtok és utálkoztok ahelyett hogy értelmeznétek a kérdést amely úgy hogy szól hogy miért hoztok olyan elvárásokat amiket ti sem tudtok megcsinálni.

2010. júl. 1. 18:53
 85/93 anonim ***** válasza:
64%
Drága kincsem olyan ellentmondásos vagy, azzal jössz hogy nem mondjuk hogy nem vagy jó gazda és bizonyítsuk, erre most te mondod hogy nem vagyunk jó gazdák, én azt mondom hát bizonyítsd hogy nem felelünk meg a leírtaknak...
2010. júl. 1. 19:09
 86/93 A kérdező kommentje:

Csak szerintetek nem vagytok jó gazdák! Azokat az elvárásokat amiket leírtok ti sem teljesítitek, egyszerűen azért mert senki nem tökéletes, hát még egy gyereknek miért kéne annak lenni!? A kutyának nem csak akkor lehet jó ha tökéletes gazdája van. Kár hogy nem érted. Tartom magam ahhoz: amiket ti elvártok egy pajtásra vágyó gyerektől aki kérdez, csak egy otthonülő milliomos tudná teljesíteni akinek nincs gyereke, férje, felesége, és nem jár sehova. Senki normális, tisztességes átlagos ember.

Az csak egy másik dolog volt hogy közben felháborító hogy hazugnak neveztek. A kettőnek nincs köze egymáshoz.

2010. júl. 1. 19:17
 87/93 anonim ***** válasza:
68%
Csak megsúgom, a kérdezőnek is csak 68 %-a van... :D
2010. júl. 1. 23:07
 88/93 A kérdező kommentje:
Igen de én nem titkolom hogy nem vagyok mindig kedves és békítő, jóságos igazságosztó mint a másik aki írt. És nem most jöttem ide hanem több mint egy éve.
2010. júl. 1. 23:09
 89/93 anonim válasza:
46%
...és EZT ki nem szarja le...?
2010. júl. 2. 13:21
 90/93 anonim ***** válasza:
Szia! Én igazából nem nagyon értem ezt a kérdést... DE! Azt leírom azért, hogy 2 hete lett egy kutyusom(szegényt az utcán találtuk ázott-fázott), Apával együtt vittük haza, és már előre megbeszéltük, hogy mindenki törődik a kutyával, leviszi amikor tudja stb... Ezalatt a két hét alatt ez már rendszeres dologgá vált, és megosztozunk a "munkán" :) 12/L
2010. júl. 15. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!