Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én vagyok ritka példány vagy...

Én vagyok ritka példány vagy nektek nincs igazatok?

Figyelt kérdés

Nos az én történetem: 10 éves korom előtt kaptam az első kutyám, előtte is egy kutyás család voltunk de a kutyákkal nem nagyon törődhettem. Term. hálával tartozom a szüleimnek hogy megengedték és rászánták a pénzt, és elfogadtam volna ha nem engedik meg! DE azon kívül mindent én csináltam. Etettem, itattam, sétáltattam, fürdettem, fogtam az orvosnál, beadtam neki a gyógyszert, takarítottam, csináltam neki helyet és amit még kell és főleg én neveltem. Senki nem nyúlhatott csakúgy hozzá. A kutya első perctől engem tisztelt, mindenben szót fogadott, és a szüleimet nagyjából észre sem vette, persze szerette őket. Ez mai napig így van. Én voltam az egyetlen akinek szót fogadott, aki tudta irányítani, aki lefogta az orvosnál, aki belenyúlt a kajájába vagy a sebébe szájkosár stb nélkül. 100% főnök. És nem egy picike kutyáról beszélünk, mondjuk nem is olyan nagy, de heves, erős, erős ösztönökkel megáldott állat, aki őrzi a házat, godolkozás nélkül megvéd, igazi kutya, igencsak volt mit irányítani rajta. Sosem jártunk kutyaiskolába sem, sőt kutyás könyveket is csak 2-3 éves korába kezdtem el olvasni. Mégis később számos versenyt (terelő, engedelmes) megnyertünk. Kétségkívül ő a legjobb barátom. Mindent együtt csináltunk, mégis tisztelt engem. Ja és kitűnő tanuló voltam, voltak barátaim, volt páro később, buliban is voltam meg moziban mégsem lett a kutyának semmi baja én pedig nem is akartam olyan dolgokra menni ami neki hátrányos lett volna. Soha nem kellett a szüleimnek semmit csinálni vele mert én nem érek rá. És tudjátok mit? Azóta van még két kutyám de a mai napig a 9 évesen nevelt kutyám tisztel legjobban, legmegbízhatóbb, legokosabb, legtöbbet tudó kutya a három közül pedig a másik kettőt már érettebb fejjel hoztam.

Lehet hogy én csak véletlenül nagy tehetséggel megáldott emberke vagyok, és kifogtam egy tökéletes kutyát, csakhogy azt veszem észre hogy a kutyások között rengeteg olyan kis emberke van amilyen én voltam. És nagyon jól csinálják. Komoly kutyások, versenyzők, sok esetben jobbak mint a már nem olyan hajlékony, ötletes felnőttek.

Viszont itt azt veszem észre hogy mindenki mániákusan próbálja lebeszélni a fiatalabbakat a kutyáról. De kérdezem én: felnőtt korban nem rúghatnak ki bármikor, nem lehet hogy holnap az ország másik bégébe kell költöznöd panelbe és nem viheted a 4 óriás testű kutyád, ha felnőtt vagy nem lehetsz olyan beteg hogy felsem bírsz kelni, ha felnőtt vagy akkor nem fogsz buliba menni, moziba, nyaralni, nem szülsz gyereket, nem lehet felelőtlen döntésed stb?

Akkor azt mondjátok meg: kinek lehet kutyája? Mert a leírásotok alapján kb: senkinek.

Természetes van pár idegesítő kisgyerek (pl régen a palotanpincsijével egy gyerek), de az valszeg felnőtt korban is olyan lesz, és emellett van nagyon sok jó gyerek, okos, felelős... És ha a szülei megengedik nekik akkor vállalták ezzel hogy pénzt adnak a kutyára nem? Szóval nem értem, csak szerintem logikátlan ez a nagy harc ami itt folyik?

2010. jún. 23. 00:09
 21/93 anonim ***** válasza:
63%
"Én vagyok ritka példány, vagy nektek nincs igazatok?" - Ez a kérdéS? Válaszolok: igen, ritka példány vagy. Nem nincs igazunk! Elolvastam a történeted és megváltozott a véleményem egy életre, mert minden gyerek olyan mint te, csak én vagyok szemét, amikor azt mondom, hogy olyannak ne legyen kutyája, aki magára sem tud megfelelően vigyázni, igazad van, tévedtem, nem felesleges teljesen a kérdés, és nem a Te nagyságod emeli még feljebb, igazad van.... nyali nyali nyali ... L27
2010. jún. 23. 09:57
 22/93 anonim ***** válasza:
75%

nem ritka példány vagy hanem fantázia dús...

Menj el fantasy írónak...

2010. jún. 23. 09:58
 23/93 anonim ***** válasza:
64%

Az elsőnek igaza van. k. hosszú és k.unalmas és értelmetlen is.

Te amúgy nem az a tudálékos mudis gazdi vagy aki kérdésnél okoskodik egy jóízűt?

2010. jún. 23. 10:00
 24/93 anonim ***** válasza:
80%

Olyanokkal állhatsz ismerettségben akik nagy kutyások, kutyasuliba járnak és trükköket tanulnak-ilyennek ténleg megérdemli a kutyát, de egy kérdésből honnan tudjuk hogy ilyen lesz? Mindenki így kezdi hogy gondozni fogom, tanítom...kérlek!

De a legtöbb, átlagfiatal nem lesz sportkutyás, csak akar egy kutyát és ők bizony a simogatáson kívül nem csinálnak vele mást.Vagy még rosszabb, a szülő látja h rossz tanuló, felelőtlen, pontatlan és vesz neki egy kutyát, h hátha jobbak lesznek a jegyei.

Én ezt vidéken tapasztalom, nagyvárosokban fejlettebb a helyzet.

2010. jún. 23. 10:23
 25/93 anonim ***** válasza:
Mi van mudis, megszeretted a gyerekeket? :D :D :D
2010. jún. 23. 11:08
 26/93 anonim ***** válasza:
80%

Igaza van az elsőnak !

Hosszú , unalmas, és értelmetlen a szöveg amit leírtál!

Nekem 5 kutyám , ha azt mondom ül , akkor mind az 5 ül ,ha sétálunk és póráz nélkül semmi olyan dolog nincsen ami mellőlem elcsalná őket, sem macska , sem másik kutya sem semmi!

Hidd el nem csak a te kutyáid olyan különlegesek!

De persze ez csak az én véleményem ....

2010. jún. 23. 11:43
 27/93 A kérdező kommentje:

Már nem azért de én meg úgy látom hogy felnőttek többsége sem ért a kutyákhoz, nem törődik vele, elkényezteti, házőrzőnek "használja", nem neveli, csak van mert az csak egy állat. Nekik sem lehetne állatuk, mert az állat érdekeit védeni kell akkor is ha egy felnőtt azt tesz amit akar.

Aki meg azt mondja csak kitaláltam, az bizonyítsa is be. :) Ezt sértésnek veszem a kutyám felé. Aki szereti az állatokat az nem beszél ilyen undorítóan egy gazdával.

Az én szüleim is segítettek volna ha kérem. De nem kértem és lám a kutyám él még mindig és jól van köszöni.

3-4 séta? Tudod nem mindenki panelban lakik, ez eszedbe sem jut? Nekünk hatalmas kertünk van, lehet hogy az én tudásom elavult de azt hiszem ilyen esetben éppen elég egy séta naponta. Aki nem panelben, házban tartja a kutyáját az csak buta paraszt lehet, antiszoc, boldogtalan kutyával?

Szóval akkor ki alkalmas kutyatartásra? Ki az aki 7 óránál kevesebbet dolgozik? Legfeljebb egy lusta milliomos. Ezek szerint senkinek nem lehetne kutyája... De érdekes módon a felnőtteket, magatokat nem bíráljátok, pedig adott esetben egy gyerek mellett sokkal nagyobb biztonságban lenne a kutya mert legtöbb esetben van biztosíték ( a felnőttek), de mit tesz pl egy okos, önálló felnőttel aki egyedül lakik? Megbetegszik és a kutyája éhen hal mert senki nem tud róla a gazdának meg nem volt ideje szólni mert pl nincs magánál? -.-" Hát sokkal jobb... Ti persze mind tökéletesek vagytok, akinek a kutyája sosincs otthon egyedül 7 óránál tovább, sosem kell egy percet sem várnai, sosem buliztok, mindig a kutya az első, sosem mentek sehová! Azt hiszem egy felnőttnek sokkal több dolga van. Egy buli vagy mozi csupán 2-3-4 óra este, amikor a kutya úgyis alszik (legalábbis az enyém) és nem minden gyerek legnagyobb vágya halálra inni, szexelni magát. Biztos torz vagyok de egy séta sokkal jobban tetszik mint az előbbi. És nem, olyan nagy kutyás sztárokat nem ismerek, csak átlag embereket, akik néha néha itt-ott feltűnnek egy-egy versenyen, kutyás dolgon, mégis becsülettel nevelik a kutyájuk.

9 éves nem tud ellátni egy állatot? Hát nem tudom. Senki nem nyúlhatott hozzá, akkor a kutya hogy van még életben? :) Régebben ilyen idős korban már rég háztartást, állatokat kellett gondozni a gyerekeknek, most is képesek rá csak ez a képesség nincs kifejlesztve mert helyette balettórára járnak.

2010. jún. 23. 11:45
 28/93 A kérdező kommentje:

Én is pont azt mondom hogy a kutyáim nem különlegesek mert a legtöbb fiatal képes lenne ugyanezt megtenni, de ti értelmetlenül irreális elvárásokat támasztotok aminek ti sem feleltek meg csak az nem érdekes.

Mondjuk az én kutyáim tudják a nevüket és csak az ül le akitől kérem. :) Azért ez a két dolog nem olyan nagy szám. Alap kéne hogy legyen mindenkinél. Főleg hogy az állatokat imádják a kutyáim, és megszokták őket, nem túl nagy szám nekik egy kósza macska hogy utána menjenek.

2010. jún. 23. 11:48
 29/93 anonim ***** válasza:
17%
Teljes mértékben igazad van:D Itt a legtöbb ember azt mondja,hogy: "inkább ne vettél volna kutyát","a kutya nem a te kezedbe való" stb. Elolvastam a történeted és nagyon jól nevelted a kutyád:D Amúgy nem tudom,hogy mért beszélnek ilyen hülyeséget,de ha ilyet mondanak akkor biztos nekik nem engedték meg a kutyát és azt akarják,hogy a másik se legyen boldog a kutyájával...csak annyit tudok mondani,hogy önzők:)
2010. jún. 23. 12:18
 30/93 anonim ***** válasza:
49%
Mindenki szembe jön az autópályán? Nem lehet hogy te mész rossz sávban?
2010. jún. 23. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!