Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én vagyok ritka példány vagy...

Én vagyok ritka példány vagy nektek nincs igazatok?

Figyelt kérdés

Nos az én történetem: 10 éves korom előtt kaptam az első kutyám, előtte is egy kutyás család voltunk de a kutyákkal nem nagyon törődhettem. Term. hálával tartozom a szüleimnek hogy megengedték és rászánták a pénzt, és elfogadtam volna ha nem engedik meg! DE azon kívül mindent én csináltam. Etettem, itattam, sétáltattam, fürdettem, fogtam az orvosnál, beadtam neki a gyógyszert, takarítottam, csináltam neki helyet és amit még kell és főleg én neveltem. Senki nem nyúlhatott csakúgy hozzá. A kutya első perctől engem tisztelt, mindenben szót fogadott, és a szüleimet nagyjából észre sem vette, persze szerette őket. Ez mai napig így van. Én voltam az egyetlen akinek szót fogadott, aki tudta irányítani, aki lefogta az orvosnál, aki belenyúlt a kajájába vagy a sebébe szájkosár stb nélkül. 100% főnök. És nem egy picike kutyáról beszélünk, mondjuk nem is olyan nagy, de heves, erős, erős ösztönökkel megáldott állat, aki őrzi a házat, godolkozás nélkül megvéd, igazi kutya, igencsak volt mit irányítani rajta. Sosem jártunk kutyaiskolába sem, sőt kutyás könyveket is csak 2-3 éves korába kezdtem el olvasni. Mégis később számos versenyt (terelő, engedelmes) megnyertünk. Kétségkívül ő a legjobb barátom. Mindent együtt csináltunk, mégis tisztelt engem. Ja és kitűnő tanuló voltam, voltak barátaim, volt páro később, buliban is voltam meg moziban mégsem lett a kutyának semmi baja én pedig nem is akartam olyan dolgokra menni ami neki hátrányos lett volna. Soha nem kellett a szüleimnek semmit csinálni vele mert én nem érek rá. És tudjátok mit? Azóta van még két kutyám de a mai napig a 9 évesen nevelt kutyám tisztel legjobban, legmegbízhatóbb, legokosabb, legtöbbet tudó kutya a három közül pedig a másik kettőt már érettebb fejjel hoztam.

Lehet hogy én csak véletlenül nagy tehetséggel megáldott emberke vagyok, és kifogtam egy tökéletes kutyát, csakhogy azt veszem észre hogy a kutyások között rengeteg olyan kis emberke van amilyen én voltam. És nagyon jól csinálják. Komoly kutyások, versenyzők, sok esetben jobbak mint a már nem olyan hajlékony, ötletes felnőttek.

Viszont itt azt veszem észre hogy mindenki mániákusan próbálja lebeszélni a fiatalabbakat a kutyáról. De kérdezem én: felnőtt korban nem rúghatnak ki bármikor, nem lehet hogy holnap az ország másik bégébe kell költöznöd panelbe és nem viheted a 4 óriás testű kutyád, ha felnőtt vagy nem lehetsz olyan beteg hogy felsem bírsz kelni, ha felnőtt vagy akkor nem fogsz buliba menni, moziba, nyaralni, nem szülsz gyereket, nem lehet felelőtlen döntésed stb?

Akkor azt mondjátok meg: kinek lehet kutyája? Mert a leírásotok alapján kb: senkinek.

Természetes van pár idegesítő kisgyerek (pl régen a palotanpincsijével egy gyerek), de az valszeg felnőtt korban is olyan lesz, és emellett van nagyon sok jó gyerek, okos, felelős... És ha a szülei megengedik nekik akkor vállalták ezzel hogy pénzt adnak a kutyára nem? Szóval nem értem, csak szerintem logikátlan ez a nagy harc ami itt folyik?

2010. jún. 23. 00:09
 61/93 anonim ***** válasza:
hagyjátok már szegényt, kiidegelitek :'D tökmindegy, mit írtok, úgyis rákontrázik valami baromságot, csak hogy övé legyen az utolsó szó.
2010. jún. 30. 16:17
 62/93 A kérdező kommentje:
Nem baromság. Az én kutyáim senki ne szídja hogy nem léteznek meg minden egyéb baromság, csak akkor ha be is tudja bizonyítani. Mert aki neten keresztül megmondja hogy mi van a másikkal akit nem is ismer az legyen olyan bátor ehhez is.
2010. jún. 30. 16:20
 63/93 anonim ***** válasza:
51%
Miért nem mindegy neked, hogy gép mögül egy anonim idegen ember elhiszi-e hogy létezik-e a kutyád vagy sem és egyáltalán igazat írsz- vagy sem? Én biztos nem idegelném magam ilyeneken, pláne nem egy NÉVTELEN fórumon...
2010. jún. 30. 16:41
 64/93 anonim ***** válasza:
67%

Jaj engem ne ócsároljon senki , meg a kutyáimat sem címmel , az nem probléma hogy te azt írod másnak hogy a kutyái nem tudják a nevüket ?? És hogy más hogy dícsér , mert csak ilyen meg olyan emberek vannak az oldalon !

Mert nem is akármilyen emberek mondták neked hogy milyen okos és ügyes vagy ??

Kicsit kezdesz unalmas lenni már .

Bizonyítsd be hogy nekünk nincsen igazunk és neked van akkor .... anonim oldalon nem lehet észlény !

Te is csak névtelenül vagy fent , ahogy mások (köztük én is) -_-'

Mi a kiállításon szinte mindig nyerünk , kutyaiskolába sem jártunk , póráz nélkül sétálunk , soroljam milyen ügyi vagyok ?? Mikre nem voltam képes egyszem magam egydül ??

Nem sorolom mert nem itt akarok dícsérő szavakat kapni , nekem elég az amikor a kupát megkapom , meg a szalagot :)

És persze a dícsérő szavakat olyan bíróktól aki eggész életükben kiállításokon bíráltak ! És értenek a kutyákhoz....! Mindenki örül annak ha megdícsérik a kutyáit hogy milyen szép , vagy milyen okos , no de az hogy hát igen , ki ha nem ÉN .... igen ÉN vagyok a fain , a fallosz aki mindent tud . Ez nem így működik , de majd előbb utóbb rájössz te magad is . Hidd el.

Kellemes napot .

2010. jún. 30. 18:23
 65/93 A kérdező kommentje:

Nem ÉN hanem amit MONDOK: arra miért nem tud senki egy értelmes választ, megkérdezem mégegyszer: 1, ha valaki fiatalon is állítja, önnálló kutyás az csak hazudhat? 2, miért vártok el egy fiatal kutyástól olyat amit ti sem és senki sem tud teljesíteni mert ahhoz tökéletesnek kéne lenni. Ismétlem a kérdés úgy indult, hogy a történetem egy PÉLDA volt hogy értsétek, nem kell egyből ráhúzni mindenkire ugyanazt a jelmezt és hogy lásstok, gyerekek is képesek ilyen dolgokra! Sajnálom hogy a valód kérdés senkit nem érdelt.

Nekem is elég alap esetben amit írtál, bár kiállításra nem nagyon járok, nem a kutya vagy az én érdemem ha szép, az csak genetika meg persze jól tartás de az meg alap. Sok mindent eltűrök mosolyogva, de van néhány amit nem. Ezek közé tartozik a kutyáim bármilyen formában történő szídása. Ha meg máskor nem akarsz sértő választ kapni akkor ne írj félreérthető dolgokat! nme azért de baromi vicces volt, hogy jaj "mind az öt kutyám egyszerre leül ha mondom nekik" Egymagukban leülni sem olyan nehéz, hát még egyszerre. Sőt előbbi nehezebb, mert egy alázatos kutya akkor is hajlamos parancsot teljesíteni ha nem nekik mondják csak hogy biztos jó legyen. Írd azt hogy okosak de ne ilyen pöéldával és máskor nem szólnak vissza rá.

2010. jún. 30. 18:32
 66/93 anonim ***** válasza:
67%

Hát ahogy láthatod a kérésed senkit nem érdekel .

De nem tudom neked hány kutyád van, s őszintén nem is érdekel nagyon . Viszont én arra lettem figyelmes hogy amikor a kutyáidat kitalált személynek titulálták (amit nem tudok hogy igaz e vagy nem) akkor rügtön felháborodtál és nekiálltál vagdalózni , pl. engem is sértegetni a kutyáimmal. Amelyik kutya nem tudja mi az hogy ül , az nem ül le , de ha 5 kutyám van és azt mondom leül (akár név szerint , akár egyszerre ) megcsinálják , de egy parancsot nem értőnek magyarázhatsz ha 10 vannak akkor sem ülnek le neked ;) De mindegy .

Én nem kezdtem neked el rinyálni ! Mert most én is írhatnám neked az életem a példáim mert hidd el (igaz nagykorú vagyok ) (21 éves) és nagyon , nagyon sokmindent értem el az életben , a kutyák terén , vagy hogy mi mindenem van amit saját magam teremtettem meg , és hasonlók ! De nem kezdek el itt nagyzolni és egyéb dolgokat írni senkinek !

Példázzak neked ??

Szomszéd kisgyerek (11 éves mullott) testvére 16 éves.

Nagyon birom őket, együtt szoktunk néha tollasozni , dumcsizni , pizzázni (itthon ha rendelünk) , fűt s fát ígért NEKEM(!)is 3 hónapja amikor a kiskutyát megkapta, amiért évek óta nyihogott/tak !!

Sétáltatom , etetem ,itatom , fogadom az orvost , és mindent megtesz amit kell , és tudja hogy 10-15 évre szól egy kutya!AZóta van a kicsinek egy kennel és ott rohad egész nap , enni max akkor kap ha ÉN viszek át neki (mert ahol eszik 5 , ott egy ilyen csöpp kicsinek is jut !)

Víz szintén csak akkor van előtte ha adok neki , elmentek nyaralni (az egész család Hétfőn ) Senki nem volt azóta a picinél ....(Sem neked , sem a másik szomszédnak , sem a többi rokonnak sem szóltak... Ha én nem adok neki enni s inni , már talán nem is él .... ! Kérdezem én akkor most mi is van ??

Én azt hittem hogy Ákos őszinte hiszen évek óta várta őt , de most hogy megvan semmi ! Azt is elfelejtette hogy ott van . Sőt még neve sincsen neki .Pedig hány kutyás könyvet olvastam el neki , mennyit segített az én kutyáimnál , hogy tapasztalatot szerezzen . És ennyi volt . Mindössze 3 hónap . Tudodm hogy nem minden gyerek ilyen de ahogy már írtuk 100-ból 95 igen !!!! Inkább legyen annak az 5 nek később kutyája , minthogy 100-ból 70 az utcára kerüljön !!! Logika , és ész amit használni kellene !

Azt írtad hogy milyen okos vagy (Magyarul mondva) akkor ha valóban ennyira profi vagy , nem csak aztlátod hogy kell kutya a gyereknek és had legyen . Hanem előre látó lennél és használnád azt amivel a kutyáidat tanítottad.... ehelyett megsértődsz , vagdalózól , sértegetsz , és rinyálsz !!! Józan paraszti eszed használd kicsit és rájössz hogy igazunk van !

2010. jún. 30. 19:12
 67/93 anonim ***** válasza:
51%
Igen tudom 100-ból 70 az 30 , még mielőtt esetleg baj lenne belőle:) A maradék 25 kutyát eladják , vagy új gazdát keresnek nekik.... !
2010. jún. 30. 19:16
 68/93 A kérdező kommentje:

Nos sajnálatos eset, de akkor ilyen formán senkinek se lehessen kutyája mert mi van ha követvező nem megutálja, elköltözikl allergiás lesz, elszáll a kedve és még sorolhatnám. Neeem, nehogy azt hidd hogy a felnőttek (amúgy nem azért de én is nagykorú vagyok, nem tudom ez honnan jött) jobbak, én mindig azt vártam hogy felnőtt leszek és valami változik de körülöttem az emberek felnőtten is ugyanolyan irigyek, gonoszak, felelőtlenek stb (aki gyerekként az volt nem mindenki). Nem azt mondtam hogy minden gyereknek kutya hanem azt hogy túlzottak az elvárásaitok és az alapján nektek sem kéne hogy kutyátok legyen!

Ezen az oldalon bármit lehet kérdezni és ha nem érdekel akkor nem kell ide írni.

Abban igazatok van hogy sokkal kevesebb embernek kéne kutya de abban nem hogy miért és hogyan is kéne. Komolyan olyanokat soroltok fel amire csak egy otthonülő milliárdos lenne képes.

2010. jún. 30. 19:34
 69/93 anonim ***** válasza:

Itthonülőnek itthonülő vagyok , milliárdos viszont nem vagyok , de a milliomos jobban illik rám :)

Igen sajnálatos, de pont azért írtam jobb félni mint megilyedni , nem ?? !

Sajnos akkor is magammal ;) értek egyet , és veszek alapul 10ből 9 gyereket akiknek a kutya csak 3 napig csoda , aztán megy a hátsó udvarba , vagy a lancra vagy még rosszabb...! De persze mindenkinek más a véleménye :)

És ezt el kell fogadni !

2010. jún. 30. 19:40
 70/93 A kérdező kommentje:
Ezt megértem de ti olyanokat soroltok fel amik irreálisak! Hogy mi lesz egyetemre megy... Hűt istenem egy flenőtt ember nem költözik, vált munkahelyet ahova esetleg nem vihet kutyát? Mi lesz szórakozni akar? Egy felnőtt ember nem szórakozik? Egy felnőtt embernek a gyereknél akinek csak tanulni kell, sokkal kevesebb ideje lesz! Mi lesz ha más fogja nevelni? Hátg egy felnőtt nem kér segítséget soha, nincs olyan hogy nagymama, nagypapa, férj, feleség viszi le a kutyát mert a gazda épp nem ér rá, beteg, stb? És még sorolhatnám? Senkinek nem lehente így kutyája mert a legtöbb ember tizenórákat dolgozik, aztán otthon dolgozik tovább, gyereket szül, nyaral, sokszor felelőtlen, néha nincs pénze stb.
2010. jún. 30. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!