Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én vagyok ritka példány vagy...

Én vagyok ritka példány vagy nektek nincs igazatok?

Figyelt kérdés

Nos az én történetem: 10 éves korom előtt kaptam az első kutyám, előtte is egy kutyás család voltunk de a kutyákkal nem nagyon törődhettem. Term. hálával tartozom a szüleimnek hogy megengedték és rászánták a pénzt, és elfogadtam volna ha nem engedik meg! DE azon kívül mindent én csináltam. Etettem, itattam, sétáltattam, fürdettem, fogtam az orvosnál, beadtam neki a gyógyszert, takarítottam, csináltam neki helyet és amit még kell és főleg én neveltem. Senki nem nyúlhatott csakúgy hozzá. A kutya első perctől engem tisztelt, mindenben szót fogadott, és a szüleimet nagyjából észre sem vette, persze szerette őket. Ez mai napig így van. Én voltam az egyetlen akinek szót fogadott, aki tudta irányítani, aki lefogta az orvosnál, aki belenyúlt a kajájába vagy a sebébe szájkosár stb nélkül. 100% főnök. És nem egy picike kutyáról beszélünk, mondjuk nem is olyan nagy, de heves, erős, erős ösztönökkel megáldott állat, aki őrzi a házat, godolkozás nélkül megvéd, igazi kutya, igencsak volt mit irányítani rajta. Sosem jártunk kutyaiskolába sem, sőt kutyás könyveket is csak 2-3 éves korába kezdtem el olvasni. Mégis később számos versenyt (terelő, engedelmes) megnyertünk. Kétségkívül ő a legjobb barátom. Mindent együtt csináltunk, mégis tisztelt engem. Ja és kitűnő tanuló voltam, voltak barátaim, volt páro később, buliban is voltam meg moziban mégsem lett a kutyának semmi baja én pedig nem is akartam olyan dolgokra menni ami neki hátrányos lett volna. Soha nem kellett a szüleimnek semmit csinálni vele mert én nem érek rá. És tudjátok mit? Azóta van még két kutyám de a mai napig a 9 évesen nevelt kutyám tisztel legjobban, legmegbízhatóbb, legokosabb, legtöbbet tudó kutya a három közül pedig a másik kettőt már érettebb fejjel hoztam.

Lehet hogy én csak véletlenül nagy tehetséggel megáldott emberke vagyok, és kifogtam egy tökéletes kutyát, csakhogy azt veszem észre hogy a kutyások között rengeteg olyan kis emberke van amilyen én voltam. És nagyon jól csinálják. Komoly kutyások, versenyzők, sok esetben jobbak mint a már nem olyan hajlékony, ötletes felnőttek.

Viszont itt azt veszem észre hogy mindenki mániákusan próbálja lebeszélni a fiatalabbakat a kutyáról. De kérdezem én: felnőtt korban nem rúghatnak ki bármikor, nem lehet hogy holnap az ország másik bégébe kell költöznöd panelbe és nem viheted a 4 óriás testű kutyád, ha felnőtt vagy nem lehetsz olyan beteg hogy felsem bírsz kelni, ha felnőtt vagy akkor nem fogsz buliba menni, moziba, nyaralni, nem szülsz gyereket, nem lehet felelőtlen döntésed stb?

Akkor azt mondjátok meg: kinek lehet kutyája? Mert a leírásotok alapján kb: senkinek.

Természetes van pár idegesítő kisgyerek (pl régen a palotanpincsijével egy gyerek), de az valszeg felnőtt korban is olyan lesz, és emellett van nagyon sok jó gyerek, okos, felelős... És ha a szülei megengedik nekik akkor vállalták ezzel hogy pénzt adnak a kutyára nem? Szóval nem értem, csak szerintem logikátlan ez a nagy harc ami itt folyik?

2010. jún. 23. 00:09
 51/93 A kérdező kommentje:

Itt most nem arról van szó hanem rólam. Nem azt mondtam hogy az összes gyereknek kutyát, hanem azt hogy IRREÁLIS elvárásaitoknak szerintem ti sem feleltek meg és az miért nem számat? Bezzeg a gyerekeknek meg kéne...

Ha megmondod mivel lehet bizonyítani hogy 10 évvel ezelőtt én egyedül gondoztam és neveltem a kutyám akkor boldogan megteszem.

2010. jún. 25. 11:20
 52/93 A kérdező kommentje:
Szóval nem avval van a baj hogy nem lehet minden gyereknek kutyája hanem azzal hogy közlöd én hazudok és pont. K*rvára sz*re érzés hogy valaki a kutyáimat hazugságnak nézi... Azért ehhez elég nagy arc kell... Ha valaki bunkó veled, mert nem voltam kedves, akkor már nem is lehet jó esetleg ritka jó kutyás? Hol zárja ki egymást a kettő?
2010. jún. 25. 11:22
 53/93 anonim ***** válasza:
50%
Kedves kérdező, ritka nagy arc vagy. Mit pattogsz ezen? Mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez. Én nem kétlem, hogy minden valóban úgy történt, ahogy leírtad, de akkor sem vagy teljesen normális.
2010. jún. 26. 21:23
 54/93 anonim ***** válasza:
51%

Ha fejen állsz akkor sem érdekel senkit , hogy mit írogatsz!

Inkább írj regényt , Andersen már meghalt úgyis , lehetsz te az utódja ;)

2010. jún. 29. 10:15
 55/93 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel, az életem és a kutyáim valósak, te vagy szegényebb ha nem hiszed el. Hidd csak azt hogy mindenki állatkínzó barom és még a névere sem tudja megtanítani a kutyáját. Az sokkal jobb :) Éljen a pozitív gondolkodás.
2010. jún. 29. 13:49
 56/93 anonim ***** válasza:
51%

Max 20 éves lehetsz, ha így állsz hozzá... :P Ha majd elmúltál 40 és végig dolgoztál 20 évet és még mindig ilyen a hozzállásod, akkor kalapot emelek előtted.

Amúgy ez nem is pozítiv gondolkodás, amit itt te írkálsz össze, hanem NAIVITÁS, JÓHISZEMŰSÉG.

2010. jún. 30. 09:24
 57/93 A kérdező kommentje:
Mi a naivitás? Az életem? Ha nem tetszik akkor is ez van/volt. Én sehol nem mondtam hogy minden gyerek tökéletes kis gazda, hanem azt kicsit jobbak mint amilyennek hisztiek és hogy ti sem vagytok tökéletesek! Ennyi! Ha nem tudsz olvasni az a te bajod!
2010. jún. 30. 09:46
 58/93 anonim ***** válasza:
51%

Ne nevettesd már ki magad ember!

Látszik hogy hány éves vagy , és a kutyáim tudják hogy mik a nevük ,attól hogy 5 van ;) De neked talán még kutyád sincsen , csak itt pattogsz mint a bolha , mert nem mondtuk azt hogy egy őstehetség vagy a kutyakiképzésben :)

Biztosan fájhat, ha nem tudsz beletörődni !

Szegényem ....

2010. jún. 30. 12:02
 59/93 anonim ***** válasza:
67%

Jah igen még valami !

Itt rajtad kivűl senki nem dícsérte magát , és senki sem mondta hogy tökéletes ha nem vetted volna észre :)

2010. jún. 30. 12:04
 60/93 A kérdező kommentje:
Jó még mindig kérem a bizonyítékokat arról hogy nekem nincsenek is kutyáim, vagy hülyék vagy hogy anyuci meg apuci nevelte őket amikor én kissebb voltam. Kiváncsian várom. :) Nem hinném hogy egy netes oldalról te majd megállapítod a kutyáim hitelességét. Attól mert veled esetleg bunkó vagyok, még lehetek jó kutyás és lehetnek jó kutyáim. Ilyen egyszerű. Jaj és nem is ti kispályások mondtátok hogy jó vagyok, hanem olyanok akiknek van neve és szaktudása. Mert az lesz*rja hogy milyen a jellemem, mert nem az a lényeg, hanem a kutya és amit tud. :)
2010. jún. 30. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!