Én vagyok ritka példány vagy nektek nincs igazatok?
Nos az én történetem: 10 éves korom előtt kaptam az első kutyám, előtte is egy kutyás család voltunk de a kutyákkal nem nagyon törődhettem. Term. hálával tartozom a szüleimnek hogy megengedték és rászánták a pénzt, és elfogadtam volna ha nem engedik meg! DE azon kívül mindent én csináltam. Etettem, itattam, sétáltattam, fürdettem, fogtam az orvosnál, beadtam neki a gyógyszert, takarítottam, csináltam neki helyet és amit még kell és főleg én neveltem. Senki nem nyúlhatott csakúgy hozzá. A kutya első perctől engem tisztelt, mindenben szót fogadott, és a szüleimet nagyjából észre sem vette, persze szerette őket. Ez mai napig így van. Én voltam az egyetlen akinek szót fogadott, aki tudta irányítani, aki lefogta az orvosnál, aki belenyúlt a kajájába vagy a sebébe szájkosár stb nélkül. 100% főnök. És nem egy picike kutyáról beszélünk, mondjuk nem is olyan nagy, de heves, erős, erős ösztönökkel megáldott állat, aki őrzi a házat, godolkozás nélkül megvéd, igazi kutya, igencsak volt mit irányítani rajta. Sosem jártunk kutyaiskolába sem, sőt kutyás könyveket is csak 2-3 éves korába kezdtem el olvasni. Mégis később számos versenyt (terelő, engedelmes) megnyertünk. Kétségkívül ő a legjobb barátom. Mindent együtt csináltunk, mégis tisztelt engem. Ja és kitűnő tanuló voltam, voltak barátaim, volt páro később, buliban is voltam meg moziban mégsem lett a kutyának semmi baja én pedig nem is akartam olyan dolgokra menni ami neki hátrányos lett volna. Soha nem kellett a szüleimnek semmit csinálni vele mert én nem érek rá. És tudjátok mit? Azóta van még két kutyám de a mai napig a 9 évesen nevelt kutyám tisztel legjobban, legmegbízhatóbb, legokosabb, legtöbbet tudó kutya a három közül pedig a másik kettőt már érettebb fejjel hoztam.
Lehet hogy én csak véletlenül nagy tehetséggel megáldott emberke vagyok, és kifogtam egy tökéletes kutyát, csakhogy azt veszem észre hogy a kutyások között rengeteg olyan kis emberke van amilyen én voltam. És nagyon jól csinálják. Komoly kutyások, versenyzők, sok esetben jobbak mint a már nem olyan hajlékony, ötletes felnőttek.
Viszont itt azt veszem észre hogy mindenki mániákusan próbálja lebeszélni a fiatalabbakat a kutyáról. De kérdezem én: felnőtt korban nem rúghatnak ki bármikor, nem lehet hogy holnap az ország másik bégébe kell költöznöd panelbe és nem viheted a 4 óriás testű kutyád, ha felnőtt vagy nem lehetsz olyan beteg hogy felsem bírsz kelni, ha felnőtt vagy akkor nem fogsz buliba menni, moziba, nyaralni, nem szülsz gyereket, nem lehet felelőtlen döntésed stb?
Akkor azt mondjátok meg: kinek lehet kutyája? Mert a leírásotok alapján kb: senkinek.
Természetes van pár idegesítő kisgyerek (pl régen a palotanpincsijével egy gyerek), de az valszeg felnőtt korban is olyan lesz, és emellett van nagyon sok jó gyerek, okos, felelős... És ha a szülei megengedik nekik akkor vállalták ezzel hogy pénzt adnak a kutyára nem? Szóval nem értem, csak szerintem logikátlan ez a nagy harc ami itt folyik?
Én köszönöm amit leírtál, egyetértek veled, én is gyerekkorom óta gondját viselem a kutyáimnak, és jobban mint a szüleim.
Valóban történhet bármi és ha a józan eszemre hallgatok, nekem se lehetne kutyám, mert anyagilag padlón vagyok...De amíg nekem van mit enni, nekik is lesz, ezt garantálhatom.
Aki meg "értelmes" kérdésekre vágyik, az menjen át a "veraférjemszeretazért???orrbaszájbavagyszájbaorbba" rovatba!
Azért, mert a legtöbb gyerek le se fogja szarni a kutyát 1-2 év netán hónap múlva. Rengeteg ilyet láttam már és nagyon elkeserítő, hogy a szerencsétlen kutya egész nap hátra van zárva a kertbe, este meg előlöknek valami kaját.
Természetesen vannak kivételek, én is 9 évesen kaptam a kutyámat(ma már 6 éves) és nagyon jól nevelt, barátságos kutya, rengeteg trükköt tud és mindenkit tisztel a családban. Aki felelős kutyatartó lenne, azt úgysem tántorítja vissza pár hozzászólás. Azok az elkényeztetett hülyegyerekek akik minden áron yorkit vagy westiet akarnak, mert olyan van a barátnőjüknek azoknak eleve kezébe nem adnék kutyát.
Szerintem MINDEN anya/apa, aki engedte a gyerekének a kutyát, legalább egyszer hallotta ezt a mondatot: Anyu most vidd le te, a kedvenc sorozatom mindegy! Apu adj neki enni, éppen leckét írok! Anyu takarítsd fel, én éppen öltözöm.
Azért van a gyerekkor hogy buliba járjon, szórakozni, barátok, mozi, épp elég felelősség lesz rajta később.
Szerintem a történeted elvan túlozva, nincs az a 9 éves aki segítség nélkül tudna kutyát nevelni, sőt még képezni is...
És igen a kutyatartás nagy felelősség, az ne tartson aki 7 óránál tovább hagyná egyedül bezárva a lakásba. De sok ember megtudja ezt oldani, pl. a család többi tagja besegít, vagy ebéd szünetbe hazaugrik egy gyors pisire, vagy kertes házba kutyaajtó, vagy beviszi magával ha olyan a munkahelye...
Nem az a fontos hogy az ember mennyire szeretne kutyát, hanem hogy a kutyának jó legyen. Aki igazán szereti a kutyákat, de képtelen megoldani a napi 3-4 sétát, és az elegendő foglalkozást, az bizony ne tartson.
Nos, te egy kivétel vagy, ami erősíti a szabályt. Én pont az ellenkezőjét érzékelem, mind a mindennapokban, mind itt az oldalon: sok a felelőtlen meggondolatlan szülő, és a buta gyerek, pontsabban nem buta, de nem tud következetes, jövőbe gondoló lenni. Persze vannak jó szülők, és jó, érett gondolkodni tudó gyerekek, de a többség nem az.
Mivel az oldal anonim, és szerintem ha egy gyerek vagy szülő eljut odáig, hogy a kutyatartásban kétségeik vannak, és döntés képtelenek, hogy legyen e avagy nem, és itt írogatják a kérdéseiket ezzel kapcsolatban, akkor ezeknél az embereknél tuti nincs meg az az érzék, ami például benned. Ezért én inkább nem ajánlom gyereknek a kutyát.
Akik kivételek úgyis át tudják gondolni, és jól döntenek. De a nagy többség rosszul dönt, és a kutya sorsa rossz lesz.
Remélem érthető, amit leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!